Amikor a US Steel Kelet-Európában szándékozott acélművet vásárolni és a Kassai Acélipari Kombinátot választotta, megkérdezték őket, hogy miért, hisz a Dunaferr már akkor korszerűbb volt és a termékszerkezete is megfelelt a piaci igényeknek. Az volt a válasz, hogy a környezet miatt és nem hiszem, hogy a légminőségre gondoltak.
Az, hogy politikai ízű a hozzászólás minden téren sajnos adja magát, az admin majd eldönti, megdorgál-e vagy egyszerűen radír.
Országunk jó hírét már az 1988-as társasági törvény megalkotása után megalapozták politikusaink és érdekköreik. Egyszerűen a korrupció melegágya volt, ma is az.
Túlpolitizáltság miatt került mélypontra a rádióamatőr mozgalom is.
Persze tegyünk azért, hogy ne csak a cigányságunk tükörképét tarthassa elénk a világ! Tegyünk érte a frekvenciákon - egyelőre 11m-en tehetem - és más helyeken! Van a fészen egy amerikai oldal - a neve most nem ugrik be -, ami a rádiózás, az elektronika múltjával foglalkozik. Oda egy héten át gyártottam a publikációkat arról, hogy miket köszönhet a világ a magyar feltalálóknak, pl. transzformátor, floppy, forgókondenzátor és sok-sok más egyéb. Jöttek is szépen a csodálkozó szmájlik és néha egy-egy hozzászólás, olyan is, hogy "eddig azt sem tudtam, hogy létezik Magyarország, minden tiszteletem". Annak is örülök, hogy a BME nagyot ment ezekkel a pici műholdakkal és szeretném, ha a videóban lévőhöz hasonló írott vagy videó példánya angol nyelven is hozzáférhető lenne. Azonnal megosztanám a világgal.
Gschwindt András cikkeit is megosztottam magyarul, persze egy-két angol nyelvű mondattal leírtam, miről is van szó bennük. A hozzászólások ilyenek voltak, "nagyszerű, hiánypótló, remek, bárcsak nekünk is ilyen tanáraink lennének" stb.
Az alap - szakmunkás - és középfokú műszaki képzésről annyit, hogy amíg kb. 15 éve nem volt gond pótolni a létszámhiányt, addig ma - és ez az utólsó kb. egy hónap történése - minden jelentkezőt el kellett utasítani, mert már nem volt olyan egyszerű elektrotechnikai kérdés, amire válaszolni tudtak volna. Régebben azt mondtam a főnökömnek, mindegy, milyen hülye, majd én betanítom. Nem kevés energia kellett hozzá, meg kell, hogy jegyezzem. De ma már úgy vagyok vele, hogy feldobtam neki, válassz, ha hülyét teszel ide, vagy neki mondasz fel, vagy én megyek el a büdös pi...-ba, mert belefáradtam. Nem vagyok hajlandó az iskolák hiányosságainak pótlására.
Egyelőre itt tartunk, kicsiben és nagyban!