Készülékek, müszaki témák > Egyéb rádióamatőr készülékek

QJE kapcsolóüzemű tápegység

(1/21) > >>

ha0szt:
Sziasztok!
Nincs meg valakinek véletlenül a QJ-PS30SW I kapcsitáp rajza?
Következők miatt kérdezem.

Olcsó árához képes jó kis táp, de a ventilátora folyamatosan jár.
Bekapcsolom, és rögtön alapból beindul. Nem nagy fordulaton, csak olyan minimálisan, hogy már halljam.
Terhelésre jól viselkedik, 5-10-15 A-nél magasabb fokozatba kapcsol,tehát nem rossz az áramköre.

De most, hogy a készülék vételben 0.3 A-t vesz fel, a táp, és a levegő meg (jég)hideg, de közben jár... Nem értem miért.
(sokkal robusztusabb belül, mint pl egy kis mascot, és abban még ventilátor sincs.)

Biztos van benne NTC, meg ilyesmi, szeretném valamelyik "ellenállat" értékét megváltoztatni, - akár trimmerrel - hogy mikor induljon, hány fokon.

(nem szeretnék másik kapcsolást építeni, ezen szeretnék picit csöndesíteni).
Köszönet!

Misi:
Igen,nekem is ez a problémám a táppal.Ha kitalálsz valamit,értesíts!Köszönöm.

ha0szt:

--- Idézetet írta: Misi - 2013 Április 08, 21:08 ---Igen,nekem is ez a problémám a táppal.Ha kitalálsz valamit,értesíts!Köszönöm.

--- Idézet vége ---

Misi, van itt egy "külső nyom":
http://pmrradio.hu/articles.php?article_id=88

Azt írja, hogy megegyezik az ALINCO DM-330-al. Nem tudom. Lehetséges?
Megtaláltam.

Ezt a macskakaparást!
http://www.alinco.com/pdf.files/Service/Accessories/DM330MVT_ZSM+.pdf
Rajz, 4B szekció...

ha0szt:
Megvan a "disznó"!
Már csak az a kérdés, hogy melyiket változtassam? R46, R47, R59?

Jól látom? Hogy ha hő hatására az NTC ellenállása csökken, akkor a növekvő fesz nyitja a Q14, majd Q15 tranzisztort.
Q15 nyitott(abb) emitter-kollektornál a ventin egyre nagyobb kraft folyik -> pörög.

ha0szt:
Ha a mellékelt "diagram" szerint teszem fel a kérdést...
Nem cél, hogy a fordulatszám növekedés meredeksége megváltozzon.
A cél az lenne, hogy a meredekség megmarad, de később (pl 1A-nál, vagy ~30 C-nál) kezdjen hűteni.
Mennyire "elegáns" egy terhelő ellenállást tenni a ventivel sorban? Gyanítom, nem az.  :rolleyes:

Van olyan guru, aki épített már ilyen áramkört, és közben tudatosan "nézte a karakterisztikát"?  ;)
Hilfe & köszi!

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése