Készülékek, müszaki témák > Egyéb rádióamatőr készülékek

Mini60

(1/16) > >>

HA7EG:
Most találtam a neten , ez lenne a kínai 'MINIvna' .
http://www.ebay.com/itm/Sark100-HF-ANT-SWR-Antenna-Analyzer-Meter-Battery-Bluetooth-Android-Software-/181168214953?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a2e7793a9

Látta már valaki , használja már valaki?
Az látható hogy sokkal olcsóbb!!
Bluetooth benne van , csak 1 okos-telefon vagy TAB és lehet méricskélni!
(Mielőtt írtam volna rákerestem a 'mini60' kifejezésre nem volt itt a fórumon találat) 

73
Gyuri

Ha-7-at:
Attól függ mire szeretnéd használni . Nem véletlenül kerül 3 szor annyiba a mini vna pro bt.
 3 szor nagyobb frekvencia 200MHz és bővítési lehetőség 1500MHz ig.
Külön bemenet így balunt csatlakozót sőt még antenna karakterisztikát is mérhetsz vele.
  Két egymástól független szignál generátor ami képes egymástól 90fokban eltolt jelet előállítani
sdr vevőnek .
  Szóval hosszabb távon a mini vna pro jobban megéri de ha tudod ezekre nincs szükséged akkor ez is jó lehet.

HA7EG:
Igen van freki bővítés ennyiért: 
MINIVNA-EXT    MiniVNA Pro Extender    299.00 €    még plusz a csatlakozók
És az alap:
MINIVNAPROBT    mini-VNA Pro BT    349.00 €    

Persze vannak előnyök hátrányok árban tudásban is.
A Mini60 android nélkül is használható,  csak ennyi : US $154.93
Hogy szokták mondani ár-érzékeny a piac.
Persze jó lenne nekem is 1 Minivna , de még úgy ezzel mint anno a kocsival "befizettem az előleget a Merkur-nál" .
Szándék már megvan :wacko:

73
Gyuri

HA7HQ:
De az is egy megoldás, hogy az ember ért hozzá és csinál magának.  ;)

HA1TN:

--- Idézetet írta: HA7HQ - 2014 Május 09, 12:19 ---De az is egy megoldás, hogy az ember ért hozzá és csinál magának.  ;)

--- Idézet vége ---
Én ezt az utat járom, képes vagyok azt is kifejleszteni, megépíteni amit inkább meg kellene venni, de bevallom most még én is meginogtam. 30kHUF-ból kihozni nem is annyira triviális (ha nem abból indulunk ki hogy úgyis van otthon/cégben/fiókban/ingyen mintában alkatrész...) Kíváncsi lennék mit tud. A MiniVNA a benne található alkatrészeket figyelembe véve szerintem túlárazott, de nyilván meg kell fizetni a fejlesztést. A kis kínai meg nagyjából anyagárban van.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése