Szerző Téma: Kitelepülések 2012  (Megtekintve 21499 alkalommal)

HA5KZO

• Vendég
Kitelepülések 2012
« Dátum: 2012 Február 09, 21:30 »
Szerbusztok!

Még nagyban dúl a tél, de az előrejelzések szerint pár hét és enyhül majd az idő, aztán majd a tavasz (majd később a nyár) beköszöntével elkezdődhetnek a kitelepülések mindenfelé - persze nem kizárt, hogy télen is csinálják páran, de én úgy vagyok vele, hogy ilyen időben inkább nem. Vagyis hát hosszútávon semmiképp. Azért jó néhányszor volt, hogy kimentem a közeli magaslati pontokra, igaz csak rövid időre... Ahogy majd az idő engedi, első körben majd a Gellértre fogok kimenni.

Nem nagyon találtam ehhez hasonló témát a fórumban, gondoltam létrehozok egyet: szerintem ez a téma megfelelő lesz a különböző kitelepülések bejelentésére, tapasztalatcserére, beszámolóra, szervezésre meg még sok egyéb másra is.
Az átláthatóság miatt - úgy gondolom - célszerű ezt a témát évenkénti bontásban csinálni.
Kezdetnek ennyit. :)

Sok sikert, jó rádiózást és sok sok QSO-t és DX-et kívánok mindenkinek!
73, Dx!

HA7XK

• Vendég
Re:Kitelepülések 2012
« Válasz #1 Dátum: 2012 Február 09, 22:54 »
Jó az ötlet Zoli!
A felvezető szöveget helyettem(sokunk helyett) is írtad!  ^_^
Ehhez már nincs mit hozzátenni,csak a dátumokat.
Mi,Vác környéki rádió és természetbarátok,03.15-én megyünk a Mogyoróhegyre.Mint minden évben,március idusán.
Aztán jön a többi,szintén állandó hely,de erről később.

73'...mni dx...Laci

ha5di

• Vendég
« Válasz #2 Dátum: 2012 Február 10, 09:02 »
Használjátok a Fórum naptár modulját. Ott be lehet írni az eseményt előre és a képernyő alján (Fórum nézet) kilistázódik egy héttel korábban mint közeli esemény, de ott van a teljes Naptár nézet is.

Ha az ember rászokik hogy naponta egyszer megnézze, akkor nem marad le az információról.

Nem elérhető ha5azz

• Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #3 Dátum: 2012 Február 10, 15:27 »
Nem nagyon találtam ehhez hasonló témát a fórumban, gondoltam létrehozok egyet: szerintem ez a téma megfelelő lesz a különböző kitelepülések bejelentésére, tapasztalatcserére, beszámolóra, szervezésre meg még sok egyéb másra is.

Milyen kitelepülésről lenne szó? Egy jó bográccsal én is kitelepültem néhány alkalommal, de a grillezést sem vetem meg. Nagy előnye, hogy ki sem kell menni a telekről, csak simán kitelepülünk a kertbe, a meggyfa alá.
Néhány ismerősöm meg horgászbottal szokott kitelepülni a Tisza partjára. Nekem ilyesmihez nincs türelmem, de ettől még jobban sajnálnám az elpazarolt időt...
Egy a lényeg, ezeket nem szoktam bejelenteni, mert itt a fórumon ez senkit nem érdekel...

-_-

Én nem leszek silent key.

HA7XK

• Vendég
« Válasz #4 Dátum: 2012 Február 11, 16:48 »

Azért,van még néhány hely a kert végén kívül,ráadásul elég sok amatőrt megmozgat az alábbi linkeken található galéria.
Ha nem akarok elmenni a háztól,ez se rossz  ^_^:
https://picasaweb.google.com/lacko.v/TetoTajAntennak?authkey=Gv1sRgCMeD-tK66tGN3AE
De ez csak nekem jó,miért rekeszteném ki a többieket?
Néha találkozni is kell,kicsi a lakás,büdös a kocsma,itt meg jó a hely és a levegő:
https://picasaweb.google.com/lacko.v/Margita20100521?authkey=Gv1sRgCLndv6LogPHLfQ
Azért ilyesmi se terem a kert sarkában:
https://picasaweb.google.com/lacko.v/VendegsegbenAHadtortenetiMuzeumban?authkey=Gv1sRgCJqX0Jatu6uDzgE
Szerintem e-félére gondolt HA5KZO-Zoli.
Mindent én se linkelek be,amin részt vettünk az évek során,mert márciustól októberig az összes hétvégén jártunk valamerre az országban,és az tényleg "kitelepülés" volt.
Itt nem csak egy szűk baráti csapat érezte jól magát,hanem a látogatók,vagy az éppen arra vetődő kirándulók.
Néha meglátogattak rádióriportra,TV-híradóhoz,újság cikknek,stb.
Egy szobából nehéz volna kivinni a látnivalót,ha nem mozdulunk mi is vele.
A fórum naptár, tényleg! :huh:
Ezután itt is jelzem a terveket.
Jó már arra is gondolni,ezekben a kemény,hideg napokban,hogy nemsokára használhatjuk a hordozható rádiós holmikat.
Három hét múlva március!
73'...mni dx............Laci

Nem elérhető ha5azz

• Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #5 Dátum: 2012 Február 11, 17:34 »

Azért,van még néhány hely a kert végén kívül,ráadásul elég sok amatőrt megmozgat az alábbi linkeken található galéria.
...
Néha találkozni is kell,kicsi a lakás,büdös a kocsma,itt meg jó a hely és a levegő:
...
Szerintem e-félére gondolt HA5KZO-Zoli.
...
Három hét múlva március!

Megnéztem. Nagyon szép felvételek, gratulálok hozzá! Most már értem miről van szó.
Ehhez hasonló dolgokat már én is csináltam. Időnként magammal cibáltam a rádiót a természetbe, viszont a bográcsot meg nem vittem... Nem tudom, mikor lesz rá alkalmam újra (talán a hívójelem is lejárt már...).
Sok sikert Nektek a tavaszi aktivitásban!

73, Feri
Én nem leszek silent key.

HA5KZO

• Vendég
« Válasz #6 Dátum: 2012 Február 26, 10:32 »
A felvezető szöveg alapján azt hittem, hogy egyértelmű, hogy rádiós és nem bográcsos kitelepülésről szól a téma. De hát ezek szerint mégse. Vagyis nem mindenkinek. De a végére csak letisztult a dolog. :)

Ma délután kimegyek a Gellért hegyre egy kézi rádióval, kis (0,5 W) teljesítménnyel, a 2m-es sávban fogok próbálkozni. Majd megírom a tapasztalatokat.
A következő héten ugyanígy, csak kicsit nagyobb (2,5 vagy 5,5 W teljesítménnyel)
Kicsit erős a szél, de már megfelelő az idő az ilyen túrával egybekötött rádiózáshoz.

Kellemes vasárnapot mindenkinek!
« Utoljára szerkesztve: 2012 Február 26, 11:01 írta HA5KZO »

ha5di

• Vendég
« Válasz #7 Dátum: 2012 Február 26, 12:46 »
Ma délután kimegyek a Gellért hegyre egy kézi rádióval, kis (0,5 W) teljesítménnyel, a 2m-es sávban fogok próbálkozni. Majd megírom a tapasztalatokat.

A 2m-es sáv elég nagy. Nem mondtál se üzemmódot se frekvenciát. Hol keressenek?

HA5KZO

• Vendég
« Válasz #8 Dátum: 2012 Február 26, 18:40 »

A 2m-es sáv elég nagy. Nem mondtál se üzemmódot se frekvenciát. Hol keressenek?

Igazad van, ezt lehagytam, de így is sikeres volt a dolog. :)
FM-ben voltam 145,525 Mhz-en és 145,550 Mhz-en. Legközelebb ugyanitt leszek.

Most 15 QSO jött össze. Mindenkinek köszönöm az összeköttetést.

Az esetek többségében elég volt a 0,5 W, bár volt, ahol felcsavartam 2,5-re. Végig a kisrádió beépített gumiantennáját használtam.
Összességében jó volt, szép idő volt, a szelet leszámítva.
Az eredeti terv az volt, hogy addig rádiózok, amíg bírja az akku. Hát ettől el kellett térjek. Egész egyszerűen azért jöttem be, mert a végén már fáztam. De ettől eltekintve élveztem a dolgot, nagy élmény volt a túra és a rádiózás is egyaránt.
Délután 3/4 1-től voltam körülbelül 4-ig. A legközelebbit hosszabbra tervezem. 

Még egyszer köszönöm mindenkinek az összeköttetést.

A jövő hétvégére is és a hétköznapra is tervezek még ilyet, ha az időm, illetve az időjárás engedi.

Farkas Bálint

• Vendég
« Válasz #9 Dátum: 2012 Augusztus 08, 21:58 »
Üdvözlök mindenkinek! kitelepűlést tervezünk 2012.08.10 én Eger Nagy Eged hegyre kora reggeltől 16h körülig Figyelőbe leszünk 2m és70 cm az atjátszókon és szimplex csatornákon főleg S20 S21 S22. Állitólag hoznak fel RH rádiót is.

73DX HA6SMF  HG0TIZ

Nem elérhető HA1NBS

• Jr. Member
  • **
    • Profil megtekintése
« Válasz #10 Dátum: 2012 Augusztus 10, 11:53 »
Szia Bálint!

Délután figyelek 80m-en!

Sok QSO-t kívánok!

bob

• Vendég
« Válasz #11 Dátum: 2019 Április 27, 14:22 »
Négy teljesen különboző CW és SSB QSO célú kitelepülési formák, pc egyiknél sem.

A brit, csapatmunka 6m -en általában tenger közeli tisztásokon, SSB CW.
Az indonéz, a fiával, gépkocsival, sátorban, "vadregényes" helyeken, QRP CW. vert. és huzal ant.
A new yorki, gépkocsival felmegy egy óceán közeli parkolóba, 300W SSB, 3m whip, 14 MHz.
A negyedik, tömegközlekedéssel, család, zsebben az akku, fejhallgató, huzal ant. QRPp CW 7MHz.

Ez csak 4 variáció, sok van ... 73DX

Nem elérhető Ha-7-at

• Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #12 Dátum: 2019 Április 28, 10:17 »
Sokan hasznàlnak szàmitogèpet plàne hogy ft8 màr elfogadott sotàra.