Szerző Téma: Kinai gagyi?  (Megtekintve 115677 alkalommal)

Nem elérhető ha7az

• Administrator
  • Hero Member
    • Profil megtekintése
Re:Kinai gagyi?
« Válasz #15 Dátum: 2013 Február 15, 22:51 »
Lehet. :) Kiderül, hogy 1 év múlva is ezt mutatja-e.

De az is kiderült, hogy az MX-25-306 az nem jót mér. Bár az eltérés ha azt vesszük nála sem komoly. De most már kíváncsiságból le fogom tesztelni egy szintén 25 éves analóg labor műszer képességeit. Szerintem az is pontos lesz.

Eddig műszerben a kedvencem szintén nem egy mai darab HP4275A mérőhíd volt. A 10 éves és a vadi új  az 1 menetes induktivitást utolsó digitre úgy mérte, hogy 4.756uH. Ma is néha lehet ilyen műszert kapni. Már egyszer majdnem megvettem egy vén csotrogányt csak a nosztalgia kedvéért.
73 es DX!
Feri
ui: Tévedni emberi dolog, de másra kenni még emberibb.
ui: Eljön az idő, amikor a dolgok értéke már alacsonyabb, mint az általuk elfoglalt hely értéke. /HA7TY/
ui2: Ha valakinek problémája van veled, mindig jusson eszedbe, hogy az az ő problémája!

Nem elérhető ha7az

• Administrator
  • Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #16 Dátum: 2013 Február 15, 22:56 »
Ok, csak vicceltem. Kicsit hosszú volt ez a hét....
Egyébként türelmes kereséssel hihetetlen dolgokat lehet találni a kínai cuccok között. Elképesztően végletes minőséget képesek produkálni sokkal kevésbé szélsőséges árakkal.

Én alapvetően Japán párti vagyok. De az utóbbi 10 évben Kína akkora minőségi fejlődést csinált, hogy kezdem őket is nagyon becsülni.
73 es DX!
Feri
ui: Eljön az idő, amikor a dolgok értéke már alacsonyabb, mint az általuk elfoglalt hely értéke. /HA7TY/
ui2: Ha valakinek problémája van veled, mindig jusson eszedbe, hogy az az ő problémája!

Nem elérhető ha7az

• Administrator
  • Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #17 Dátum: 2013 Június 08, 00:17 »
Na itt egy újabb kínai "gagyi":

http://index.hu/tech/2013/06/07/epitesi_engedelyt_kapott_a_vilag_legmagasabb_felhokarcoloja/

Azért megkérdezem, ki tudja ezt ma rajtuk kívül?
73 es DX!
Feri

Hombár Jenő

• Vendég
« Válasz #18 Dátum: 2013 Június 08, 00:26 »
Attól még ugyanúgy árusítják a hamisított gagyit, és ott vernek át, ahol lehet.
Mellesleg Kínában még mindig vörös banda van hatalmon, akiktől bármi kitelik.

Nemrég nem értettük a kínai tesztelőket, mert állandóan azzal próbálták fejreállítani a szoftvert, hogy kihúzkodták a hálózati kábelt, meg ilyesmi. Aztán kiderült, hogy valóban olyan sztochasztikus válaszidők vannak a különféle szerverek elérésekor, amikre itt nincs példa. Persze, mert nyilván idő kell, mire a nagy kínai tűzfal mögött a cenzúra szétválogatja és megszámolja a biteket.

Egyébként az Index is olyan, amilyen, legalább öt éve kerülöm tudatosan.

Nem elérhető ha7az

• Administrator
  • Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #19 Dátum: 2013 Június 08, 01:44 »
Jenő!

Jót mosolygok a "mindent jobban tudok" hozzászólásaidon. Színfolt lettél a fórumon igen rövid idő alatt. :)

73 es DX!
Feri

Hombár Jenő

• Vendég
« Válasz #20 Dátum: 2013 Június 08, 01:59 »
Tényekből dolgozom, ha nem is ismered őket eléggé;
- az átvágásokat, amikor kínaiakkal üzletelsz,
- a politikai helyzetet, amikor Tiananmen tér szellemétől félnek,
- az internet állapotát, amit meséltem,
- az Index tetűségeit
stb.

Mindjárt gondolkodom, mit tudok még jobban, ha eszembe jut... de dicsérni nem ér.

Nem elérhető HA3ZG

• Sr. Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #21 Dátum: 2013 Június 08, 08:42 »
A kinai gagyi vetekszik a madein japánnal. A napokba kaptam kinából rendelésre egy Baofeng UV-5RB urh kézit. Az ára a japán hasonló készülékhez képest ,nagyon olcsó. S a maga nemébe pedig mindent tud. A politikát pedig nem igazán kellene ide keverni. Ez rádióamatör fórum, nem politikai. Ráadásul lehet másnak más véleménye is. Mint pld: nekem is. Én még a régi rendszert dicsőitem. Mert benne éltem és dolgoztam. Melléje meg amatör rádióztam.

Hombár Jenő

• Vendég
« Válasz #22 Dátum: 2013 Június 08, 08:50 »
Ezzel a logikával és alapossággal nem is lehet vitába szállni.

Nem elérhető ha7az

• Administrator
  • Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #23 Dátum: 2013 Június 08, 10:47 »
Egy valami tény szerintem.

Az ötletük, hogy 4 hónap előkészítés után 3 hónap alatt felhúzzák a világ legmagasabb épületét az fenomenális.

Aki volt Kínában az láthatta az óriási különbségeket az országon belül. A Tienanmen tér ma is tele van titkos és látható rendőrrel, viszont ahogy távolodsz Pekingtől az ideológia az ködbe vész.
73 es DX!
Feri

Nem elérhető HA8KV, Sándor SK

• Sr. Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #24 Dátum: 2013 Június 08, 10:57 »
Nem kifejezetten rádióamatőr téma, de én így jártam : "kisz kínaitól " vettem " ócó " olyan megrázós zseblámpát. Ugye benne egy tekercs, mágnes, ami rázáskor mozog a tekercsben, és egy Led. ( Unokának jó lesz játszani alapon , valami 2-300 FT-ért, már nem is tudom pontosan. )
Aztán gyanús lett, hogy akkor is világít, ha nem rázza a gyerek. Szétszedtem, a mágnes helyén egy  alumíniumtömb, a tekercs sehová sincs bekötve, viszont benne egy gombakku, ami a kapcsolón át ment a Led-re.

Szóval egy gombakku olcsóbb, mint a mágnes. ? HI....
HA8KV, Sándor

Nem elérhető ha7az

• Administrator
  • Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #25 Dátum: 2013 Június 08, 11:03 »
Én pont ezért hoztam fel az egész témát.

Egy 300Ft-os lámpa miatt, amiről egyébként is tudja az ember, hogy valami gagyi, nem lehet minden kínait legagyizni.
73 es DX!
Feri

Nem elérhető ha5pp

• Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #26 Dátum: 2013 Június 08, 11:15 »
73, Zoli HA5PP

Hombár Jenő

• Vendég
« Válasz #27 Dátum: 2013 Június 08, 11:17 »
Én pont ezért hoztam fel az egész témát.

Egy 300Ft-os lámpa miatt, amiről egyébként is tudja az ember, hogy valami gagyi, nem lehet minden kínait legagyizni.

Érdekes, ekkora, ennyire alapvető egyezségeket érintő gazemberségeket, törvénytelenségeket kevés kultúra engednek meg magának _tömegesen_. Bolondság elnézni felettük bármilyen indokkal.

Nem elérhető ha5pp

• Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #28 Dátum: 2013 Június 08, 11:26 »
HF 2000DX mennyire hasonlít az OM POwer-re...

FENARCOM 2011 LINEAR DO PY1YB BIG POWER!! HF-2000DX

« Utoljára szerkesztve: 2013 Június 08, 11:46 írta ha5pp »
73, Zoli HA5PP

Nem elérhető ha0szt

• Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #29 Dátum: 2013 Június 08, 11:47 »
FT-808
http://s3.zetaboards.com/copythat/topic/7467118/1/

Nem semmi.
Ic 718 elrendezés dial nélkül, "HF Marine" az előlapon, GPS koodrináták a kijelzőn hajózási frekivel, borzalom mikrofon, - a leírásban meg más..
250 fontért.
Ezek elképesztőek innen 12 óra repülő útra.   :huh: :D

Borisz Jelszint