Szerző Téma: Online alkatrészáruház  (Megtekintve 16870 alkalommal)

Nem elérhető ha5atp

• Full Member
    • Profil megtekintése
Online alkatrészáruház
« Dátum: 2006 Szeptember 13, 20:26 »
Segítsetek légyszi! Keresek olyan internetes online vagy nem online alkatrész áruházat (www.címet) ahonnan rendelni tudok...
 ARF 450 re lenne szükségem :)
A Lomex és a HQ Nedis nem tudja meghozni :(

Vy 73 Tomi

06 30 627 6624
kovacst@monornet.hu

Nem elérhető hg1dfb

• Sr. Member
    • Profil megtekintése
    • http://www.tami.hu
Re: Online alkatrészáruház
« Válasz #1 Dátum: 2006 Szeptember 13, 20:57 »
 - a distrelec -et probaltad?
A Lomex és a HQ Nedis nem tudja meghozni :(

Nem elérhető HA2BHG SK

• Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #2 Dátum: 2006 December 27, 10:27 »
Üdv Barátim!
Alakatrészek: A Rádióamatőrök örök neurózisa!
Tud valaki közületek olyan kereskedőt, aki a "bütykölés"-ünket az üzleti tevékenységének középpontjába helyezné? Ha valaki azt mondja, hogy igen, kérem tegye "közkincsé" ismeretét! Elsősorban a következők szerint: (És itt alkatrészek beszerezhetőségéről van szó)
Kettős, hármas (ne adj isten!) négyes forgók beszerezhetősége? (Elvétve ugyan akadt picinyke boltocska, ami ELSŐSORBAN kincsesbánya is, de nem jellemző!) van még sok "eretnek" amatőr, aki ha "home-made"-t épít, abban gondolkodik, hogy az előkőr, a több frekis osci együttfutását az egytengelyüség gondolata mentén kívánja megvalósítani. Jó, persze, már kitalálták rég a varikapot, és akár "hatos-forgót" is lehet "kreálni"!  -_-
Azért hogy érthető legyek, teszek ide egy linket, tán érthetőbb leszek:

http://www.rfmicrowave.it/pdf/condensatori.pdf

Olyan alkatrészeket látok itt, amiket hiába keresnék kishazánkban. Persze gondolom azért, mert ezekből tán egy tucat fogyna éves szinten. De van más is: DBM. "közkedvelt" alkatrész. Van ugyan "szerény" választék néhány helyen, de megkérik az árát.

http://www.rfmicrowave.it/pdf/mixer.pdf

Ha megnézitek ezt a lapot, találtok rajta nagyon baráti, 3 EU-s áron akár kittet is. Tud Valaki hazai elérhetőséget?

Aztán az IC.-k!  Üsd be a gugliba az MC145163P, vagy a uPB565C tipust. Egy fia találatot nem kapsz a magyar oldalakról! Vajon hol lehet megvásárolni ezeket? Kűlföldi túrista-utakon, mint annó? (Mámint a COCOM-lista idején?) Tudom, csak néhány amatőr érdeklődne ezekért. Biztos beleférne egy-két nagyméretű kereskedő kínálatába, és nem vállalna nagy kockázatot, ha nyakán marad egy-kettő!  :angry:

Tudom azt is, hogy néhányan köztetek baráti kapcsolataitokat használva presszionáljátok azokat akik némi amatőr vénával is bírnak, de hát mint látható, ez kevés.... Úgy, hogy marad az internetes, de kockázatos vásárlás lehetősége. Tényleg! Van valakinek erre bejáratott, "O" kockázatu módszere? Megköszönném!
BUÉK!

ha5flt

• Vendég
« Válasz #3 Dátum: 2006 December 27, 10:54 »
Vajon hol lehet megvásárolni ezeket? Kűlföldi túrista-utakon, mint annó? (Mámint a COCOM-lista idején?)

Ugyan akadnak hátrányai is, és a régi rendszer öröksége, az egeket verő korrupció és intézményesített félrevezetés, gazdasági összefonódások és ellenérdekek miatt a felzárkózásra egyre rosszabbak a kilátások, de ezt a szükségszerű és örömteli lépést nem szabad elfelejteni: 2004. május 1-e óta hazánk EU-tag (http://eucsatlakozas.lap.hu/). Ami azt jelenti, hogy a nyugati on-line áruházakból vámmentesen megrendelhetők különféle alkatrészek, berendezések. Attól, hogy magyar kereskedő árulja őket, még nem lesznek olcsóbbak az eszközök, így gyakorlatilag a postaköltség az egyetlen leküzdendő akadály. Ha másként nem megy, szervezés kérdése... :-) Már fizetni is rendkívül egyszerű; ott vannak a bankkártyás tranzakciók vagy a PayPal (http://www.paypal.com) is, amik nem jelentenek külön költséget egy-egy vásárlás során. Tudom, hogy akadnak olyanok, akik még ezen is kívülre szorulnak, de nem vagyok képes mindenkinek a helyzetébe beleélni magam, a többség azért már használ banki szolgáltatásokat. Kockázat? Mi a kockázata egy csomag meg nem érkezésének? Vagy hogy nem azt kapja az ember, amit megrendelt? Megoldható, jogilag rendezett - az EU-tagság többnyire jó irányba hat. Nekem még nem volt ilyen problémám.

Nem elérhető HG9IEG

• Sr. Member
    • Profil megtekintése
    • hg9ieg.hu
« Válasz #4 Dátum: 2006 December 27, 16:16 »
Mi a kockázata egy csomag meg nem érkezésének?

Éppen ma adtam be a tudakozványt: ajánlott belföldi levelem eltűnt a magyar postán  :angry:

Nem elérhető ha7az

• Administrator
  • Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #5 Dátum: 2006 December 27, 17:47 »

Mi a kockázata egy csomag meg nem érkezésének? Vagy hogy nem azt kapja az ember, amit megrendelt? Megoldható, jogilag rendezett - az EU-tagság többnyire jó irányba hat. Nekem még nem volt ilyen problémám.

[/quote]

Ha a magyar postan mulik akkor van esely a csomag eltunesenek. Nekem 2 is elveszett az utobbi 1 evben. Persze nem lett meg soha es az utvesztoben nem volt energiam tovabb keresni.
73 es DX!
Feri
ui: Tévedni emberi dolog, de másra kenni még emberibb.
ui: Eljön az idő, amikor a dolgok értéke már alacsonyabb, mint az általuk elfoglalt hely értéke. /HA7TY/
ui2: Ha valakinek problémája van veled, mindig jusson eszedbe, hogy az az ő problémája!

Nem elérhető HA2BHG SK

• Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #6 Dátum: 2007 Január 01, 18:20 »
Üdv Uraim!
Tudja-e valaki, hogy AD 9850 BRS IC-t hol tudnék vásárolni?
Köszönetem.

ha5flt

• Vendég
« Válasz #7 Dátum: 2007 Január 01, 18:25 »
Mi a kockázata egy csomag meg nem érkezésének? Vagy hogy nem azt kapja az ember, amit megrendelt? Megoldható, jogilag rendezett - az EU-tagság többnyire jó irányba hat. Nekem még nem volt ilyen problémám.

Ha a magyar postan mulik akkor van esely a csomag eltunesenek. Nekem 2 is elveszett az utobbi 1 evben. Persze nem lett meg soha es az utvesztoben nem volt energiam tovabb keresni.

Magas labda volt, többet nem írok ilyet. :-) Pedig nem akartam azt mondani, hogy nincs kockázata, csak annyit, hogy szerintem nem annyira sok. Igaz, én többnyire biztosított küldeményt kaptam.

ha5flt

• Vendég
« Válasz #8 Dátum: 2007 Január 01, 18:28 »
Tudja-e valaki, hogy AD 9850 BRS IC-t hol tudnék vásárolni?

Az a helyzet, hogy itthon csak a RET-nél láttam horror áron (talán régi beszerzés volt, gyorsan csökken), én külföldről rendeltem, meg is jött már, kb. $20 volt.
Egyébként vigyázz vele, sokkal magasabb órajelű, újabb típusok is vannak már.

(Kicsit ronda a forrasztás - mint kiderült, a cin nem állt a helyzet magaslatán. És nekem is az első ilyen tok volt...)
« Utoljára szerkesztve: 2007 Január 01, 18:32 írta ha5flt »

Nem elérhető HA2BHG SK

• Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #9 Dátum: 2007 Január 01, 19:44 »
ÓH..!!!! Csak ne szerénykedj! Nékem gyönyörűnek tűnik!  :rolleyes:
De, gondolom sokkal fontosabb, hogy elektromosan legyen százas!
20$ baráti árnak tűnik. Meglehet tudni, hól, és hogyan lehet hozzájutni?

ha5flt

• Vendég
« Válasz #10 Dátum: 2007 Január 01, 20:21 »
Biztosan jó - azóta szereztem egy kis átmérőjű, de 30x-os nagyítót. :-)

Ez egy tengerentúli vásárlás volt, aminél a vám esetleges: vagy átjön anélkül, vagy nem - én egy nagyobb beszerzés részeként rendeltem -, szerintem inkább európai cégekkel kellene próbálkoznod.

Mindenesetre itt vettem: http://www.futurlec.com/ Balra fent ha beütöd a keresőbe, előjön, de érdemes témakörönként is megnézegetni a készletet.

(Ezek is tök jók, a Conradban egy LED-es villogó többe kerül...:
http://www.futurlec.com/Mini_MP3.shtml
http://www.futurlec.com/Mini_DAC.shtml)

ha5flt

• Vendég
« Válasz #11 Dátum: 2007 Február 20, 23:10 »
Most én kérdeznék: tudtok olyan európai (kis)kereskedőt, aki főleg passzív alkatrészekben jó, pl. precíziós (1%) ellenállások, de legfőképpen kondik - alacsony tűrésű MKT-k (és stirók is)? A befejezném már a szintén ezer éve futó hangfrekis projektemet...

Nem elérhető HA2BHG SK

• Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #12 Dátum: 2007 Március 18, 20:56 »
Üdv Barátim!
Kérnék némi segedelmet. Keresek ilyen forgó kódoló kapcsolót:

http://www.tme.pl/arts/en/a25/z-48_bcd__2.html

Sajna a képét csak imígyen tudom "idézni". -_- A bemutatott céggel sajna a nem visszaigazolt regisztrációnál nem jutottam tovább, pedig jelzik, hogy a magyar sem akadály.
Ha valaki tudna más egyébb, hazai beszerzési lehetőséget, nagyon megköszönném.
Gyuri

Nem elérhető ha5bww SK

• Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #13 Dátum: 2007 Március 18, 22:15 »
Megnézem a LOMEX-nél...  Érdemes egyébként - ára ellenére - az AGETA-tól egy katalógust berendelni..
73 es DX!
Ed
HA5BWW/HA5W
HA-DXC, HA-CWG, DIG, HSC, CTC