Szerző Téma: Rádióamatőr oktatás Budapesten 2015. tavasz  (Megtekintve 17894 alkalommal)

Nem elérhető I ( C O N

• Hero Member
    • Profil megtekintése
    • Normafa Műhely
Rádióamatőr oktatás Budapesten 2015. tavasz
« Dátum: 2015 Február 17, 03:54 »
A Budapest Fővárosi Rádióamatőr Klub az utánpótlás biztosítása érdekében évente több alkalommal tart rádióamatőr vizsgára felkészítő tanfolyamokat, amelyek jó alapot nyújtanak a rádióamatőr engedély megszerzésére. Az ilyen tanfolyami képzés alatt a résztvevők megtanulhatják az analóg és digitális technika alapjait, rádióforgalmazási tapasztalatokat szerezhetnek, és olyan berendezéseken gyakorolhatnak, amelyeken a rádióforgalmazást élesben is átélhetik. A tanfolyamok végeztével lehetőség van vizsgát tenni az NMHH-nál.

A következő rádióamatőr vizsgafelkészítő tanfolyam kezdése 2015. február 21. szombat 10:00.

Helyszín a rádióklub Őzike utcai Oktatási Centruma, 1121 Budapest XII. Őzike utca 37.
Jelentkezni a tanfolyam@ha5kdr.hu címen, vagy 06/30-603-2248 telefonon lehet.
További információk:  http://www.ha5kdr.hu/projektek/oktatas

Legyél te is rádióamatőr!
www.ha5kdr.hu
Itt szép lehetsz, de okos nem, mert kötelező a hit
És ellenség lesz mindenki, aki kételkedik
És erkölcsről papolnak álszent köpönyegforgatók
Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok

I(con
hg5icon
Normafa Műhely
www.normafamuhely.hu

Nem elérhető I ( C O N

• Hero Member
    • Profil megtekintése
    • Normafa Műhely
Re:Rádióamatőr oktatás Budapesten 2015. tavasz
« Válasz #1 Dátum: 2015 Február 25, 08:32 »
Február 26. Visegrádi utca, rádióamatőr vizsga. Az őszi oktatáson résztvevők reméljük sikeresen veszik az "akadályt".
Hajrá!

I C O N / Tibor hg5cut 

I(con
hg5icon
Normafa Műhely
www.normafamuhely.hu

Nem elérhető ha0br

• Newbie
  • *
    • Profil megtekintése
« Válasz #2 Dátum: 2015 Február 25, 16:01 »
Még most mennek? Azóta már elfelejtették amit tanultak...

Nem elérhető I ( C O N

• Hero Member
    • Profil megtekintése
    • Normafa Műhely
« Válasz #3 Dátum: 2015 Február 25, 17:34 »
Még most mennek? Azóta már elfelejtették amit tanultak...
Kedves "keziccsókolom"!

Az őszi oktatás októberben indult. A tanfolyam (szombati napokon) 15 alkalomból állt. Akárhogy osztok szorzok, mindig február jön ki, remélem neked is.

Igaz lehetne egy hét alatt is leadni az anyagot, de napi tíz órát senki nem tud folyamatosan erre tartalékolni. Itt Pesten az emberek a hét öt napját munkában töltik.

I C O N / Tibor hg5cut 

I(con
hg5icon
Normafa Műhely
www.normafamuhely.hu

Nem elérhető ha0br

• Newbie
  • *
    • Profil megtekintése
« Válasz #4 Dátum: 2015 Február 25, 22:13 »
Tisztelt "keziccsókolom"! (ha már poénkodunk)
Tessék pontosabban fogalmazni, mert az írásodból nem derült ki, hogy most végezték a tanfolyamot. Én az őszi tanfolyam alatt azt értettem, hogy akkor fejezték be. Nem cikizni akartam, de mint nyugdíjas pedagógus tudom, mit jelent néhány hónapos kihagyás. Sok sikert a vizsgázóknak! Kell az utánpótlás.
73 DX HA0BR Pista

ha5kzo

• Vendég
« Válasz #5 Dátum: 2015 November 16, 11:20 »
Sziasztok!

Kezdésnek HG5CUT Tibi-hez (ICON) szeretnék szólni.
Az előzmény egy másik témában keresendő. (Itt található Tibi hozzászólása.)

Kedves Novák Tibor (HG5CUT) (Sasadi Tibi, Icon, Borbély Pista)!

Szerintem enyhén szólva nem szerencsés, ha egy ember ilyen stílusban fejezi ki magát (főleg egy nyilvános felületen). Az pedig nagyon szomorú, ha egy rádióamatőr klub alapító tagjának ilyen megnyilatkozások hagyják el a tollát/száját, vagyis jelen esetben billentyűzetét.
Főleg, hogy azt a témát nem csak saját beszámolók céljából hoztam létre, hanem annak reményében is, hogy hátha odatalál majd néhány kezdő is.
Én, amikor még Budapesten laktam, sokszor mentem fel a János-hegyre SOTA-zni, de egyszer sem tértem be az Őzike utcába, nem is ismerjük egymást személyesen.
Ha ismernéd a születésem körülményeit és a gyermekkoromat, egész biztosan nem írnál ilyeneket.

Viszont a klub honlapján 4 hónapja közzétett Blind SOTA cikk (és Nagy Zoltán hozzászólása) alapján nagyon szimpatikus társaság vagytok.
A fórumon felém alkalmazott lenullázó, földbedöngölő stílusod ellenére még abban is bennelennék, hogy ha egyszer újra Budapestre keverednék (akárcsak 1-2 napra is), akkor benézek hozzátok.

Tiszteletre méltó, hogy egy vak embernek segítetek.
Zoli szintén, hogy vakként ilyenbe belevág.

Azt szeretném megkérdezni, hogy hogy van Nagy Zoli? Sikerült-e elmennie a vizsgára? Kért-e/Kapott-e engedélyt? Hogyan mennek ezek a dolgok egy vak embernél?

Én (még? :huh:) nem vagyok vak (csak látássérült), de jó lenne tudni mindezek menetét, mert sajnos a későbbiekben lehetek én is az.

Előre is köszönöm (normális) válaszod!

Üdvözlettel:
HA5KZO, Zoltán.

Nem elérhető I ( C O N

• Hero Member
    • Profil megtekintése
    • Normafa Műhely
« Válasz #6 Dátum: 2015 December 03, 18:42 »
Sziasztok!

Kezdésnek HG5CUT Tibi-hez (ICON) szeretnék szólni.
Az előzmény egy másik témában keresendő. (Itt található Tibi hozzászólása.)

Kedves Novák Tibor (HG5CUT) (Sasadi Tibi, Icon, Borbély Pista)!

Szerintem enyhén szólva nem szerencsés, ha egy ember ilyen stílusban fejezi ki magát (főleg egy nyilvános felületen). Az pedig nagyon szomorú, ha egy rádióamatőr klub alapító tagjának ilyen megnyilatkozások hagyják el a tollát/száját, vagyis jelen esetben billentyűzetét.
Hidd el Zoli, mindez csak építő szándékkal …
Főleg, hogy azt a témát nem csak saját beszámolók céljából hoztam létre, hanem annak reményében is, hogy hátha odatalál majd néhány kezdő is.
Ettől félek én is, hogy egy kezdő rátalál a te „ajánlásaidra”.
Én, amikor még Budapesten laktam, sokszor mentem fel a János-hegyre SOTA-zni, de egyszer sem tértem be az Őzike utcába, nem is ismerjük egymást személyesen.
Pedig hívtalak is sokszor hogy gyere be, de nem jöttél akkor. Bezzeg most jönnél. Mondhatnám akkor kellett volna gondolkozni és nem most siránkozni. Találkoztunk is egy párszor a KHC-ben, sőt amikor a kézirádiódat eladtad akkor is majdnem találkoztunk, csak hirtelen véletlenül pont abban a pillanatban te „nem voltál otthon”.
Ha ismernéd a születésem körülményeit és a gyermekkoromat, egész biztosan nem írnál ilyeneket.
A születésed körülményeire kurvára nem vagyok kíváncsi. Képzeld el ha mindenki leírná, mi lenne itt. Sajnos nem tudod megkülönböztetni a fontos és a felesleges dolgokat amikor írsz. S így ne csodálkozz ha néhányan úgy tesznek mint én. Én legalább nyíltan megmondom a véleményemet és nem sunyin nyomkodok vagy írok hülyeségeket.
Viszont a klub honlapján 4 hónapja közzétett Blind SOTA cikk (és Nagy Zoltán hozzászólása) alapján nagyon szimpatikus társaság vagytok.
A fórumon felém alkalmazott lenullázó, földbedöngölő stílusod ellenére még abban is bennelennék, hogy ha egyszer újra Budapestre keverednék (akárcsak 1-2 napra is), akkor benézek hozzátok.
Lám–lám  hiányzik a társaság. Pedig még nem is régóta vagy Budapesttől távol. Amíg itt voltál nem kerested a kapcsolatot, most meg jó lenne.

folytatás következik...

I(con
hg5icon
Normafa Műhely
www.normafamuhely.hu

Nem elérhető I ( C O N

• Hero Member
    • Profil megtekintése
    • Normafa Műhely
« Válasz #7 Dátum: 2015 December 03, 18:43 »
Tiszteletre méltó, hogy egy vak embernek segítetek. Zoli szintén, hogy vakként ilyenbe belevág.
Azt szeretném megkérdezni, hogy hogy van Nagy Zoli? Sikerült-e elmennie a vizsgára? Kért-e/Kapott-e engedélyt? Hogyan mennek ezek a dolgok egy vak embernél?
Itt azért egy pillanatara álljunk meg! Nagy Zoli és a klub között megszakadt a kapcsolat, vagyis Zoli jutott erre a döntésre ő kérte hogy legyen vége. Mi az hogy kérte, követelte.  Nagy Zoli rengeteg szabadidejével nem tudott mit kezdeni ezért nagyon örült annak hogy ránk talált. Mi persze mivel nyílt rádióklub vagyunk, mindenkit szeretettel várunk és a kezdőnek illetve az új belépőnek is megadjuk mind azt  lehetőséget segítségeket amikben a rendes tagjaink is részesülnek. Nagy Zolinak ezt tetszett, hiszen foglalkoztak(unk) vele. Mivel a klubunk nem egy szociális gondozó, klubtagjaink az ott eltöltött időért semmilyen juttatást nem kapnak ezért  nem lehet tőlük elvárni hogy szabadidejüket Nagy Zolinak szenteljék. Mikor a sok segítség és jóindulat kissé alábbhagyott, „Zolink” ezt személyes támadásnak vette és kikérte magának hogy őt megpróbáljuk háttérbe tenni. Emiatt a klubtagságot többször kérdőre vonta, hogy hogyan is gondoljuk, hogy vele ezt tesszük. Egy ideig nem szóltunk, majd amikor már „Zolink” személyes baszogatásokba kezdett akkor megkértük, hogy vegyen vissza magából. Ettől kezdve Zolink megszakított minden kapcsolatot a klubunkkal.   .
- Azt szeretném megkérdezni, hogy hogy van Nagy Zoli?-  Nem tudjuk.
- Sikerült-e elmennie a vizsgára? -  Nem tudjuk.
 - Kért-e/Kapott-e engedélyt? -  Nem tudjuk.
- Hogyan mennek ezek a dolgok egy vak embernél? -  Nem tudjuk.
Én (még? :huh:) nem vagyok vak (csak látássérült), de jó lenne tudni mindezek menetét, mert sajnos a későbbiekben lehetek én is az.
Csak arra vigyázz 5kzo Zoli, hogy nehogy te is Zolink sorsára jussál. Vagyis akiktől segítséget kapsz nehogy besokaljanak a saját hülyeséged miatt. 
Előre is köszönöm (normális) válaszod!
Üdvözlettel:
HA5KZO, Zoltán.
Zoli 5kzo!  Hidd el ha klubunk csak Zolink féle emberekkel foglalkozna akkor sehol nem tartanánk. Nem tudnánk annyi mindent összehozni amit a www.ha5kdr.hu oldalon olvasgathatsz. ettől függetlenül nagyon sajnálom a vak vagy mozgássérült embereket, de minden energiámat nem tudom rájuk  szentelni. Kicsit durva a megfogalmazás, de szeretnék ennél hasznosabb dolgokkal foglalkozni, vagyis ami az én szemszögömből hasznosabb. Engedd meg te is és mindenki más, hogy az én saját szabadidőmet és a munkával keresett pénzemet arra költsem amire én jónak látom. Ezen dolgok feletti döntéseimet ne befolyásolja senki
Még egyszer mondom 5kzo Zoli, hogy nem kell megsértődni, csak egy kicsit elgondolkozni. Köszi!

I(con
hg5icon
Normafa Műhely
www.normafamuhely.hu

ha5kzo

• Vendég
« Válasz #8 Dátum: 2015 December 03, 20:16 »
Végigolvastam, Tibi...

Tisztelem, hogy nyíltan megmondod a véleményedet, még ha durván is...
Viszont nekem abszolút nem hiányzik semmilyen társaság sem.
Nincsenek személyes barátaim (soha nem is voltak), sőt ismerőseim se nagyon, mert nem nagyon járok emberek közé. Vagy ha járok is (például 4 órás munka), nem igazán beszélgetek.

Csak szerettem volna megérteni, hogy mire fel volt tőled az a sok rosszindulat korábban.

Virtuális kapcsolat is egyre kevésbé van/lesz részemről. Belefáradtam a folyamatos veszekedésekbe, ami ezen (vagy gyakorlatilag bármelyik internetes) a fórumon megfigyelhető.

Persze kaptam sok pozitív hozzászólást is és rengeteg segítséget is, de ha már (megint) minden üzenetem után betámad valaki, akkor észre kell venni (vennem), hogy ez nem a megfelelő hely számomra.

Megsértődni nem fogok. (Egyik esetben sem.)
A saját szabadidejét és anyagi erőforrásait pedig nyilván mindenki arra fordítja, amire szeretné.

Számodra nem tetszenek a rádiós beszámolóim, oké.
Egy másik (utánpótlással foglalkozó) témában is megkaptam (nem tőled), hogy a beírásom 70%-a felesleges... Rögtön a téma nyitása után.

Privátban (e-mailben) is megkaptam egy volt fórumozó tagtól, hogy sokan (ő is) a fórumozók provokációi (személyeskedések, sértő, bántó megjegyzések) miatt lépett ki és csodálkozik, hogy én ezeket ilyen jól bírom cérnával hosszú távon és azon is, hogy ilyen jól kezelem őket.

Nos... Akkor nem jövök ide többet én sem. Minek legyek egy olyan helyen, ahol nem látnak szívesen?

Mások miatt én a továbbiakban nem fogom a legkevésbé sem idegesíteni magam.
Mindenki élvezze az életet és éljen úgy, ahogy neki tetszik, hogy ÖNMAGÁNAK feleljen meg.

Nagy Zolinak pedig innen is sok sikert kívánok!
« Utoljára szerkesztve: 2015 December 03, 20:47 írta ha5kzo »

Nem elérhető ha5pp

• Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #9 Dátum: 2015 December 03, 20:43 »
Zoli HA5KZO, ha jól tudom, 28, 21, 7 és 3,5 mega fónián rádiózhatsz (csak)...ahhoz képest szépen rádiózol. Van egy 28 és egy 7 megás dipólod (invV-d)...a 7 megás dipól szuper 21 megán... Mutasd meg, hogy meg tudsz tanulni morzézni is! :) A gimiben egy osztálytársam egy óra alatt bemagolta a morzeábécét; legutóbb (legnagyobb meglepetésemre) az osztálytalálkozón még mindig jól elmondta :).

Én is oktattam a "seregben" morzét. Néhányan igen jól megtanulták affinitás nélkül is. Nekem szerencsém volt a morzéval: az én időmben minden morzeversenyt én nyertem...bejártam az összes magyar laktanyát :)...ezekért kaptam juti eltávokat...egyébként inkább a fogdába szerettek volna dugni...

73
73, Zoli HA5PP

Nem elérhető HA7HQ

• Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #10 Dátum: 2015 December 03, 21:13 »
...egyébként inkább a fogdába szerettek volna dugni...

Miért nem csodálkozom én ezen?  :mellow:
Nem mindegy, hogy az okos hülyéskedik, vagy a hülye okoskodik !

Nem elérhető HA7HQ

• Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #11 Dátum: 2015 December 03, 21:22 »

Nos... Akkor nem jövök ide többet én sem. Minek legyek egy olyan helyen, ahol nem látnak szívesen?

A félreértések tisztázása érdekében:

1. Ez a fórum nem 5CUT fóruma, így mindketten egyenlő joggal vagytok itt.

2. Szerintem ha feltennénk szavazásra, hogy kettőtök közül kit tudnánk jobban nélkülözni, nem Te lennél a befutó.

3. Ne fogadj el kritikát olyanoktól, akiket már régen leköröztél.

4. Azokra viszont hallgass, akik referenciák ebben a műfajban.

Itt is leírom, hallottalak QSO-zni 40m-en. Jól nyomod, szépen, szabályosan forgalmazol és érted is amit mondanak a partnerek.
Aki ilyen rövid idő alatt ekkorát fejlődött és ilyen jó irányba halad, az csak példa lehet a hangembereknek, nem céltábla.
Ne hagyd magad !

Nem elérhető HG7DX

• Hero Member
    • Profil megtekintése
    • Google+
« Válasz #12 Dátum: 2015 December 03, 21:24 »
Pali, +1
"Csak a puffin ad neked erőt, és mindent lebíró akaratot..."

http://indavideo.hu/video/Kincs_ami_nincs_1

https://plus.google.com/u/0/113711350539444133890/about
73 HG7DX Gyuri

Nem elérhető I ( C O N

• Hero Member
    • Profil megtekintése
    • Normafa Műhely
« Válasz #13 Dátum: 2015 December 03, 22:01 »
2. Szerintem ha feltennénk szavazásra, hogy kettőtök közül kit tudnánk jobban nélkülözni, nem Te lennél a befutó.
Még több kázéót a rádióamatőrök népes táborába. Hajrá Magyarország!

I(con
hg5icon
Normafa Műhely
www.normafamuhely.hu

Nem elérhető HA7HQ

• Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #14 Dátum: 2015 December 03, 22:22 »
Erről beszéltem......