Készülékek, müszaki témák > Egyéb rádióamatőr készülékek

NanoVna

(1/35) > >>

ha7az:
https://www.aliexpress.com/item/DYKB-NanoVNA-Vector-Network-analyzer-50KHz-900MHz-Digital-LCD-display-HF-VHF-UHF-Antenna-Analyzer-Standing/33011989423.html?spm=a2g0o.cart.0.0.9cae3c002uYmLU

HA7EG:
Láttam,  panonos hirdetés - üzi ....

Most ez a sláger mindenki mindenből VNA -t csinál.

ha3hz:
Sziasztok,

valakinek most tünt fel, hogy ilyen is van, a dolog nem új, mert a Githubon az utolsó bejegyzés ezzel kapcsolatosan 2017 október 1.
A tervezője weboldalán azt írja, hogy kit elfogyott, Ár: 12000 jen (a diák D-kedvezményre érvényes: 9000 jen)

Szóval el kell adni amit lehet. Megnéztem néhány videót, érdekes a kezelése.
Egyébként ilyen a blokk vázlata:

Kevés további adat található róla.

ha7sg:
Sziasztok!

Ennyi pénzért jópofa kis szerkezet lehet.

Azért arra kíváncsi lennék, hogy
"● RF output: -13dbm (maximum -9dbm)
● Measurement range: 70dB (50kHz-300 MHz), 40dB (300M-900MHz, enable extended firmware);
"
ezt hogy csinálja egy antennánál az SA612-vel, amikor egy mérendő antennáról akár V-os jel is lejön!

ha3flt:
Ez a kisebbségben levő VNA-k közül való, amin nincs eleve rajta a híd, nem csak egy csatlakozója van, vagyis nem is antenna analizátor. Ami egyébként szerintem feleslegesen behatárolja a használhatóságot, ha a "műszer" amúgy képes bármilyen minimális pontosságra - gondolom, ez nem szokott teljesülni, azért "csak" antenna analizátorok többnyire. :-) Ebben a műfajban könnyű elszállni. Szóval így aztán rajtunk múlik az osztók/csillapítók használata, ha jól sejtem. Ha egyáltalán megoldható.

Különben nagyon szeretik ezt a TLV320-at, pedig nem olyan nagy szám, csak olcsó és sok a ki-/bemenete - SDR mikrofonbemeneteként, hangkimeneteként meg hasonlókra láttam használni, és olvastam már olyat is egyszer valahol, hogy külön szűrő kellett neki valamilyen melléktermékek miatt, amik megjelentek a kimeneti spektrumban stb.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése