Üzemmódok, alkalmazások > DRM - digitális világrádió
DRM adás Budapestről - 2021
(1/1)
hg2ecz:
Sziasztok!
Karácsony után ismét folytatódnak a kísérletek. Csaba felhúzta 100 wattra az adót és most a quality mód helyett robust módban sugároz a Budapestről a Jánoshegyről.
Ezáltal olyan helyen is vehető, ahol eddig közel 10 dB hiányzott a sikeres vételhez.
Közben még egy dolgot tettem. Raspberry Pi4-re is lefordítottam az xHE-AAC képes vevőszoftvert és kipróbáltam, veszi az xHE-AAC hangot. Itt a bináris: http://hg2ecz.ham.hu/DRM-ARM64-bin.tgz
Bemenet: külső USB-s hangeszköz.
Kimenet: RPi4 alaplapi hangkimenete.
ha3flt:
Remek. Nyomnám a like-ot.
Egyébként itt a soha vissza nem térő alkalom: ájtatosság helyett a rádióamatőrködést népszerűsítő hanganyag küldése műsornak - jogdíjmentes, közérdekű meg minden. Az is fohász, csak más hatalmakhoz.
HA5KZO:
Milyen jellegű adás megy jelenleg? Az "ájtatosság"-ot itt hogy kell érteni? Szó szerint? Tehát vallási műsor?
(Jelenleg az Észak-Alföldön élek, nem tudom venni az adást.)
I ( C O N:
--- Idézetet írta: HA5KZO - 2021 Január 12, 00:41 ---Milyen jellegű adás megy jelenleg? Az "ájtatosság"-ot itt hogy kell érteni? Szó szerint? Tehát vallási műsor?
(Jelenleg az Észak-Alföldön élek, nem tudom venni az adást.)
--- Idézet vége ---
Zoli, olyan anyag megy rajta ami nem jogdíjas, mivel nem műsorszórásra lett kapva az (ideiglenes) kísérleti engedély.
Navigáció
Teljes verzió megtekintése