Szerző Téma: ADIF file kimentése  (Megtekintve 1528 alkalommal)

Nem elérhető ha5bzr

• Full Member
    • Profil megtekintése
ADIF file kimentése
« Dátum: 2020 Május 05, 22:47 »
Sziasztok!

Sajnos elveszett a pendrivomon tárolt ADIF fájl, de szerencsére a QSO-k nagy része fel lett töltve az eQSL.cc re, a Lotw re is és a clublog.org ra is. Aki ért hozzá legyen szíves válaszoljon, hogy ki lehet e menteni az előbb említett oldalakról az ADIF fájlt és hogyan? Mindegyik vissza adja ugyanazt amit feltöltöttem, ugyanolyan részletesen?  Tehát IOTA, lokátor, state(amarikai QSO-nál is) ?
Logger32 ből mentettem ki ADIF ba annak idején és onnan töltöttem fel erre a három oldalra.
A kimentett ADIF ot aztán betölteném egy újonnan telepített log szoftverbe és aztán meg kézzel beírnám az újabb QSO kat papírlogból a log szoftverbe.                                                           Köszönettel: Laci

Nem elérhető ha7az

• Administrator
  • Hero Member
    • Profil megtekintése
Re:ADIF file kimentése
« Válasz #1 Dátum: 2020 Május 05, 23:01 »
http://www.rickmurphy.net/lotwquery.htm

A többit nem néztem, de ez szerintem működik.
73 es DX!
Feri
ui: Tévedni emberi dolog, de másra kenni még emberibb.
ui: Eljön az idő, amikor a dolgok értéke már alacsonyabb, mint az általuk elfoglalt hely értéke. /HA7TY/
ui2: Ha valakinek problémája van veled, mindig jusson eszedbe, hogy az az ő problémája!

Nem elérhető HA3GF

• Newbie
  • *
    • Profil megtekintése
« Válasz #2 Dátum: 2020 Május 06, 05:44 »
Szia a bejövő qsl-ek oldal alján felajánla a bejövők letöltését ADIF fájlban.     entire InBox in ADIF format (for importing into some loggers)

Nem elérhető HA3GF

• Newbie
  • *
    • Profil megtekintése
« Válasz #3 Dátum: 2020 Május 06, 05:45 »
Az eQSL!!!

ha3flt

• Vendég
« Válasz #4 Dátum: 2020 Május 06, 07:46 »
Viszont emlékeim szerint alig néhány mezőt tart meg. A többinél sem lenne logikus mindent tárolni, de talán.

Nem elérhető HA7JVV

• Administrator
  • Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #5 Dátum: 2020 Május 06, 09:20 »
- Clublog felületén tudtommal nincs export funkció - legalábbis én nem találtam.

- LoTW - belépés után "Download Report". Pipálni mindent és menteni. Így visszakapod az alap adatokon kívül az országot, DXCC, Prefix, CQ és ITU zónát és IOTA-t, Grid-et, stb. Kommentet viszont nem menti és QSO dátumot-időt szinkronizál?!

- e-qsl-ben a "log outbox" alatt tudod menteni a kimenőket. Elég szűkszavú ahogy Tibi is említette, viszont komment van - feltéve ha nem automatikusan generált.

A LoTW és e-qsl exportoknál lehet kicsit bele kell nyúlni az adif fileba. Neten van néhány szerkesztőprogram amivel az importálni nem kívánt mezőket ki lehet iktatni, így nem kell egyesével szerkesztgetni. pl. (<APP_LoTW_MY_DXCC_ENTITY_STATUS:7>Current) stb.
Valamelyiket pedig át lehet-kell írni, mint pl. (QSL ment, jött stb.), nehogy újra kiküldje - feltéve, ha automatizált volt.

Érdemes beállítani a logprogramot, hogy minden kilépés után csináljon egy mentést.
Viszont NE pendrivera, meg adathordozóra, hanem "felhő alapú" tárhelyre. Pl. Google Drive, Dropbox.
Ingyenesek, sokféle platformra van kliensük, pl. Rpi-re is. Így nem csak biztonságban lesznek az adataid, hanem ha másik gépet - laptopot használsz, akkor online tudod szinkronizálni őket - pendrive nélkül.

ps: ezzel a mentési megoldással a LoTW certifikációs fileok (tq6, stb.) is biztonságban tudhatóak, amiknek pótlása kifejezettem macerás - tehát nem kivitelezhető egy "password reminder, vagy resend".  ;)
73' Viktor
Do more with less.

Nem elérhető ha5bzr

• Full Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #6 Dátum: 2020 Május 06, 19:57 »
Sziasztok!

Köszönöm a hozzászólásokat mindenkinek.Belépve a lotw re és a download riport ra sajnos nem minden QSO-t ment ki csak kb 40% át de ha a HA7AZ által mondott rickmurphy oldalra megyek és helyesen bepipálom amit kell akkor viszont az összes QSO kinyerhető amit feltöltöttem. Igaz, hogy 3 QSO t nem tölt be valamiért a logger32 be, kíírja a Logger32 hogy nézzem meg a bad.adi fájl-t, de hol?  Köszönöm

ha3flt

• Vendég
« Válasz #7 Dátum: 2020 Május 07, 03:05 »
"The usual place for the bad.adi file is in the Logger32 directory, C:\Logger32."

Vagyis a program könyvtárában van. Forrás: https://groups.io/g/hamlogger/message/79084

Egyébként a Windows Explorer-ben van egy keresés mező (F3). Az egész számítógépnél beírva a "bad.adi"-t, ahogy a példa mutatja, meg kell, hogy találja. Esetleg a C: meghajtó gyökerén állva is ki lehet adni a keresést, gondolom, oda van telepítve.