Rádióamatőrökre vonatkozó jogszabályok, ajánlások, információk > Egyebek

Hívójelkönyv

(1/2) > >>

HA5FLY SK:
A HA5KDR oldalán található "Hívójel könyv" tanulmányozása során észrevettem, hogy nem szerepelek benne.
Évekkel ezelőtt benne voltam, most nem.

Összefügghet ez azzal, hogy most lett megújítva az engedélyem újabb 5 évre?

Az oldal elérhetősége:

https://www.ha5kdr.hu/projektek/hivojelkonyv

Köszi a tippeket,
73, Laci HA5FLY

HA5KZO:
A weboldalon azt írják, hogy "a benne szereplő adatokat az NMHH oldaláról vesszük át, nem mi vagyunk a hivatalos hívójelkönyv, ez csak egy megjelenítő felület, a tartalmáért felelősséget nem vállalunk".

Valamint "A hívójelkönyv szinkronizálása minden éjjel megtörténik."

Én most letöltöttem és megnéztem az NMHH weboldalán lévő XML formátumú hívójelkönyvet.
A "HA5FLY" hívójel jelenleg valóban nincs benne.

Kérdés, hogy kézhez kaptad-e az új engedélyedet? Mert ha igen, akkor elvileg benne kellene, hogy legyen a hívójeled.

ha3flt:

--- Idézetet írta: HA5FLY - 2020 Április 19, 18:37 ---Összefügghet ez azzal, hogy most lett megújítva az engedélyem újabb 5 évre?

--- Idézet vége ---

Én is pár hónapja újíttattam meg és én sem voltam benne egy darabig a hívójelkönyvben, miközben már a kezemben volt az engedély. A papír számít, adott esetben el kell küldeni a fotóját, ha kérik valahol a világban, a többi majd megoldódik.

HA5KZO:

--- Idézetet írta: ha3flt - 2020 Április 19, 19:18 ---Én is pár hónapja újíttattam meg és én sem voltam benne egy darabig a hívójelkönyvben, miközben már a kezemben volt az engedély. A papír számít, adott esetben el kell küldeni a fotóját, ha kérik valahol a világban, a többi majd megoldódik.

--- Idézet vége ---

Ezt jó tudni. Akkor erre én is felkészülök, mert lassan nálam is esedékes lesz a megújítás.
A jelenlegi engedélyem 2020.08.31-ig érvényes.
De amúgy is frissítetnem kell, mert a régi lakcímem van még benne.

HA5FLY SK:
A QRZ.com -on az oldalamra felraktam az engedélyem kópiáját, így mindenki láthatja, aki akarja :-)

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése