Pedig DJ4UF-el sokat leveleztem, aki fordításra az utsó előtti verzióját ingyen adta volna oda nekünk. Az utsó verziója már sajnos VTH Verlag tulajdon.*Vizsgakérdések A vizsgára*Viszgakérdések B vizsgára*A vizsgára felkészítő*B vizsga műszaki rész*B vizsga forgalmi részA fenti 3 kötet nagyjábóli tartalma (nem az egész) megtalálható a http://www.amateurfunkpruefung.de/ oldalon is. Klasse E (Kl. 3) a mi A vizsgánk, a Kasse A (Klasse 1,2) a mi B vizsgánk.*Igen értelmes felkészítő könyv - ez utóbbi néhány hétig a kezemben volt, végigolvastam és igen tetszett!Végülis akkor lehet ebből jó hazai vizsgafelkészítő könyv, ha* sikerülne magyar nyelvre fordítanunk* vagy könyv vagy PDF formájában terjesztenünk* a hatóság ebből állítaná össze a lényegeretörő kérdéseitMindenesetre a fenti műveket illetve a német rádióamatőr vizsgafelkészítő oldalt ajánlom megtanulmányozni, ha picit is tudtok németül.
Ezen a héten jött meg a válasz DJ4UF-től, hogy mint ő, mint a társa, mint pedig a VTH, Verlag für Technik und Handwerk Baden-Baden vezető főszerkesztője áldását adta a magyar fordításra, és hogy azt, az interneten megjelentessem.Elöljáróban annyit, hogy a kész anyag csak online lessz elérhető, azt könyvként megjelentetni, kereskedelmi forgalomba hozni tilos, viszont saját részre bárki szabadon kinyomtathatja, és tanulhat, felkészülhet belőle.Mivel a héten jött meg a válasz, most fogom a munkát elkezdeni, és még időbe fog kerülni amíg elkészül, (aki látta már az tudja, hogy nem "kétnapos munka") de azthiszem ez nagy segítség lesz mindenki számára.
Józsi,no ez egy nagyon jó hír ezen a sötét, nyírkos délutánon!Ha majd olyan stádiumba jutsz, hogy a publikálás előtt már csak át kell nézni az anyagot, szivesen segítek a lektorálásban, debuggolásban.Üdv... Béla
Jozsi, HG3IPD!En is szivesen elvallalok egypar fejezetet, szoljal nyugodtan!73,Zoli
DJ4UF a kéziratát ajánlotta fel, ami úgy vettem ki szavaiból, bővebb az internetes tartalomnál.
Én csak az interneten megjelent anyag fordítására és megjelentetésére kaptam meg a beleegyezést, de nem küldte el véletlenül ezt a kéziratot neked?
Idézet Én csak az interneten megjelent anyag fordítására és megjelentetésére kaptam meg a beleegyezést, de nem küldte el véletlenül ezt a kéziratot neked? Nem. Addig nem jutottunk sajnos, mert időközben gondjaink akadtak a folytatással az MRC-ben. Gondoltam már arra is, hogy megrendelem ezeket a könyvet kinntről - aztán megtudom mi van bennük, azonban nem vagyok még tisztában a fizetési lehetőségekkel és a járulékos költségekkel. Tud valaki erről bővebbet, hogyan érdemes?50 Eurót megérnek ezek a könyvek, mert itthon még nincs párjuk, ahogy a legújabb Antennenbuch is megérte a 48,60-at.Fordításról: van egy régi listám ham-tankonyv<kukac>ham.hu, ott szerintem lehet egyeztetni, ki mennyit és mikorra vállal. Ide pedig időnként egy státuszjelentést lehetne írni, hátha valaki még örömmel bekapcsolódna a fordításba is!Listára feliratkozás, illetve a listaarchívum megtekintése: http://lists.ham.hu/mailman/listinfo/ham-tankonyv