Szerző Téma: Logvezető  (Megtekintve 6688 alkalommal)

ha7lc

• Vendég
Logvezető
« Dátum: 2011 Október 09, 12:36 »
Kinek milyen logvezető program vált be?
A legegyszerűbbet és legjobbat keresem.

Nem elérhető om5agm

• Jr. Member
  • **
  • Ing.
    • Profil megtekintése
Re:Logvezető
« Válasz #1 Dátum: 2011 Október 09, 12:42 »
én Logger32-t használok,,,,,
73!  &  DX!!!
milan, OM5AGM
Radioklub : OM3RLA,  Contest Call : OM3I

ha5di

• Vendég
« Válasz #2 Dátum: 2011 Október 09, 13:00 »
UcxLOG

Nem elérhető ha7tm

• Sr. Member
  • ha7tm
    • Profil megtekintése
    • http://ha7tm.hu
« Válasz #3 Dátum: 2011 Október 09, 13:16 »
Szia!
Én a WinEQF-et javaslom. Elég egyszerű és jól kezelhető

73! Tibi 7tm
« Utoljára szerkesztve: 2011 Október 10, 07:55 írta ha5di »
73 es Dx Tibi HA7TM / HG7T

ha6nn

• Vendég
« Válasz #4 Dátum: 2011 Október 09, 14:37 »
UcxLOG

Én is az UcsLog-ot használom 2005 augusztusától folyamatosan.

Némely bírálatok ellenére a legsokoldalúbb -s, ami igencsak fontos: teljesen ingyenes logvezető, minden síppal és dobbal (every bells and whistles) felszerelve, azaz Cabrillo, ADIF, stb, fájlkezelő, LotW feltöltő és letöltő, QSL nyomtató és nyilvántartó szoftver.

Tudja a CAT-et, 15-20 üzemmódot (tehát nem kell pl. külön PSK program sem), RTTY-t az MTTY enginnel, stb.

Térkép, DXC-ablak sávtérképpel. 300 versenyt ismer (kb)...

Jut eszembe: DL7UCX Ben válaszol az E-mailben feltett kérésekre, változtat a szoftverén ha kérjük.

Lekérdezések:DXCC, LOC sávonként 1,8 MHz-től legalább10 GHz-ig...

Letöltés:  http://www.ucxlog.org/

Nem elérhető HA8YSI

• Newbie
  • *
    • Profil megtekintése
« Válasz #5 Dátum: 2011 Október 09, 15:46 »
Sziasztok!

Én a Ham Radio Deluxe Logbook részét használom,ha kompatibilis a szoftver a rádióddal akkor beolvassa a frekit automata,QRZ.comról beolvasa a hívójelhez tartozó adatokat(feltéve ha regisztrált az illető).Több formátumban elmenthető az adatbázis.

73!
73!
Péter

ha7lc

• Vendég
« Válasz #6 Dátum: 2011 Október 09, 17:31 »
Köszi a válaszokat!
Végigpróbálom majd őket.

HA5KZO

• Vendég
« Válasz #7 Dátum: 2012 Január 22, 11:58 »
Én is az UcxLog-ot használom, ingyenes, sokat tud és könnyen kezelhető.

ha7lc

• Vendég
« Válasz #8 Dátum: 2012 Január 22, 14:42 »
Valahogy nem jött be egyik sem. Az FLDIGI logját használom, jobb híján.

HA5KZO

• Vendég
« Válasz #9 Dátum: 2012 Február 07, 17:02 »
Most, hogy az UcxLog a 7-es verziótól fizetős lesz ki mire fog átállni?
Nálam marad a 6.84, de ha érkezik jobb javaslat, akkor én is átállok másra.
A rádióklubban többnyire a UR5EQF log programot használjuk.
Jó és hasznos funkciókkal rendelkezik viszont lassú. Az UcxLog gyorsabb viszont, az ékezetek nem támogatja.
Funkcionalitásban és sebességben a kettő között keresnék valamit, Windowsra. 

Linux oldalról leírások szintjén csak az UHU Linux és Blackpanther nevű disztribúciókkal ismerkedek. Mindkettő hazai fejlesztés, ráadásul tudtommal az UHU Linux fejlesztése államilag támogatott és hallottam néhány embertől, hogy használják. 

ha5di

• Vendég
« Válasz #10 Dátum: 2012 Február 07, 17:08 »
Mindkettő hazai fejlesztés, ráadásul tudtommal az UHU Linux fejlesztése államilag támogatott és hallottam néhány embertől, hogy használják.

Ennek mi köze a log programhoz??? Minden LINUX disztribúciót használnak néhányan. Abból meg van tengernyi, ld: http://distrowatch.com/

Miért kell egy log programnak ékezetes karaktereket tudnia? Nekem eddig még nem hiányzott.

HAM RADIO DELUXE? Próbáltad? http://www.hrdsoftwarellc.com/

HA5KZO

• Vendég
« Válasz #11 Dátum: 2012 Február 07, 17:39 »
Mindkettő hazai fejlesztés, ráadásul tudtommal az UHU Linux fejlesztése államilag támogatott és hallottam néhány embertől, hogy használják.

Ennek mi köze a log programhoz??? Minden LINUX disztribúciót használnak néhányan. Abból meg van tengernyi, ld: http://distrowatch.com/

Miért kell egy log programnak ékezetes karaktereket tudnia? Nekem eddig még nem hiányzott.

HAM RADIO DELUXE? Próbáltad? http://www.hrdsoftwarellc.com/

Nem minden log program kompatibilis több operációs rendszerrel. Azért írtam. A "néhány" alatt azt értettem konkrétan, hogy rádióamatőrök. Tehát nem programozók, rendszergazdák vagy hasonló személyek. Tisztában vagyok vele, hogy sok van belőle, gyakorlatilag pont a "bőség zavara" okozza itt a gondot.

Bár a tapasztalatokat értelemszerűen nem ide várom. Csak egy megjegyzés volt, azoknak akik később javasolnak valamit, hogy mégis milyen platformra szeretnék programot. Az ékezet pedig ízlés kérdése. Nálam elvárás, hogy az általam használt programok ismerjék az ékezeteket.
A HamRadioDeluxe pedig "ágyúval verébre" kategória.

ha5di

• Vendég
« Válasz #12 Dátum: 2012 Február 07, 17:57 »
Biztos eljön az idő, amikor a hívójel UTF-8 kódolású lesz és akárcsak a domain név, az is lehet ékezetes és megkaphatod a HA5CÉKÚ alkalmi hívójelet (a morze úgyis ki lesz halva, a digitálison meg át fog menni). SSB-n meg majdcsak elmagyarázod valahogy. Addig log program esetében marad felesleges követelmény.

Nem elérhető ha5uy

• Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #13 Dátum: 2012 Február 07, 18:03 »
Az xlog kezeli az ékezetes betűket, de az linux alatt fut.
Nincs más hátra, mint installálni egy virtuális linux gépet és megy az xlog is.
Vagy térj át valamelyik linux változatra, valószínű, hogy
meglesz ott is az összes számodra szükséges szoftver.

73

HA5KZO

• Vendég
« Válasz #14 Dátum: 2012 Február 07, 18:08 »
Biztos eljön az idő, amikor a hívójel UTF-8 kódolású lesz és akárcsak a domain név, az is lehet ékezetes és megkaphatod a HA5CÉKÚ alkalmi hívójelet (a morze úgyis ki lesz halva, a digitálison meg át fog menni). SSB-n meg majdcsak elmagyarázod valahogy. Addig log program esetében marad felesleges követelmény.

Jelen esetben névre és QTH-ra (és az esetleges megjegyzésekre, jegyzetekre) gondoltam, de biztosan tudod te is, csak rossz napod van és ezért ilyen "mindenbe belekötök" kedved van, megértem. Bár lehet, hogy minden kezdővel mutatsz valamilyen fokú cinizmust alapból is.
A morze meg köszöni szépen jól megvan - eddig is működött, továbbra is fog. Én is tanulom és fogom is használni.