Szerző Téma: Lejáró engedélyek  (Megtekintve 113874 alkalommal)

Nem elérhető hg5czy

• Newbie
  • *
    • Profil megtekintése
Re:Lejáró engedélyek
« Válasz #330 Dátum: 2025 Május 22, 13:07 »
2025. július 31-én lejár az engedélyem, szerettem volna megújítani. Ezen a címen próbálkoztam: https://e-nmhh.nmhh.hu/e-nhh/4/urlapok/esf00108/index.html. Több böngészővel, azok privát lapján is tettem kísérleteket arra, hogy Ügyfélkapun keresztül elküldjem a kitöltött elektronikus űrlapot. Minden alkalommal egy 500-as hibaüzenettel visszadobott a rendszer.

Erősen gondolkodom, hogy a kinyomtatott űrlapot személyesen viszem be az NMHH-hoz, de előtte mér rákérdeznék:
Tényleg nem működik ez az űrlap (Volt egy Ügyfélkapu+ átállás, amit lehet, hogy nem követtek le az űrlap szerzői)?
Vagy ha valakinek mostanában sikerült használnia, azt hogyan érte el?

Köszönettel, HG5CZY

Nem elérhető ha7jni

• Newbie
  • *
    • Profil megtekintése
« Válasz #331 Dátum: 2025 Május 31, 22:36 »
Hello!
Ezen az oldalon a van egy rész, hogy "Jelenleg az alábbi ügytípusokban nyújtható be e-Papír űrlap a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz, mint címzetthez:"
https://magyarorszag.hu/szuf_ugyleiras?id=fd35b084-7a4e-43ed-83b7-2e52ce45c947

Itt kattints arra, hogy Rádióamatőr engedély, utána belépsz az Ügyfélkapudba, az pedig átirányít az epapir.gov.hu-ra. Itt a személyi adataid automatikusan betöltődnek, de van egy külön rubrika a hívójelnek, azt meg kell adni. Legalul pedig röviden megfogalmazva a hatóságnak megírod, hogy kéred az engedély meghosszabbítását és azután a beküldés gombra kattintasz. Csatolmánynak semmit nem kell felcsatolni.

Nem elérhető ha5bxr

• Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #332 Dátum: 2025 Június 12, 21:16 »
Augusztus...

HA0AK  HA0DK
HA3AG
HA4AN
HA5AC  HA5CP  HA5ORP
HA6KZS  HA6TPF  HA6ZS
HA7JLR  HA7VC  HA7VJ  HA7WHP
HA8KU

HG3FUY
HG7WEQ
HG9MCW

73 !

Nem elérhető CB szökevény

• Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #333 Dátum: 2025 Június 13, 04:27 »
Augusztus...

HG7WEQ

73 !

Jó az NMHH nyilvántartása, HG7WEQ Mátyás több mint 4 éve SK.

vy73!
Hülyével vitatkozni, olyan mint egy galambbal sakkozni: ledönti a bábukat, rápottyant a táblára, aztán peckesen ugrál, hogy ő nyert.

Nem elérhető I ( C O N

• Hero Member
    • Profil megtekintése
    • Normafa Műhely
« Válasz #334 Dátum: 2025 Június 13, 10:42 »
Jó az NMHH nyilvántartása, HG7WEQ Mátyás több mint 4 éve SK.
vy73!

Ha jól tudom a rendszer úgy működik, hogy: ???

Szerinted ha egy rádióamatőr meghal akkor ezt az infót ki tudatja az NMHH illetékesével, hogy vegyék ki a nyilvántartásból? 

Nincs olyan előírás, hogy hozzátartozó vagy ismerős részéről kötelező a bejelentés halál esetén. Az NMHH illetékes osztályán a rádióamatőr nyilvántartást vezetőnek sem kötelessége felkutatni az esetlegesen még érvényben lévő engedélyesekről, hogy élnek e.

Ha bárki rádióamatőr ha meghal akkor majd biztosan nem fogja az engedélyét a lejárta idején megújítani és ezzel a történet be is záródik automatikusan.

Itt szép lehetsz, de okos nem, mert kötelező a hit
És ellenség lesz mindenki, aki kételkedik
És erkölcsről papolnak álszent köpönyegforgatók
Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok

I(con
hg5icon
Normafa Műhely
www.normafamuhely.hu

Nem elérhető CB szökevény

• Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #335 Dátum: 2025 Június 13, 20:05 »

Szerinted ha egy rádióamatőr meghal akkor ezt az infót ki tudatja az NMHH illetékesével, hogy vegyék ki a nyilvántartásból? 

A mai informatika mellett egy +1 sor  lenne a "kormányzati szoftverben", ami alapján pl.leállítják a nyugdíj kifizetését, elindítják a hagyatéki eljárást stb.
Hülyével vitatkozni, olyan mint egy galambbal sakkozni: ledönti a bábukat, rápottyant a táblára, aztán peckesen ugrál, hogy ő nyert.

Nem elérhető ha7az

• Administrator
  • Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #336 Dátum: 2025 Június 13, 21:36 »
Igen és rögtön felfüggesztik az Auchan hűségkártyáját is.... meg a Netflix éves szolgáltatást is...
73 es DX!
Feri
ui: Tévedni emberi dolog, de másra kenni még emberibb.
ui: Eljön az idő, amikor a dolgok értéke már alacsonyabb, mint az általuk elfoglalt hely értéke. /HA7TY/
ui2: Ha valakinek problémája van veled, mindig jusson eszedbe, hogy az az ő problémája!

Nem elérhető ha5bxr

• Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #337 Dátum: 2025 Június 14, 21:09 »
Minden havi feltöltés előtt át szoktam nézni a MRASz silent key listáján alapuló adatbázist, amelyet igyekszem aktualizálni, pl. az itteni Üzenőfal alapján. Sajnos, így is előfordul, hogy nem jut el hozzám a sajnálatos hír. Ha tudtok másik hasonló forrásról, szívesen venném, ha megosztanátok velem.

73 !

István

Nem elérhető ha7az

• Administrator
  • Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #338 Dátum: 2025 Június 14, 21:14 »
Szia István!

Rendes tőled, de olyan felelősséget veszel ezzela nyakadba amit nem kellene.

Nagyon jó a lista amit közzéteszel. Mindig akad kötözködő akinem éppen rossz napja van. :)
73 es DX!
Feri
ui: Eljön az idő, amikor a dolgok értéke már alacsonyabb, mint az általuk elfoglalt hely értéke. /HA7TY/
ui2: Ha valakinek problémája van veled, mindig jusson eszedbe, hogy az az ő problémája!

Nem elérhető hg5czy

• Newbie
  • *
    • Profil megtekintése
« Válasz #339 Dátum: 2025 Június 17, 15:10 »
Hello!
Ezen az oldalon a van egy rész, hogy "Jelenleg az alábbi ügytípusokban nyújtható be e-Papír űrlap a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz, mint címzetthez:"
https://magyarorszag.hu/szuf_ugyleiras?id=fd35b084-7a4e-43ed-83b7-2e52ce45c947

Itt kattints arra, hogy Rádióamatőr engedély, utána belépsz az Ügyfélkapudba, az pedig átirányít az epapir.gov.hu-ra. Itt a személyi adataid automatikusan betöltődnek, de van egy külön rubrika a hívójelnek, azt meg kell adni. Legalul pedig röviden megfogalmazva a hatóságnak megírod, hogy kéred az engedély meghosszabbítását és azután a beküldés gombra kattintasz. Csatolmánynak semmit nem kell felcsatolni.

Nagyon szépen köszönöm a részletes leírást, ez alapján beküldtem e-papíron a kérvényemet! Arról van tapasztalat, hogy milyen átfutási idővel dolgozik a hivatal?

Üdvözlettel, HG5CZY

Nem elérhető hg5czy

• Newbie
  • *
    • Profil megtekintése
« Válasz #340 Dátum: 2025 Június 26, 11:00 »
Tegnap megérkezett az adóengedélyem!

Még egyszer köszönöm a segítséget, ez a történet jól zárult :-)

Üdv, HG5CZY

Nem elérhető BARTALJÁNOS

• Newbie
  • *
    • Profil megtekintése
« Válasz #341 Dátum: 2025 Július 03, 17:39 »
Sziasztok.  HA7KJ

Megosztanék egy történetet, hátha van valakinek ötlete, hogy csináljak.

Sikeres rádióamatőr vizsga után, megkértem a fenti hívójelet az NMHH-tól. Meg is kaptam, mivel a hívójel könyvben nem szerepelt.
Utána próbáltam regisztrálni a QRZ.com-on, de ott azt az üzenetet kaptam, ezzel a hívójellel már van regisztráció.  Utána próbáltam a DMR-en regisztrálni , ott ugyan azt az üzenetet kaptam.   Kerékjártó József  Szajól-i lakos regisztrált ezzel a hívójellel. Utáne kerestem, több mint 10 éve semmi bejegyzése nincs a QRZ oldalon.  Kinek mi a véleménye erről ? Mit kellene lépni ?    Köszi

Nem elérhető ha7az

• Administrator
  • Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #342 Dátum: 2025 Július 04, 00:19 »
Szia!

Irj egy emailt a két társaságnak, hogy a hívójela tiéd és szeretnéd a regisztrációkhoz a segítségüket kérni.  Esetleg ha egy fotót küldesz az engedélyről az is segíthet.
73 es DX!
Feri

Nem elérhető ha5bxr

• Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #343 Dátum: 2025 Július 04, 21:00 »
HA7KJ hívójel a DMR-listában nem szerepel.

73 !