Készülékek, müszaki témák > Egyéb rádióamatőr készülékek
Mini60
ha5bww SK:
Lala,
Nem szeretnék semmilyen vitát nyitni.
Én ezzel a szarral LPF-et állítottam be, ami azt is tette, amire terveztem.
Biztosan nagyon elegáns laptoppal, meg mittudoménmivel antennát nézni. Nekem megfelel a kijelző, esetleg még két műszer is, ja, és a közel 40 éves gyakorlat, tapasztalat.
Gerjedésekkel 50 mega felett nem foglalkozom. 144-en az SX-400 kellő információt ad.
Még egyszer:
Amilyen műszer-szerűség a rendelkezésemre áll (megcsinálom), azzal mindent meg tudok mérni. Számszerűleg.
Nincsenek itthon komplex impedanciáim.
Jó szórakozást.
Részemről ezzel lezártam, többet nem szólok hozzá.
ha5pp:
Nekem olyan antenna aenaelájzer kellene, mely kirajzolja szépen a sugárzási karakterisztikát. :wacko:
Egyébként én is a jó öreg MFJ-259-et tekergetem.
Anno (domini) egy dipólt kreáltam 18 MHz-re, de még SWR-mérőm sem volt, csak a drót meg egy TS-50S rédijó. Mit nekem egy dipól, megeszem reggelire karmértékkel - gondoltam. Hát látom, nem megy ki a power, csak "félig" - akkó ez nem sikerült. Szerencsére nyitott volt a rédijó (nem mondom meg, ki nyitotta ki...Robi), kisilabizáltam, hol megy a két egyenlő szárú antenna (dipól), pici vágás és a sávba kerültem, hasított a power. :)
HA7EG:
Letöltöttem és telepítettem az android -s progit ami jár hozzá, igy néz ki kicsit aggódtam mert fura írásjelek is voltak az ebay -s oldalon.
Nekem már angolul 'beszél' .
Ok Zoli
Műszer nélküli időkben én a minimum power és a TRX VFO gyors tekerésével nyertem információt, nem szép dolog csak nem szabad elaludni míg a PTT nyomod és gyorsnak kell lenned ne halljad az anyázást :wacko:
73
Gyuri
Ha-7-at:
mini vna tudja csak nem egy emberes meg egy focipálya kell hozzá . egy mérő és egy mérni való antenna.
ha5pp:
--- Idézetet írta: Ha-7-at - 2014 Május 09, 19:27 ---mini vna tudja csak nem egy emberes meg egy focipálya kell hozzá . egy mérő és egy mérni való antenna.
--- Idézet vége ---
Ezt nekem írtad, Lala? Izgi lenne kimérni egy felépített antenna (pl. Yagi) sugárzási karakterisztikájátt és egyeztetni/összehasonlítani a HFTA-val :)
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése