Az egyes sávokra vonatkozó információk > 137 kHz és alatta
Hosszúhullámú információk
ha5di:
A hosszúhullámok iránt érdeklődőknek mindenképpen érdemes megnézni Brian Carling WEB oldalát. Annak ellenére, hogy 1999 óta nem frissítette, rengeteg érdekes információt és más helyekre mutató linket lehet itt találni. A linkek egy része már nem él, de legtöbbje friss, aktuális LW oldalakra mutat.
Nem szabad kihagyni az LWCA, a Longwave Club of America honlapját sem.
Ugyanez igaz DK8LW honlapjára is
Béla
ha6pc:
(Nem is válasz ez itt,hanem további hosszúhullámú információ.) Ajánlom figyelmetekbe a www.h-wolff.de oldalt. Ez a srác ez olyat tud és csinál,amit mi még nem annyira. Nem hiszem,hogy feléjük a terjedés lenne jobb , (annyival nincs is közelebb) az viszont biztos: ami nekem indikálható kategóriájú jel,az nála szinte beégeti a monitort. Az már bizonyos,hogy az első lépés egy jól megépített keretantenna-jó irányba forgatva (6PX-nél bevált,nálam még nem-minthogy még nincs kész). Második lépés a DL4YHF féle szoftver mesteri (de legalább haladó szintű) kezelni tudása-LENNE. Lehet,hogy a hajam is lemegy,mire ezt elmondhatom. És,hát hangkártyák közt is van különbség... Szóval,nézze meg akit érdekel! 73! Gyuri
ha6pc:
Pang ez a topik,mint ahogyan a sáv is.
Március vége-Április eleje óta gyakorlatilag nem tapasztalok forgalmat,még az oly kitartó OK2BVG is máshol próbálkozhat.
Nálam annyi "érdemleges" történt még Márciusban,hogy egy meglazult kikötési pont miatti földzárlattal kigyújtottam kerti avart,
ami csak azért nem befolyásolta a gyümölcstermést károsan,mert már úgyis lefagyott akkorra.
Itthon azért nem dicsekedtem senkinek -_-
ha7az:
^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^
ha5di:
--- Idézetet írta: ha6pc - 2007 Július 09, 19:20 ---Pang ez a topik,mint ahogyan a sáv is.
Március vége-Április eleje óta gyakorlatilag nem tapasztalok forgalmat,még az oly kitartó OK2BVG is máshol próbálkozhat.
Nálam annyi "érdemleges" történt még Márciusban,hogy egy meglazult kikötési pont miatti földzárlattal kigyújtottam kerti avart,
ami csak azért nem befolyásolta a gyümölcstermést károsan,mert már úgyis lefagyott akkorra.
Itthon azért nem dicsekedtem senkinek -_-
--- Idézet vége ---
Ez ugye a QRP végfokkal történt? :wacko:
Navigáció
[#] Következő oldal
Teljes verzió megtekintése