Készülékek, müszaki témák > Egyéb rádióamatőr készülékek
Diamond GSV1200 tápegység
ha7az:
A mechanika az nem lehet akadály.
Vannak akik fel vannak készülve rá. A neten rengeteg ajánlat van. Elküldöd mit akarsz az előlapra vagy a hátlapra és profin megkapod feliratozva.
1 perc keresés után itt van: http://www.startolj.hu/elektronika/elolap.html
HA1TN:
--- Idézetet írta: HA7JVV - 2017 Március 07, 23:27 ---
--- Idézet ---Az Output OFF gomb nem csak kikapcsolja a kimenetet, de a feszültségmérőn is 0.00V-ot jelez ki ilyenkor. Magyarul ha a feszültséget akarod állítani, akkor be kell kapcsolnod a kimenetet és ki kell húznod a banándugót...
--- Idézet vége ---
Pont az ilyen és ehhez hasonló dolgok miatt tettem le én is a TME-nél az Axiomet AX-3005DBL 30V 5A-es lineáris labortápról.
Állítólag sok hasonló árkategóriás táp egy kaptafára épülő OEM.
Én az eevblog youtube csatornáján láttam még durvábbakat is ezekről (olyan szinten meghülyült menet közben, hogy 3V kimenetet mutatott, miközben a valóságban 14V jött ki.)
https://youtu.be/Fya-4mjV4N4?t=1687 :huh:
--- Idézet vége ---
Ennek én eléggé utánajártam, sokat nézegettem ezeket a kategóriájú (értsd: megfizethető) tápokat. Az enyém mentes az ilyesmiktől. És nem lök ki magából 40V-os tüskéket a hálózati kapcsoló ki-be kapcsolásakor. A DC OFF gomb működését meg át fogom alakítani és lesz egy olyan tápom amilyet szerettem volna. Melóhelyen tizenakárhány évig használtam Voltcraft Digi 35 tápokat. Egyszerű mint a faék, célra tökéletesen megfelel. Könnyen javítható ha szükséges. Az újabb típusokon már nincs durva/finom szabályzó, pedig az nagyon jól jön. Áramgenerátor módban nagyon pici áramtól tud indulni. Kontaktos potikra érdemes figyelni. Az tény, hogy a leírásokból kevés derül ki, csak olyat érdemes venni amit kipróbál az ember. Azt továbbra is állítom hogy húszezer forintból nem lehet összetenni egy 30V 5A-es labortápot dobozolva, toroid trafóval, kulturált kinézettel (jó, persze kinek mi az) mindennel, úgy hogy minden alkatrészért pénzt adsz. Ha van végtelen és ingyen időd, innen-onnan "szerzel" anyagot, fusiztatsz dobozt, stb. akkor jobb a helyzet. De akkor sem garantálja senki, hogy a beállított 3V helyett hirtelen nem jön ki 40V :)
ha7az:
A 30 éves tápomon a feszültség állító az 10 fordulatos hellipot. Ma is hibátlan mind a kettő.
ha7az:
A delton-nál vannak Holdpeak tápok.
Igaz kapcsolóüzeműek.
HA7JVV:
Időközben tárgytalan lett a dolog, megrendeltem a wimo-tól. Köszönöm a segítséget!
Sajnos lehetőségem nekem nem volt labortápokat tesztelni, szóval lutri lett volna az egész. A neten zéró (felhasználói) infó az adott típusról.
Az eham-on legalább ennek a nagy testvéréről volt olvasnivaló. Pro és kontra.
Bár a 0.5mVpp zaj csábító volt, de ez a 2-sem sok úgy gondolom.
A feszültség is állítható 1 és 15V között, igaz nem "fine" csak "coarse", de QRP rádióknak megteszi, van legalább tartalék is (12A).
A többi kis barkácsáramkörnek, qrpp szerkezeteknek meg szenzoroknak, MCU-nak pedig ott a kis home-made 1A-os labortápom. (3,5,9,12 - négy fix csatorna + 1-13.5 változtatható kimeneti csatorna.
Cipőkanállal pont belement trafóstól, fordulatszám szabályozott aktívhűtéssel együtt egy kiszuperált ATX táp dobozába. ;)
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése