- Clublog felületén tudtommal nincs export funkció - legalábbis én nem találtam.
- LoTW - belépés után "Download Report". Pipálni mindent és menteni. Így visszakapod az alap adatokon kívül az országot, DXCC, Prefix, CQ és ITU zónát és IOTA-t, Grid-et, stb. Kommentet viszont nem menti és QSO dátumot-időt szinkronizál?!
- e-qsl-ben a "log outbox" alatt tudod menteni a kimenőket. Elég szűkszavú ahogy Tibi is említette, viszont komment van - feltéve ha nem automatikusan generált.
A LoTW és e-qsl exportoknál lehet kicsit bele kell nyúlni az adif fileba. Neten van néhány szerkesztőprogram amivel az importálni nem kívánt mezőket ki lehet iktatni, így nem kell egyesével szerkesztgetni. pl. (<APP_LoTW_MY_DXCC_ENTITY_STATUS:7>Current) stb.
Valamelyiket pedig át lehet-kell írni, mint pl. (QSL ment, jött stb.), nehogy újra kiküldje - feltéve, ha automatizált volt.
Érdemes beállítani a logprogramot, hogy minden kilépés után csináljon egy mentést.
Viszont NE pendrivera, meg adathordozóra, hanem "felhő alapú" tárhelyre. Pl. Google Drive, Dropbox.
Ingyenesek, sokféle platformra van kliensük, pl. Rpi-re is. Így nem csak biztonságban lesznek az adataid, hanem ha másik gépet - laptopot használsz, akkor online tudod szinkronizálni őket - pendrive nélkül.
ps: ezzel a mentési megoldással a LoTW certifikációs fileok (tq6, stb.) is biztonságban tudhatóak, amiknek pótlása kifejezettem macerás - tehát nem kivitelezhető egy "password reminder, vagy resend".