Készülékek, müszaki témák > Egyéb rádióamatőr készülékek

Mini60

<< < (2/16) > >>

HA7HQ:
Hát nagyjából. Már csak azt a kérdést kell kinek-kinek eldöntenie, érdemes-e beruházni rá, mennyi lesz a használat/fiókban áll aránya?
A csicsákat leszámítva egy impedancia mérő 1-2 ezer forintból összerakható, a többi már csak tupírozás. Aki rádiózni szeretne, gyorsan
felteszi az antennát (amennyire érdemes) beállítja és elkezd CQ-zni.....  -_-

HA7EG:

--- Idézetet írta: HA7HQ - 2014 Május 09, 13:48 ---Hát nagyjából. Már csak azt a kérdést kell kinek-kinek eldöntenie, érdemes-e beruházni rá, mennyi lesz a használat/fiókban áll aránya?
A csicsákat leszámítva egy impedancia mérő 1-2 ezer forintból összerakható, a többi már csak tupírozás. Aki rádiózni szeretne, gyorsan
felteszi az antennát (amennyire érdemes) beállítja és elkezd CQ-zni.....  -_-

--- Idézet vége ---
Mint minden ilyen rádióamatőr célú műszer igen többet áll a fiókban vagy a polcon, de ha kell akkor nagyon.
 Én anno vettem MFJ -t még a 70cm kütyüt is megvettem ez utóbbi szinte felesleges beruházás volt de párszor használtam.
 Az MFJ-259 sokat használom , minden évben variálok az antennáimmal .
 Aki felrak - felrakat 1 vagy két antennát annak felesleges, ha megtetszett akkor szobadísznek is jól mutat a MINIvna  vagy más kütyü.
 Éppen most használtam az MFJ-t ,  70 megára alkottam valamit OIRT URH antennát találtam a lomok között vertikális Dipol lett belőle.

73
Gyuri

ha5bww SK:
Hát, ha szabad.....
Összeraktam 1-2-3-4 darabantennakütyüt (VK5JST, az első lyuaks ny.ák.-on), most is ilyenfélét használok, ami 50 megán is megy. Elnézegettem a sok szép, színes görbét, nem sok mindent mondanak. A kedvencem egy német műszörgyeteg, ami olyan, mint egy GDO, az adott antenna rezonanciapontján mást nem nagyon mutat. A jelenlegi kiírja a komplex impedanciát is, igaz, előjel nélkül.
Most várok egy ny.ák-ot VK-ból, azt is összerakom. A létező legjobb műszer, amivel valaha találkoztam.
Nézlek, olvaslak Benneteket. VNA, és egyebek.
Mi a túrónak az 1-2 GHz, ami nem is amatőrsáv....
(Kabos Gyula: " ...jó a monokl, da anélkül jobban lát az ember..."
Nem értek 1-2 amatőrtársat: - Mi a *-ért mindenféle csicsa? Nem vagyok benne biztos, hogy a "nekem van"-on túl használjátok valamire!
Tessék magtanulni amatőr-módon antennát beállítani, illetve legyen a fiókban egy csomó komplex impedancia! :wacko:
Ez a szösszenet egy csomó minden egyéb témához is passzol!
Jöhetnek a negatívok!!!!!!!!

HA7EG:
Szia Ed
A vna kiterjesztését 1200 -ra ostobaságnak pénzkidobásnak tartom , de tudod van aki arra "gerjed" , mint írtam nekem bőven elég az MFJ-259.
Most ez a trendi mióta az andriod a világra jött.
Nincs semmi negatív .

Ha-7-at:
Nem hiszem hogy sokat állna , igen nem olcsó egyszer kell megvenni ,persze aki tud építhet magának nwt-ét, antenna analizátort, szignálgenerátort, spektrum analizátort...
   Ha 1-2 ezeből kijön egy akkor jó lenne rá egy projekt egy antenna analizátorra.
Annak jó aki antennát szeretne építeni aki csak felrakni egyet bőven megfelel egy gdo és egy swr mérő.
  Úgy vagyok vele ha már költök rá akkor olyat veszek ami több mindenre használható és bővíthető.
144MHz is rendszeresen használom.
Ede 1280MHz , de nem is ez az előnye hanem pl szeretnél egy bpf ,vagy egy kf szürőt vagy egy ssb szürőt akkor evvel megtudod mérni.  Vagy mostanában téma volt a 630 m egy jó preselektor nélkül nem használható milyen jó ha két perc alatt kipróbálhatod az elgondolásod? Ez az előnye.
 Magába a drótot mindenféle koax nélkül a helyén tudod mérni föld függetlenül.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése