Szerző Téma: Szakítás a régi receptekkel  (Megtekintve 18346 alkalommal)

Nem elérhető ha5azz

• Hero Member
    • Profil megtekintése
Szakítás a régi receptekkel
« Dátum: 2012 Április 10, 19:25 »
Nem kívánom minősíteni Orbán Viktor levelének bizonyos mondatait (egyrészt nem akarom elszomorítani a híveit, másrészt meg szükségem van az állásomra). Viszont örülök annak, hogy a témával kapcsolatos megjegyzés jó alkalmat ad néhány aggódó gondolatom kifejtésére.

Idézet
sstv kdr team
„A megújuló (Magyarországnak) rádióamatőrizmusnak óriási szüksége van az innovatív, újszerű a régi receptekkel szakító gondolkodásmódra.”

Ez komoly? Hogy Magyarország folyamatosan megújul, az egy dolog (közhely, legföljebb lehet azon vitatkozni, hogy milyen mértékben). Az, hogy a rádióamatőröknek mire van szüksége, egészen más téma.
A rádióamatőr gondolkodásmód, ha van ilyen, egyáltalán nem zárja ki a régi recepteket, ha szabad egyszerűen fogalmaznom, akkor én nem fogom kihajítani az időben beszerzett GI7-es adócsöveket, illetve a jól bevált antennát sem fogom leszakítani, mint ahogyan a távíró üzemmódot sem igazán fogom feladni az SSTV kedvéért.
Természetesen, az újszerű megoldások, a közös hobbink új irányzatai iránt a rádióamatőrök többsége nyitott, ez nem kérdés. Pont ezért nem tartom szerencsésnek bármilyen, a személyi kultusz ízét felidéző mondatot, hiszen sok más példa mellett magam is idézhetném Lenin elvtársat azzal, hogy „tanuljunk, tanuljunk, tanuljunk…”
 -_-
« Utoljára szerkesztve: 2012 Április 10, 19:34 írta ex_ha5azz »
Én nem leszek silent key.

Nem elérhető hg2ecz

• Hero Member
    • Profil megtekintése
    • http://hg2ecz.ham.hu
Re:Szakítás a régi receptekkel
« Válasz #1 Dátum: 2012 Április 10, 22:52 »
Politikamentesen átgondolva: végülis tényleg szükséges a megújulás. Hiszen nem ragadhattunk le a szikratávírónál.

Az más, hogy a hagyományok ápolása, a mechanikus forgógépek látványa igencsak melegséggel tölt el. Lásd például a svéd 17 kHz-es forgógépes adó évente kétszer történő beindítását. De megújulás nélkül félő, hogy tényleg nincs valós jövő ezen a területen sem. Elég csak arra gondolni, hogy a közhangulat ma olyan, hogy "ami nem digitális, az nem is jó". Érdekessége, hogy a morzetávíró a digitális túlélő. Eleve digitálisnak született (van/nincs) és a digitális világban is jól túl fog élni. Az összes többi téma pedig szépen lassan az MGM (gépi modulációk) irányába sodródik.

Sajnos vagy szerencsére a jövő generációja más szemmel fog ránézni a rádióra, másképp mint mi tesszük. Szerencsére a hagyományok és sok tényező okán a játszótér még jobban ki fog tágulni, remélhetőleg nem fog egyik játékszer se végleg feledésbe merülni.

ha7hq

• Vendég
« Válasz #2 Dátum: 2012 Április 10, 23:31 »
....másrészt meg szükségem van az állásomra....

Gondolom százával tudod sorolni az eseteket, amikor embereket rúgtak ki pusztán azért, mert
internetes fórumokon bírálták a miniszterelnököt. Azt hiszem sikeresen lejutottunk a mélypontra.
Azt gondoltam (és ez a hitem napokig megvolt) a puszta hírt az érintett személye miatt az iránta
érzett tisztelet és szeretet okán (TERMÉSZETESEN HA5WH-RA GONDOLOK!!!!) senki nem fogja
kommentálni, főleg nem a ma szokásos alpári stílusban. Tévedtem.
Volt bennem egy lassan teljesen összedőlő álomkép, ami szerint legalább a hobbinkat nem kenjük
be azzal az anyaggal, melyet nem szokás nevén nevezni. Tévedtem.
Adok még magamnak 1-2 napot, hogy eldöntsem, végleg leiratkozom-e innen. Bár sok kételyem nincs.

Nem elérhető ha5azz

• Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #3 Dátum: 2012 Április 11, 00:12 »
senki nem fogja
kommentálni, főleg nem a ma szokásos alpári stílusban. Tévedtem.
Volt bennem egy lassan teljesen összedőlő álomkép, ami szerint legalább a hobbinkat nem kenjük
be azzal az anyaggal, melyet nem szokás nevén nevezni.

Nem akarlak megsérteni, de elkerülhette a figyelmed, hogy valakinek a véleményére reagálva nyitottam ezt a topikot. Le is szögeztem az elején, hogy mit nem szeretnék. Talán elkelt volna oda egy smiley, de ha jobban belegondolok, azt hiszem felesleges...

Nem elérhető ha7az

• Administrator
  • Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #4 Dátum: 2012 Április 11, 00:16 »
Hehe

Ilyen marhaságon megsértődni, vitatkozni hát elég nagy marhaság. De biztos erre is van fölös energiátok.....

Bár engem kikapcsol és szórakoztat. Szóval csak így tovább.  :wacko: :wacko: :wacko: :wacko: :wacko: -_- -_- -_-
73 es DX!
Feri
ui: Tévedni emberi dolog, de másra kenni még emberibb.
ui: Eljön az idő, amikor a dolgok értéke már alacsonyabb, mint az általuk elfoglalt hely értéke. /HA7TY/
ui2: Ha valakinek problémája van veled, mindig jusson eszedbe, hogy az az ő problémája!

ha7hq

• Vendég
« Válasz #5 Dátum: 2012 Április 11, 01:45 »
Én sem akarlak megsérteni, tudok olvasni is és szöveget értelmezni is.

Nem elérhető ha5azz

• Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #6 Dátum: 2012 Április 11, 07:10 »
Nagyszerű!
Akkor nyilván beidézheted, hogy hol használtam alpári stílust, illetve hol kentem be a hobbinkat bármilyen anyaggal.

Nem elérhető ha7po

• Hero Member
  • Gabi
    • Profil megtekintése
« Válasz #7 Dátum: 2012 Április 11, 09:07 »
Csesszétek meg!

Már megint nem a Masat1-ről, vagy Bandi bácsiról esik szó!
Az esés ugyan benne van a kommentjeitekben: egymásnak estek!
 Kell ez?

Mindenkinek nyugodalmas szép időt kívánok: 7PO
73' Gabi

2 gyerek- 5 unoka -3 macska

Nem elérhető hg5apz

• Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #8 Dátum: 2012 Április 11, 09:48 »
>>> Már megint nem a Masat1-ről, vagy Bandi bácsiról esik szó!

Az unnepet mar othon toltotte, a korulmenyekhez kepest jol van, apr, 8-i levelebol:
----------
"Tegnap szabadultam a korházból....sajnos a mozgásom
 itthonra korlátozott....  Örömteljes Húsvétot....  Bb"
-----------
t.janos

Nem elérhető ha7po

• Hero Member
  • Gabi
    • Profil megtekintése
« Válasz #9 Dátum: 2012 Április 11, 10:00 »

Jobbulást kívánok neki, a magam nevében!
73' Gabi

2 gyerek- 5 unoka -3 macska

ha5di

• Vendég
« Válasz #10 Dátum: 2012 Április 11, 10:32 »
Adok még magamnak 1-2 napot, hogy eldöntsem, végleg leiratkozom-e innen. Bár sok kételyem nincs.

Ezért kár volt leiratkozni :(

Nem elérhető ha0szt

• Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #11 Dátum: 2012 Április 11, 11:19 »
Relatíve "fiatalként", - közel a 40-hez - érdekes a kialakuló "vita".
Maradjunk annyiban, hogy - akárki is - a miniszterelnök "felkapta a fejét" a történetre, és egy Newton-i párhuzammal gratulált.
Ez szép dolog, akárhonnan nézzük.
Egy érdemes művész, vagy Kossuth díj értékéből sem von le semmit, ha Kádár János adta át. Akkor is meg kellett dolgozni érte.

Amin "merengtem" egy percig, hogy megújulás helyett én azon küzdök, hogy lemenjek "retróba". "Oldschool"-ba. Szeretnék "elmaradott, ódivatú, lassú, nem-trendi" lenni.
Megtanulni morzézni. Hosszú lesz.
Érdekes, mert ha megtanulnék, úgy érzem igen igen trendi lennék az amatőrök között, és korszerű, - ha úgy tetszik megújult.
A mixw F1, F2 nyomkodása nekem valahogy nem a digitális megújulás.
(!bocs attól, aki contest módban megengedi ezt magának, hiszen gép nélkül is bármikor lekopogja)

Bár egy ideje eléggé "magyar a narancs", de ettől függetlenül a gratuláció az gratuláció, és a sikercsapat igenis jó érzéssel tegye azt zsebre!

Béke!
Borisz Jelszint

ha7lc

• Vendég
« Válasz #12 Dátum: 2012 Április 11, 16:17 »
Feltételezések: A miniszterelnök kiadta az iroda-vezetőnek, hogy tekintettel a világhírre, köszöntsék a csapatot, illetve annak vezetőjét. Az iroda egyik alkalmazottja  legjobb tudása szerint, --laikus !--- utánanézett, tájékozódott. A levelet megírta a szokott sablonok szerint. O V legfeljebb aláírta. Ne keressetek benne mondanivalót az üdvözlésen kívül, és nem csalódtok. Szubkultúra jellegű hobbynk van, örüljünk, ha sikereinknek örülnek!
Kár hát vitatkozni.

Nem elérhető ha5azz

• Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #13 Dátum: 2012 Április 11, 16:21 »
Csesszétek meg!
Már megint nem a Masat1-ről, vagy Bandi bácsiról esik szó!

Kedves Gábor, nem is ez volt a szándék, csak hát ez történik, ha valaki zárójelbe tett félmondatra reagál, nem pedig a témára.
Nem is tudom, miért gondoltam, hogy lehetséges volna két témát nem összemosni, hiszen én is láthatnám micsoda idők járnak...
:(

Nem elérhető ha5azz

• Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #14 Dátum: 2012 Április 11, 16:24 »
Megtanulni morzézni. Hosszú lesz.
Érdekes, mert ha megtanulnék, úgy érzem igen igen trendi lennék az amatőrök között, és korszerű, - ha úgy tetszik megújult.

Hidd el, megéri!
 -_-