Szerző Téma: Rádióamatőr felkészítő tanfolyam...INTERNET-en.  (Megtekintve 11938 alkalommal)

Nem elérhető HA2BHG SK

• Hero Member
    • Profil megtekintése
Rádióamatőr felkészítő tanfolyam...INTERNET-en.
« Dátum: 2009 Február 05, 12:28 »
Üdv Barátim!

Ismételten foglalkoztat a rádióamatőr vizsga letétele.
Olvasom is az '5KDR honlapján, hogy megint szervez felkészítő tanfolyamot.
Jómagam is szükségét érzem egy iljenen való résztvételnek. Hiába a "régi szép idők", a világ nagyot lépett előre, és a "negyven év a szénfalon" tapasztalata ma már kevés.
Nem akarom ragozni ezzel kapcsolatosan a mondanivalóm, de a vidéken élők érdekében a következő ötletemet (?) ajánlom szíves megfontolásra, akár az 5KDR-nek, akár a MRASZ illetékeseinek:

A technika adta lehetőségek okán szervezzenek tanfolyamot interneten "onlájn", akár az eQSO program használatával kétoldalasan, konzultáció, ill. megbeszélésre alkalmasan a vidéken lévő amatőrök elérhetősége okán és a fővárosiaknak is, ezzel is segítve a rádióamatőr utánpótlás....ésatöbbi.

Ötletemet ingyen, bérmentve használhatja bármelyik rádióamatőr közösség!  :rolleyes: -_- :wub:

Azért gondoltam az '5KDR-re, mert ahogy honlapjukat olvasom, viszonylag friss, nem több éves dolgokat tartalmaz, van oktatási anyaguk, tapasztalatuk.
Az már csak hab a tortán, ha az ötletemet az NHH is felkarolná, mondván: Az iljen felkészülés, és felkészítés már megalapozza egy esetleges "onlájn" vizsga letételét.  -_- :rolleyes:

Farkas Gyuri.

Nem elérhető ha2mn

• Hero Member
    • Profil megtekintése
    • HA2MN's PAGES
Re: Rádióamatőr felkészítő tanfolyam...INTERNET-en.
« Válasz #1 Dátum: 2009 Február 05, 13:38 »
73, dx de Tibi, HA2MN

Nem elérhető ha6pc

• Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #2 Dátum: 2009 Február 05, 15:23 »
Gyuri
Ez az elgondolásod tökéletes,nagyon kínálja magát a lehetőség.
Csakhogy ez itt már költségtérítéses dolog. Ez persze nem zárja ki,hogy megoldható legyen.
Az onlájn vizsgázás óriási ötlet,csakhogy ki garantálja,hogy a vizsgázó személye valóban azonos-e a hivatalosan vizsgázóval. Ez még kidolgozandó.
Ha belegondolok,hogy Gergelyiugornya,vagy Szentgotthárd vizsgázói képtelenek időben odaérni-közbülső szállás nélkül-akkor érdemes forszírozni.

Nem elérhető HA2BHG SK

• Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #3 Dátum: 2009 Február 05, 17:17 »
Gyuri
Ez az elgondolásod tökéletes,nagyon kínálja magát a lehetőség.
Csakhogy ez itt már költségtérítéses dolog. Ez persze nem zárja ki,hogy megoldható legyen.
Az onlájn vizsgázás óriási ötlet,csakhogy ki garantálja,hogy a vizsgázó személye valóban azonos-e a hivatalosan vizsgázóval. Ez még kidolgozandó.
Ha belegondolok,hogy Gergelyiugornya,vagy Szentgotthárd vizsgázói képtelenek időben odaérni-közbülső szállás nélkül-akkor érdemes forszírozni.

Szia Druszám!
Nos, megpróbálom részletezni röviden:
A tanfolyásra való jelentkezés szerveződhet a neten, egy jelentkezési lap kitőltésével.
Azt a szervező feldolgozza, és a tanfolyam költségének megkűldése után, kapsz a póstafiókodba egy választott felhasználónevet, és egy belépési jelszót, amit magad kedvére megváltoztathatsz.
Aztán lemegy a tanfolyam kétoldalas, vagy "kőrqso" formációban az eQSO segedelmével.
Most jönne a vizsga része:
NHH az egésze tanfolyamot "füleli", és a tanfolyás hallgatóinak szerepléséből  hangmintát analizál. (Vannak már tudtommal iljen progik.)
A vizsga napján mindenki kapja a kérdéseket, és azokat szóban válaszolja. (Mivel a hangminta megvan, a válaszolót be tudja azonosítani.)
Azt hiszem már csak a "puskázás" lehetőségét kellene kizárni egy nagyobbacska területet bemutató videóképpel a vizsgázó környezetében. A vizsgapapírt meg az NHH-nak való jelentkezési lap kitöltésével, satöbbi...
Azután lehetne ezt az ötletemet még Álltalatok is finomhangolni. :rolleyes: -_- :wub:
No, vitaindítónak!
Barátsággal: Gyuri

Nem elérhető hg2ecz

• Hero Member
    • Profil megtekintése
    • http://hg2ecz.ham.hu
« Válasz #4 Dátum: 2009 Február 05, 17:28 »
Rádióamatőr által levezetve, vidéki NHH kirendeltség dolgozója kizárólag a tisztaságát felügyeli és jegyzőkönyvezi... Nem kell túlragozni, nem halnak bele annyian, mint hazánk útjain....

NHH vidéki ügyfélszolgálati irodái pedig itt vannak:
    http://www.nhh.hu/?id=hir&cid=4891&mid=2027&lang=hu
« Utoljára szerkesztve: 2009 Február 05, 17:29 írta hg2ecz »

Nem elérhető HA2BHG SK

• Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #5 Dátum: 2009 Február 05, 17:48 »
Rádióamatőr által levezetve, vidéki NHH kirendeltség dolgozója kizárólag a tisztaságát felügyeli és jegyzőkönyvezi... Nem kell túlragozni, nem halnak bele annyian, mint hazánk útjain....

NHH vidéki ügyfélszolgálati irodái pedig itt vannak:
    http://www.nhh.hu/?id=hir&cid=4891&mid=2027&lang=hu

Üdv Zsolt!
Próbálom a gondolatmenetedet beilleszteni, de....
Lemaradtam valamiről?
Gyuri

Nem elérhető ha6pc

• Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #6 Dátum: 2009 Február 05, 18:03 »
Gondolom,a delikvens nem otthon pizsamában,a kedvenc karosszékében vizsgázna,hanem a vidéki NHH kirendeltségén-neten keresztül.
Csakhogy akkor minek a net?;hisz ott van a megbízott képviselő helyben.

Nem elérhető hg7juv

• Sr. Member
    • Profil megtekintése
    • Abed Ezoterikus Világa
« Válasz #7 Dátum: 2009 Február 05, 19:19 »
Úgy látom Gyuri, hogy végre valamiben egy véleményen vagyunk.  ^_^ Ha már úgy is ki van helyezve a vizsga, akkor biztos akad ott egy NHH-s dolgozó, aki tudja felügyelni a vizsgát. Azért szerintem ezt nem kell annyira automatizálni.
More space on APRS!

Nem elérhető HA2BHG SK

• Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #8 Dátum: 2009 Február 05, 19:32 »

...Ha már úgy is ki van helyezve a vizsga, akkor ...

Üdv! A napokban olvastam a "csere-bere" oldalon egy közleményt. Ide idézem:

Kedves Barátaim!!
Azzal kezdem, hogy mindenkitől elnézést kérek akik az Osztopánban 2009. május 1.i amatőr találkozón kívántak az én felhívásomra amatőr vizsgát tenni. Sajnos a mai napon közölte velem a hírközlési hatóság illetékese, hogy nem tartanak kihelyezett vizsgát, mert az eddigiekben nagyon rossz volt a tapasztalat a kihelyezett vizsgákon, már ami a vizsgázók felkészültségét illeti. Ettől eltekintve ha megtiszteltek bennünket szívesen látunk mindenkit, meleg étkezés, szállás, tombola értékes ajándékokkal lesz.
Köszönöm megértésetket, 73DX Tibor

Nos, (a vastagítás  már az én művem) ez is része annak, hogy elgondolkodtam ezen az oktatási, és vizsga lehetőségen, már csak annak kapcsán, hogy nem elegendő, és szükséges  ismeret hiánya okán, én is...

Gyuri

Nem elérhető ha6pc

• Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #9 Dátum: 2009 Február 05, 19:42 »
Gyuri
Itt valami nem úgy mondatott ki,ahogyan az a valóságban lehetett.
Ha belegondolunk,akkor a NHH emberének gyakorlatilag teljesen mindegy kell legyen,hogy Budapesten,ill. a vidéki kihelyezett vizsgán tapasztal rossz felkészültséget.
A felkészültség az nem korrelál a vizsga helyszínével.
Valami más oka lehetett,csak nem akarta kimondani...
A neten való felkészülés ötlete az a tiéd (most éppen) de pumpolnod kell a'5kdr-éket.
Merthogy az ötlet önmagában kevés; a "valaki miért nem csinál már valamit" sóhaj az azzal jár,hogy nem történik semmi.

Nem elérhető ha6pc

• Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #10 Dátum: 2009 Február 05, 19:46 »
Úgy látom Gyuri, hogy végre valamiben egy véleményen vagyunk.  ^_^ Ha már úgy is ki van helyezve a vizsga, akkor biztos akad ott egy NHH-s dolgozó, aki tudja felügyelni a vizsgát. Azért szerintem ezt nem kell annyira automatizálni.

^_^

Vilmos
Egyetértünk mi tulajdonképpen. Hisz te is rádiózol,én is. Csak más iskolába jártunk;máskor.
73!

Nem elérhető hg7juv

• Sr. Member
    • Profil megtekintése
    • Abed Ezoterikus Világa
« Válasz #11 Dátum: 2009 Február 05, 20:19 »

^_^

Vilmos
Egyetértünk mi tulajdonképpen. Hisz te is rádiózol,én is. Csak más iskolába jártunk;máskor.
73!

Ez biztos, mert én nem emlékszem rád!  ^_^ ^_^ :wacko:
Te RH-s vagy én URH-s. Kinek a pap, kinek a papné.  ^_^
More space on APRS!

Nem elérhető ha5ti

• Hero Member
    • Profil megtekintése
    • HA5TI
« Válasz #12 Dátum: 2009 Február 05, 21:42 »
Ez biztos, mert én nem emlékszem rád!  ^_^ ^_^ :wacko:
Te RH-s vagy én URH-s. Kinek a pap, kinek a papné.  ^_^

Vili!  Nincs RH-s meg URH-s!  Rádióamatőr van. Azon belül van morses, bütykölős, digit üzemmódos, versenyengedélyes, hallgatózó, echolinkes, stb stb stb....... 

Van , aki tud toronyra mászni, van , aki meg megmondja, mit is kell ott csinálni.
Van, aki a végfokot hangolja ki rendesen, és van, ( volt , HA5CCC ) aki szenzációsan főzöt.
Ez volt a rádióklub.

Ez így tökéletes.

Zümi31

• Vendég
« Válasz #13 Dátum: 2009 Február 05, 23:01 »
Sziasztok!

Beszélgettünk tavaly novemberben Tarkovács Sándorral a kihelyezett vizsgáról.
Elmondta:
Nem lesz kihelyezett vizsga egyenlőre.
Kevés a jelentkező a sikeres vizsgázó még kevesebb.
Aki jelentkezik, kéthavonta az a 10-20 fő vizsgázhat az NHH-nál BP-en.
Azt ne várja senki tőlük hogy az utazást és egyéb költségeket beépítik a vizsga díjba.
Azt se hogy jobbra-balra fognak utazni az országban.

Felröppent az a hír is hogy könnyebb lesz a vizsga.
Sándor mindenkit megnyugtatott hogy nem lesz könnyebb.
A rádióamatőr vizsgamenet jogszabályhoz van kötve.
Bármi változtatáshoz jogszabályt kellene módosítani.

Üdv!
Tamás
HA7ZUM

Nem elérhető hg2ecz

• Hero Member
    • Profil megtekintése
    • http://hg2ecz.ham.hu
« Válasz #14 Dátum: 2009 Február 06, 06:35 »
Nem lesz kihelyezett vizsga egyenlőre.
Kevés a jelentkező a sikeres vizsgázó még kevesebb.
Aki jelentkezik, kéthavonta az a 10-20 fő vizsgázhat az NHH-nál BP-en.

Hát, van egy igen idevaló vicc:

Észak-Amerikában a főmeteorológus nyáron bejelenti, hogy valószínűleg kemény lesz a tél.
Jön az ősz, és amikor a riporterek kérdezik, egyre határozottabban mondja, hogy kemény lesz a tél, mert az indiánok a szokásosnál több fát vágnak ki. Késő összel már lakossági felhívást intéz, hogy készüljenek nagyon kemény télre, mert az indiánok nagyon sok fával készülnek a télre.

Végül azért furdalja a kíváncsiság az egyik riportert, elmegy az indiánokhoz és megkérdi, honnan tudják, hogy sok fát kell vágni télre? Ők csak annyit mondanak, hát a TV-ben már nyár óta mondják, hogy kemény lesz a tél.

-------------

Elgondolkoztató dolog, hogy mert kevés volt egy-két éven keresztül a vidékről jelentkező vizsgázó, még jobban ellehetetlenítve a vidéket biztos, hogy ez fog fellendüléshez vezetni? Emlékszem, Sopronban a rádióamatőr találkozón HA5HU Gyula idején nem egy alkalommal volt teltházas vizsga tartva.