HAmatőr Fórum
Üdvözlünk,
Vendég
. Kérjük
jelentkezz be
vagy
regisztrálj
.
1 óra
1 nap
1 hét
1 hónap
Mindig
Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek:
Főoldal
Súgó
Keresés
Naptár
Felhasználók
Felhasználók megtekintése
Tagok keresése
Bejelentkezés
Regisztráció
HAmatőr Fórum
»
Készülékek, müszaki témák
»
Egyéb rádióamatőr készülékek
»
Antenna analizátor
« előző
következő »
Nyomtatás
Oldalak: [
1
]
2
Le
Szerző
Téma: Antenna analizátor (Megtekintve 14362 alkalommal)
ha7az
Administrator
Hero Member
Antenna analizátor
«
Dátum:
2015 December 22, 21:53 »
http://www.hg7an.com/index.html
Naplózva
73 es DX!
Feri
ui: Tévedni emberi dolog, de másra kenni még emberibb.
ui: Eljön az idő, amikor a dolgok értéke már alacsonyabb, mint az általuk elfoglalt hely értéke. /HA7TY/
ui2: Ha valakinek problémája van veled, mindig jusson eszedbe, hogy az az ő problémája!
Orban
Full Member
Re:Antenna analizátor
«
Válasz #1 Dátum:
2015 December 22, 22:09 »
Lehet, hogy én vagyok vak, de nem találom, hogy mennyibe kerül és hogy lehet rendelni.
Naplózva
ha7az
Administrator
Hero Member
«
Válasz #2 Dátum:
2015 December 22, 22:28 »
2015-12-22 · Rádióamatőr · Kínál
Eladó Antenna Analizátor
Eladó egy saját fejlesztésű antenna analizátor, frekvencia tartomány 100kHz-200Mhz, Funkciók:Antenna analízis, spektrum display, L-C mérés, 2 csatornás szignál generátor. Bővebb infó:www.hg7an.com Ár:56ezer Ft
ID: 27081 | e-mail: hg7an@freemail.hu
Naplózva
73 es DX!
Feri
ui: Tévedni emberi dolog, de másra kenni még emberibb.
ui: Eljön az idő, amikor a dolgok értéke már alacsonyabb, mint az általuk elfoglalt hely értéke. /HA7TY/
ui2: Ha valakinek problémája van veled, mindig jusson eszedbe, hogy az az ő problémája!
Orban
Full Member
«
Válasz #3 Dátum:
2015 December 22, 22:40 »
Köszi, de ezt nem néztem.
De akkor, ha jól értem - ha már honlap is van - több termékről van szó. Ha esetleg vesz valaki, örömmel venném a beszámolókat.
Én ezen gondolkodtam, hogy meglepem magam vele:
http://www.ebay.de/itm/HF-VHF-UHF-Antenna-Analyzer-Classical-antenna-analyzer-impedance-analyzer-AW07A-/121380272988?hash=item1c42d3fb5c:g:WWgAAOSwDk5TugDM
Naplózva
Ha-7-at
Hero Member
«
Válasz #4 Dátum:
2015 December 23, 02:46 »
hg7an vna-ját venném meg ennyiért ingyen van . Mini vna pro hasonló paraméterekkel 400euro
RH antennához előny a vezetéknélküliség. Amit mutattál az sem rossz de kevesebb dologra használható , szürőket nem tudsz vele mérni.
Ja és majd kisegítenek lehet rosszul de ez kínából jön szóval áfa és vám esélyes.
Naplózva
Ha-7-at
Hero Member
«
Válasz #5 Dátum:
2016 Június 09, 10:34 »
Egy jó kiegészítő lehet lesz egy eladó minivna prom? ☺
http://www.pocketvna.com
Naplózva
ha3flt
Vendég
«
Válasz #6 Dátum:
2016 Június 09, 12:16 »
Vajon miért nem specifikálják soha ezeknek az eszközöknek a pontosságát? :-) És mi ennek a cuccnak a működési elve?
A MiniVNA Pro-é legalább ismert, és van valahol egy táblázat, ahol komolyabb műszerrel és más VNA-kkal hasonlították össze a mért eredményeket.
Nem mindegy, hogy egy szélessávú teljesítménydetektor mér egy hídban mindent, ami a bemenetére jut, vagy van egy KF-ünk, amit legalább aluláteresztő szűrővel el tudunk látni akár szuperheterodin (DG8SAQ - hangkártyás), akár direkt vevős, I/Q jeles (MiniVNA Pro, N2PK - pontosabb és 24-bites ADC-s) megoldásban, de mindenképpen kell hozzá dupla jel, iránycsatoló, keverő stb., és ha ezek jók, akkor nem tud annyira olcsó lenni, a többi általában saccméter, még a komolyabban kinézők is, legfeljebb párszor 10 MHz-ig lehet műszernek nevezni még a jobbakat is. Az N2PK-hoz pl. van egy NYÁK-om és egy anyaglistám, ami >>60 eFt, pedig csak alacsony frekikre van megvalósítva (olcsó DDS-ek). De majd kiderül.
