Szerző Téma: ?LotW?  (Megtekintve 13584 alkalommal)

ha5di

• Vendég
Re: ?LotW?
« Válasz #15 Dátum: 2009 Január 07, 07:11 »
A 2009-es RT ÉK-ben HA5LQ szépen leírja a LOTW dolgait. Tessék elolvasni! Tényleg hasznos leírás. Jancsi, ha olvasod: Köszi!

Meg elolvashatod 34 oldalon, hogyan kell hangfalat készíteni 136. részét is. Ráadás: erősítő orosz csövekkel 24 oldalon. De ez más tészta. :(

Apropó, hová tűnt 5BT antennája?

Megint sikerült egy hozzászólásban több az adott rovathoz nem illő hozzászólást elhelyezni. PSE nyissatok ilyenkor új témát!

5BT antennája => http://forum.hasix.org/smf/index.php?topic=3600.0

Nem elérhető ha7az

• Administrator
  • Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #16 Dátum: 2009 Január 07, 09:41 »
Nem akarok új témát nyitni. Annyi új téma nyílik újabban, hogy képtelenség átlátni.

A lényeg annyi volt, hogy van leírás a LOTW-ről magyarul is, sőt ha jól emlékszem "hangoskönyvként" a Hajdú QTCn is
73 es DX!
Feri
ui: Tévedni emberi dolog, de másra kenni még emberibb.
ui: Eljön az idő, amikor a dolgok értéke már alacsonyabb, mint az általuk elfoglalt hely értéke. /HA7TY/
ui2: Ha valakinek problémája van veled, mindig jusson eszedbe, hogy az az ő problémája!

Nem elérhető ha5ti

• Hero Member
    • Profil megtekintése
    • HA5TI
« Válasz #17 Dátum: 2009 Január 07, 10:20 »
Nem akarok új témát nyitni. Annyi új téma nyílik újabban, hogy képtelenség átlátni.

A lényeg annyi volt, hogy van leírás a LOTW-ről magyarul is, sőt ha jól emlékszem "hangoskönyvként" a Hajdú QTCn is

Szia Feri!

Had nyíljanak az új témák. Nem kell mindet átlátni. Vagy ez a feladatod? :-)

73  DX   Pista  HA5TI

ha5x

• Vendég
« Válasz #18 Dátum: 2009 Január 07, 22:50 »
Sziasztok!
Valaki árulja el nekem, hogy miért van ez az egész LotW ennyire halálrabonyolítva???
Vy 73!
Tamás

Ezt én se tudom, és nekem se tetszik. Vélhetően azért csinálták ilyenre, mert hogy csak.  Meg azért mert ARRL.  Banki szintű titkosítás egy hobbihoz, ami digitális aláírást egy kb. nulla azonosítási folyamat során lehet megszerezni.  Szerintem azért kellett nekik, hogy nehogy már a több éves előnnyel indult és népszerű eQSL rendszert is el kelljen fogadniuk a DXCC-hez.  Biznic.

Amúgy ma már nem olyan nagy macera, mint a legelején volt: néhány logprogramból, pl.  a Winlog32-ből, relatíve kényelmesen és fürgén lehet végigcsinálni a folyamatot.

ha7ul

• Vendég
« Válasz #19 Dátum: 2009 Január 08, 08:13 »
Krisztián

Én nem találok lehetőséget a Winlog32 ben az egyszerű LotW kezelésre.
Az e-QSL és a Ham Logs Online van beépítve. Hozzáteszem nem is tudom mi ez a Ham Logs Online.
Tényleg jó lenne egy Logger ami kezeli automatikusan a LotW programot.

Feri

Nem elérhető ha7tm

• Sr. Member
  • ha7tm
    • Profil megtekintése
    • http://ha7tm.hu
« Válasz #20 Dátum: 2009 Január 08, 08:46 »
Szia Feri!
Pedig a WinEqf is kezeli De szerintem te másra gondolsz.
Hogy a logbol egyből küldjed az semmi nem tudja egy gomb nyomásra.
Mivel a Lotw ragaszkodik a bisztonsághoz. És Tqsl8 filét kér. Azt viszont tudják
a logok amenyibben visszatöltöd a Lotw adatait, hogy Lotw igazolás. Nálam azt A betüvel jelzi
73 es Dx Tibi HA7TM / HG7T

ha5x

• Vendég
« Válasz #21 Dátum: 2009 Január 08, 09:05 »
Feri,

A winlog32  file menüjében van egy "LOTW Manager" nevű menüpont.  Nem lesz automata, de általában 1-2 perc alatt el lehet küldeni a logot.

ha7ul

• Vendég
« Válasz #22 Dátum: 2009 Január 08, 20:00 »
Köszi Fiúk.

Igen, megtaláltam a Winlog32 ben a lehetőséget. Mostanában az UcxLogot használom, és kiesett a figyelem. :-)

Igen, Tibi. Sajna egyből nem megy. Részint, rossz, részint meg fene tudja.
Mindegy, használom a bureau-t is, az e-qsl-t is és a LOTW-t is.
Ha valaki ezek után még panaszkodik, annak házhoz fogom szállítani a lapot  :mellow:

73
Feri

Dotkoma

• Vendég
« Válasz #23 Dátum: 2009 Április 03, 17:00 »
Küldeném én is a dokumentumokat a certificate-hez... Elolvastam, amit kellett, de ha valaki úgy érzi, tud hasznos tanácsokkal szolgálni a lehetséges buktatók ügyében, szívesen venném. :-)

ha5di

• Vendég
« Válasz #24 Dátum: 2009 Április 03, 19:11 »
Küldeném én is a dokumentumokat a certificate-hez... Elolvastam, amit kellett, de ha valaki úgy érzi, tud hasznos tanácsokkal szolgálni a lehetséges buktatók ügyében, szívesen venném. :-)

Buktató? Szerintem nincs. Illetve nem specifikus. Az olyanok, mint a világvége, felrobbanó repülő, üstökös meg amúgy is kezelhetetlen kockázat.

Nem elérhető HA8YSI

• Newbie
  • *
    • Profil megtekintése
« Válasz #25 Dátum: 2011 Március 01, 22:20 »
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni LOTW ügyben!Nemrégiben regisztráltam,és megkaptam ......tq6 file-omat amit először nagyon szépen betudtam adni a TQSLCert programban minden rendben volt.
Közben volt egy rendszer összeomlásom,majd rendszer újratelepítés.
Megint kezdtem mindent elöről,most viszont mikor beakartam adni neki az eredeti tq6 file hibaüzenet jelent meg.
Utánna olvastam,és a TQSLCert programban a Certificate menüpont alatt a SAVE kimaradt legelőször így nincs .p12 kiterjesztésű mentet certificate-m.Kérdésem az lenne,hogyan lehetne ezt a problémát orvosolni?
Írtam e-mailt a LOTW központba is,de hetek óta nem érkezett rá válasz!
Mellékelem a hibaüzenet
LOTW_hibaüzenet
Segítségeteket előre is köszönöm!
« Utoljára szerkesztve: 2011 Március 01, 22:24 írta hg8ysi »
73!
Péter

Nem elérhető ha7az

• Administrator
  • Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #26 Dátum: 2011 Március 01, 23:08 »
Szerintem írj nekik még egyszer. Elveszett tanúsítványt ők tudnak csak pótolni.
73 es DX!
Feri
ui: Tévedni emberi dolog, de másra kenni még emberibb.
ui: Eljön az idő, amikor a dolgok értéke már alacsonyabb, mint az általuk elfoglalt hely értéke. /HA7TY/
ui2: Ha valakinek problémája van veled, mindig jusson eszedbe, hogy az az ő problémája!

ha5di

• Vendég
« Válasz #27 Dátum: 2011 Március 02, 07:55 »

Írtam e-mailt a LOTW központba is,de hetek óta nem érkezett rá válasz!

Én egyszer jártam így, akkor 4 órán belül megkaptam.

Nem elérhető ha7tm

• Sr. Member
  • ha7tm
    • Profil megtekintése
    • http://ha7tm.hu
« Válasz #28 Dátum: 2011 Március 02, 18:43 »
Szia!
Regisztráld magad ujra ilyenkor már az adóengedély másolata nem kell
És most jol tedd el a P12 kulcsot.
Valoszinü nem jó helyre irtál ezért nem jön válasz.
73 es Dx Tibi HA7TM / HG7T

Nem elérhető ha3hz

• Full Member
    • Profil megtekintése
    • ha3hz.hu
« Válasz #29 Dátum: 2011 Március 03, 16:33 »
szia HA8YSI,
amikor bejelentkezel a LotW weboldalán, akkor a Your Account-ba lépj be, itt a Your Certificate menűben megtalálod a certs.tq6-ot és a config.tq6-ot. Ha ez sem segit, akkor az alábbit tedd: A belépés után a Home gombra kattints, majd baloldalon látsz egy Report problems here-t ami a LotW Help oldalra vezet, itt meglátod a LoTW Help Ticket (kék színű) feliratot. Itt elmondhatod, mi a gondod - én másnap megkaptam a választ, ami megoldotta a problémámat.

sok sikert, üdv: Gyula
Ha nem a megoldás, akkor a probléma része vagy.