Szerző Téma: Az én MRASZ-om...  (Megtekintve 95789 alkalommal)

Nem elérhető ha6pc

• Hero Member
    • Profil megtekintése
Re:Az én MRASZ-om...
« Válasz #75 Dátum: 2016 Május 18, 05:40 »
Nem. Nem volt rendben,Feri. Kiesett-elveszett 25...30 év.
25 biztosan és értelmetlenül.

Nem elérhető HA8KV, Sándor SK

• Sr. Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #76 Dátum: 2016 Május 18, 08:37 »
A " Nép " maga válassza zsarnokát.
Akár demokratikus úton is ( Pl : Hitler )
Hinni akar neki...!!
HA8KV, Sándor

Nem elérhető hg2ecz

• Hero Member
    • Profil megtekintése
    • http://hg2ecz.ham.hu
« Válasz #77 Dátum: 2016 Május 18, 09:53 »
Akiknek sok energiája van, az segíthet nem MRASZ, hanem RÁDIÓAMATŐR témában.

Feladat, ahol némileg kifulladtunk: rádióamatőr vizsga korrektebbé tétele.
Feladat: sok-sok értelmes vizsgakérdés és helyes ill. helytelen válaszainak megalkotása, amiből a hatósági vizsga során lehet kérdést feltenni, elkerülve az előre ismeretlen kérdések bizonytalanságát.

Tapasztalatból feltételezem, hogy a lelkesedés az iménti fórumhuszárkodás lelkesedésének töredéke lesz. Ha valaki mégis szeretne beszállni, jelentkezhet a ha7pl kukac freemail hu-n ...

Mint írtam, ez nem MRASZ belügy, hanem a rádióamatőr jövőt érintő kérdés.

ha3flt

• Vendég
« Válasz #78 Dátum: 2016 Május 18, 10:17 »
Miért nem inkább web-felületen?

Nem elérhető I ( C O N

• Hero Member
    • Profil megtekintése
    • Normafa Műhely
« Válasz #79 Dátum: 2016 Május 18, 10:42 »

jelentkezhet a ha7pl kukac freemail hu-n ...

Zsolt! Vigyázz nehogy aztán majd dezinformációért számon kérjenek. A szövetségben kértek sőt köteleztek mindenkit hogy a mraszos email címét használja. Tehát pontosan:

ha7pl@mrasz.hu

Valóban semmi köze a mraszhoz, sosem volt.
Itt szép lehetsz, de okos nem, mert kötelező a hit
És ellenség lesz mindenki, aki kételkedik
És erkölcsről papolnak álszent köpönyegforgatók
Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok

I(con
hg5icon
Normafa Műhely
www.normafamuhely.hu

Nem elérhető hg2ecz

• Hero Member
    • Profil megtekintése
    • http://hg2ecz.ham.hu
« Válasz #80 Dátum: 2016 Május 18, 22:10 »
Nem félek, Lacinak mindig a @freemail.hu -s címére írok. És higgyétel el, tagsági kérdéstől függetlenül sok dolgot el lehet intézni vele illetve tényleg sok rádióamatőröket érintő dologba be lehet segíteni rajta keresztül. Tapasztalatból írom, én sem vagyok MRASZ tag.
Laci örömmel fogadja a segítséget, csak bíztatni tudlak titeket Lacival való együttműködésre.

Szóval "az én MRASZ-om" vagy a "mi közös rádióamatőr ügyünk" a fontosabb kérdés? Rádióamatőr ügyben akar valaki segíteni neki?

Vendég

• Vendég
« Válasz #81 Dátum: 2016 Május 18, 22:34 »
Nálad a pont Zsolt.

Attila (HA2NA)
« Utoljára szerkesztve: 2020 Február 04, 20:45 írta HA7JVV »

Nem elérhető ha6pc

• Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #82 Dátum: 2016 Május 18, 23:00 »

Feladat, ahol némileg kifulladtunk: rádióamatőr vizsga korrektebbé tétele.
Feladat: sok-sok értelmes vizsgakérdés és helyes ill. helytelen válaszainak megalkotása, amiből a hatósági vizsga során lehet kérdést feltenni, elkerülve az előre ismeretlen kérdések bizonytalanságát.

Tapasztalatból feltételezem, hogy a lelkesedés az iménti fórumhuszárkodás lelkesedésének töredéke lesz. Ha valaki mégis szeretne beszállni, jelentkezhet a ha7pl kukac freemail hu-n ...

Tetszik,Zsolt ! ( Hippodrom!)

Mindjárt eszembe jutott pár dolog. Egyszerűsíteni a vizsgát.
-Kezdő fok: mutasson be rádióamatőr összeköttetést tetszőleges sávon és üzemmódban. És még válaszoljon 5..10 forgalmi szituációs/rádióamatőr jogszabályok kérdésre.
A balesetvédelmi dolgot nyugodtan mellőzhetné; a háztartási és multimédiás vackokhoz sem kell vizsga,a figyelmeztetések ott vannak a kísérő leírásokban.

-Haladó fok: ugyanez,csak a vizsgáztató határozza meg a sávot-üzemmódot. Továbbá ott helyben kell összerakni az állomást. Közben piszkálódó kérdések élet és vagyonbiztonságból.
Utána pár forgalmi és jogi kérdés.

-Extra engedély: Mint az előzőek. Csak annyi nehezítéssel,hogy :"mutasson be rádióamatőr összeköttetést saját készítésű készülékkel! ha ez megvan,nyissa ki a készüléket! Rámutat a vizsgáztató a készüléken belül bármire: ez mi? fejtse ki!"

Lacinak már nem,de a monitoringnak kellene foglalkoznia a 160m-es SSB versenyekkel. Valahogy évek óta sem vették észre a kicsapongásokat.

Nem elérhető ha5pp

• Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #83 Dátum: 2016 Május 19, 05:59 »
A legtöbben már azt sem tudjuk, hogy néz ki egy ilyen új, modern vizsga. Itt, a fórumon, nyíltan nem lehetne kitárgyalni?
73, Zoli HA5PP

Nem elérhető Ha-7-at

• Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #84 Dátum: 2016 Május 19, 06:42 »
Bemész kapsz egy tesztlapot kitöltöd majd szóban is kérdeznek valamit majd egy próba qso.
  Ahhoz hasonló mint a régi gk jogsi, avval a különbséggel hogy  erre nem tudsz gyakorolni..pl
 Mi 1Amper?

Nem elérhető I ( C O N

• Hero Member
    • Profil megtekintése
    • Normafa Műhely
« Válasz #85 Dátum: 2016 Május 19, 13:55 »
Szóval "az én MRASZ-om" vagy a "mi közös rádióamatőr ügyünk" a fontosabb kérdés? Rádióamatőr ügyben akar valaki segíteni neki?

Zsolt 2ezc!  Csak úgy kérdezem, hogy Dallos Laci tulajdonképpen kicsoda? Ha nem mrasz hanem mint magánember és amatőr akkor ő hogyan tud bármit is tenni és más miért nem tud? Vagy az NMHH csak vele hajlandó beszélni mint amrasz képviselője a vizsgákon, mert ugye kötelező delegálni egy tagot a szövetség részéről. Miért ő van ott mindig, mert csak ő ér rá a szövetségből? Szokta más is képviselni a vizsgán a szövetséget Dallos Lacin kívül?

Szerintem az NMHH-nak nem érdeke, hogy a vizsgán változás legyen, nekik ez így jó bevált aztán jó, főleg amíg Czuczi úr ott az atyaúristen. Jó az a rádióamatőr toto, meg nagyon jó az a rácsos kiértékelés, nem kéne ezt bonyolítani mert azzal is csak több lenne a munkájuk. A mrasznak szintén nem érdeke a változás, neki csak a versenyzés a sport a  kirakat gagyi a lényeg. Mindig meg van az a pár szerencsétlen akit el lehet szédíteni a kupákkal és az érmekkel meg a sok üveggyönggyel minden év végén a mraszgálán. Nehogy már majd még többen legyenek akik nem vesznek részt a nemzeti rádióforgalmi bajnokságokon, aminek köszönhetik létüket.

Nagyon-nagyon meg kéne hogy változzon a gondolkodása mindenkinek ebben az ügyben! Mind a mrasznak mind az NMHH-nak el kéne szakadni ettől a kiskirályos poziciótól.

Az NMHH mint törvényt hozó, azért röhej, hogy hozzá a hatósághoz kell járni vizsgázni.
8 évig járunk általános iskolába, és minden év végén ott vizsgázunk.
4 évig járunk középiskolába és minden év végén ott vizsgázunk, sőt érettségit is ott teszünk.
5-6 évig járunk egyetemre és  minden év végén ott vizsgázunk, .....

Össze kellene kalapálni egy nemzetközileg is akkreditált rádióamatőr vizsgáztató központot ahol mint a szövetség mint az NMHH képviselőinek a jelenlétében zajlik minden szintű/fokú RÁDIÓAMATŐR VIZSGÁZTATÁS. Az NMHH miért nem adja ki a kezéből az vizsgáztatás jogát? Talán Czuczi úr ezt biztosan tudja.

A mrasz miért nem tudta elérni a rendszerváltás óta, hogy saját hatáskörében (akkreditált) vizsgáztassa a rádióamatőr jelölteket? Mert neki ez nem érdeke, őt csak a sport érdekli. Ezért kellene egy sporttól független csoport aki ezt megoldaná. Egy olyan csoport akik ezt komolyan vennék érdekük lenne a színvonalas oktatás és a szintén színvonalas napi aktualitásokat is magába foglaló és ezért folyamatosan változó illetve frissített oktatási és vizsgaanyag aktualizálása. Ezt valójában azért nem valósítja meg senki mert nagyon nagy munka, és mint tudjuk dolgozni nagyon nem akar senki.

Mindezektől eltekintve Zsolt 2ecz, ha te is komolyan gondolod és még találunk néhány értelmes (a témában)dolgozni akaró embert legyen az még akár rádióamatőr, hát nosza. Mi nem vagyunk semminek az elrontója, egy ilyen egyeztetést azért jó lenne összehozni az Őzike utcában. Lehet jelentkezni.
Itt szép lehetsz, de okos nem, mert kötelező a hit
És ellenség lesz mindenki, aki kételkedik
És erkölcsről papolnak álszent köpönyegforgatók
Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok

I(con
hg5icon
Normafa Műhely
www.normafamuhely.hu

Nem elérhető HA5CBM

• Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #86 Dátum: 2016 Május 19, 14:25 »
Zsolt, Te egy nagyon kedves, rendes, szimpatikus, szorgalmas, jó értelemben nyüzsgő és tekintélyt parancsoló tudású ember vagy – épp ezért nem értem olykori naivitásodat. De ez persze csak az én bajom.  :mellow:

Ugyanakkor Te sem ülnél le a világ nagy dolgairól beszélgetni Weiszdorn Róberttel – még akkor sem, ha ő (állítólag) csak egy (!) embert lőtt le Móron a nyolcból. Akad egy szint, ami alá nem megyünk.

Nem elérhető Ha-7-at

• Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #87 Dátum: 2016 Május 19, 16:10 »

Nektek kéne az elsőnek lenni aki tisztában van milyen egy vizsga hiszen vagy 10 éve vizsgára készítitek fel az embereket. 

HA4003SWL

• Vendég
« Válasz #88 Dátum: 2016 Május 19, 17:34 »
Ez nem lesz egy fáklyás menet! Hosszú és rögös út, kb. olyan, mint a szakszervezeti pluralizmus kialakulása Magyarországon c. történet.

Nem elérhető ha5pp

• Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #89 Dátum: 2016 Május 19, 18:17 »
Hogy nézne ki az új MRASz? A versenyzők összeborulnak iconnal és a ha5divel? Ebből ki tud jönni valami jó?
73, Zoli HA5PP