Egyébként WiFi routereket akarsz mérni, vagy átnyergeltél mikrohullámra? Próbálj meg megismételni egy mérést 1-2 GHz-en pár nap múlva úgy, hogy szétszeded, majd újra összerakod az eszközöket esetleg másik kábelekkel. :-) Nem véletlen, hogy még erőhatárolós kulcsokat is ajánlanak az RF csatlakozókhoz (pl. SMA-hoz). De lehet, hogy megint túlzásokba estem, igazából nem antenna-analizátorként nézem őket. :-)
Naplózva
Ha-7-at
Hero Member
«
Válasz #7 Dátum:
2016 Június 09, 13:10 »
Egyszerű azért jólenne mérni 70cmmes sávot is , sajnos extender a minivna hoz nem kapható már.
Naplózva
ha3flt
Vendég
«
Válasz #8 Dátum:
2016 Június 09, 13:15 »
Ja, bocsánat, ezt nem tudtam. :-)
Naplózva
HA7EG
Hero Member
«
Válasz #9 Dátum:
2016 Június 09, 13:16 »
Tibor, az a kérdés hogy vállalkozást akarsz építeni erre a műszerre vagy mint rádióamatőr az antennáid " állapota " érdekel.
Kell egy olcsó sokak által megvásárolható eszköz, van rá igény érdeklődés és felvevő piac, és van aki még olcsóbban adja ami nem feltétlenül rosz . Anno a 386 pc alaplapot amit a BNV-n vettem másnap vihettem vissza (kinai gyártás volt) . Az árat minden esetben a legyártott darabszám határozza meg. Mára már hihetetlenül sokat fejlődtek, ma már minden kütyü onnan származik szinte.
Van hogy csak látvány generátor, igen bizonyos frekvencia felett felejtős "majd én otthon megcsinálom"
Naplózva
73'Gyuri HA7EG
Ha-7-at
Hero Member
«
Válasz #10 Dátum:
2016 Június 09, 13:48 »
Egy ilyen müszernek az a lényege hogy antennát tudsz vele építeni ,
nem lemásolni hanem saját kutfőből gyártani egyet.
Pl a következő antenna ez lesz:
http://www.hamuniverse.com/wb3aywcollinear.html
Naplózva
ha0szt
Hero Member
«
Válasz #11 Dátum:
2016 Június 09, 14:03 »
De hát négyszáz ojró! Százhúsz rugó. +kell nekünk az "ötgiga"?
Ez egy low cost görög nyaralás.
Ennek a töredékéből épül a másik topikban VNA.
Naplózva
Borisz Jelszint
HA7EG
Hero Member
«
Válasz #12 Dátum:
2016 Június 09, 15:25 »
Idézetet írta: Ha-7-at - 2016 Június 09, 13:48
Egy ilyen müszernek az a lényege hogy antennát tudsz vele építeni .......
Minden müszer annyit ér amekkora tudással rendelkezik a használója.
Naplózva
73'Gyuri HA7EG
ha3flt
Vendég
«
Válasz #13 Dátum:
2016 Június 09, 16:04 »
De az sem baj, ha közelít a valósághoz, amit mutat - itt kezdtem értékelni az N2PK-féle kapcsolást:
(
http://www.antennasbyn6lf.com/files/vna_comparisons.pdf
)
Bizony, itt nem egy-két százalékokról van szó, és nem csak gigahertzeken, és nem csak házi készítésű műszereknél.
Naplózva
HA7EG
Hero Member
«
Válasz #14 Dátum:
2016 Június 09, 16:30 »
Tibor, azokat a műszerek ahol bekapcsolás után megjelenik "oven cold" felirat , és ha eltűnik az a referencia .
Ezzel lehet melózni.
De nekünk "csak" kütyü lesz otthonra.
Most hirtelen gondoltam hogy megnézem az MFJ pontosságát , na jó de mihez hasonlítsam hitelesítsem.
Itthon nincs mihez
Műszerem ami van és hiteles - hitelesíthető több mint 10 éve volt utoljára ilyen helyen.
Na ennyit az otthoni rádióamatőr mérésekről .
Naplózva
73'Gyuri HA7EG
Nyomtatás
Oldalak: [
1
]
2
Fel
« előző
következő »
HAmatőr Fórum
»