Szerző Téma: Nyílt levél  (Megtekintve 4451 alkalommal)

Nem elérhető torolve

• Hero Member
    • Profil megtekintése
Nyílt levél
« Dátum: 2003 Október 15, 07:33 »
Nyílt levél HA5EA, Berzsenyi László részére

Kedves Laci,

Köszönettel megkaptam a MRASZ 2004 évi tagdíjbefizetésére felkérő leveledet.

http://forum.hasix.org/forum/inde...t=ST&f=10&t=228

(A levél letöltéséhez lépj be a fórumba, vendégként nem olvasható).

A pártoló tagsági díjamat a mai napon befizettem. A leveled mellől hiányzott a beszámoló arról, hogy a MRASZ-nak milyen bevételei származtak a tagságtól, és nem-tagságtól, továbbá arról sem, hogy ezeket hogyan használta föl.

Kérem, hogy az elmúlt időszak(ok) gazdálkodásáról értesítsétek pótlólag a tagságot. Azt is kérem, hogy a GYISM sporttámogatásról is adjatok tájékoztatást. Hány egy kilowattos teljesítményt használó és QRP/(LP) rádióforgalmi sportolót talált a GYISM támogatásra érdemesnek és milyen összeggel tette ezt.

Köszönettel: Holman Tamás

« Utoljára szerkesztve: 2003 Október 15, 08:58 írta ha5di »

ha0hw

• Vendég
Nyílt levél
« Válasz #1 Dátum: 2003 Október 15, 13:09 »
Szia Tomi!
Kissé - gondolom szándékosan - provokatívra sikeredett leveleddel kapcsolatban úgy vélem, az általad kért tájékoztatás jogos igény, sőt "törvény" szabta kötelessége az elnökségnek.
Azonban nem most. Ennek az időpontja és helye az éves közgyűlés.
Már olvasom is, hogy oda nem mehetnek a pártoló tagok. De, igen, mehetnek, meghallgathatják a beszámolót, tájékozódhatnak a dolgok állásáról, a teljesülésekről, és a tervekről. Talán még hozzászólási joguk is van. (Itt kicsit elbizonytalanodtam, mert sohasem voltam érintett a pártolótagsággal kapcsolatosan...)
Az idei tavaszi közgyűlésen - a most felvetett - kérdéseid mind megválaszolásra kerültek, természetesen a 2002-es évre vonatkozóan.
Kis türelmet. Mindjárt itt a következő tavasz.  

Nem elérhető torolve

• Hero Member
    • Profil megtekintése
Nyílt levél
« Válasz #2 Dátum: 2003 Október 15, 20:14 »
Szia Laci,

Az általam most kért beszámolót senki nem ismertette a márciusi közgyűlésen. Előtte sem kaptam meg levélben, utána sem és a MRASZ honlapján sem találtam.

Idén másodszor szed tagdíjat a MRASZ a tagjaitól, miközben egyszer sem küldte meg a beszámolókat. A nyugalmadat őrizd meg márciusig :rolleyes: , Berzsenyi Laci pedig megtisztelhetne minket a beszámolóval.
« Utoljára szerkesztve: 2003 Október 15, 20:21 írta ha5pt »

ha5di

• Vendég
Nyílt levél
« Válasz #3 Dátum: 2003 Október 16, 07:10 »
Laci,

talán nem titkos az az információ a nem MRASZ tagok számára, hogy mennyi a rendes és mennyi a pártoló tagok száma.

Megosztanád ezt velünk? Talán jobban értenénk a levelezést.

ha5di

• Vendég
Nyílt levél
« Válasz #4 Dátum: 2003 Október 16, 10:44 »
Nem mint rádióamatőrt, hanem mint átlag magyar állampolgárt érdekel, hogy a közpénzekből, többek között az én általam is befizetett adókból finanszírozott, az ISM által biztosított sport támogatás felhasználása hogyan történt a korábbi, és pénzügyileg már lezárt években.

Érdeklődéssel várom az erre vonatkozó tájékoztatást.

Köszönettel,

ha5di

• Vendég
Nyílt levél
« Válasz #5 Dátum: 2003 Október 19, 08:40 »
Laci, HA0HW email-ben érkezett válasza.

Köszönöm.....

Szia Béla!

(Régi szép Debreceni emlékek...)

Megtisztelsz a kérdéseddel, bár nem én vagyok a "nyilvántartó", tehát az én válaszom nem hivatalos.

Az idei - egyik :-) - közgyülésen jegyeztem le HA1TJ által ismertetett statisztikai adatokat, melyek között ez is szerepelt: 364 pártoló és 887 rendes tag fizetett tagdíjat. Az udvarias, de érezhetöen ironikus kérdésedböl azt hiszem nem erre a válaszra számítottál.

( Lehet, hogy megcsal az érzésem, ma már Tomival HA5PT-vel folytatott telefonbeszélgetésünk alapján kezdtem így érezni magam...:-) ) Nos komolyan véve a dolgot. Mindenkinek szíve-joga eldönteni, hogy az egyetlen, mondhatom nemzeti rádióamatör szövetséghez rendes tagként, vagy beleszólási jogra igényt nem tartva, pártoló tagként csatlakozik, vagy sehogy.

73 de Laci

ha0hw@pannondxc.hu
http://www.c3.hu/~ha0khw

http://www.qrz.com/ha0hw

member of QSL Manager's Society
http://www.qsl.net/qslmanagers
« Utoljára szerkesztve: 2003 Október 19, 08:41 írta ha5di »

Nem elérhető torolve

• Hero Member
    • Profil megtekintése
Nyílt levél
« Válasz #6 Dátum: 2003 Október 19, 09:28 »
HA5EA részére

Tisztelt Elnök Úr!

Megkaptam a MRASZ közlemények októberi számát, aminek átolvasása után számomra értelmét vesztette a korábbi nyílt levelemben kért adatok megküldése és kérlek, hogy tekintsd a kérésem semmisnek.

A MRASZ számomra mindössze egy QSL lap-továbbító szervezet, és ezt a szolgáltatást igénybe fogom venni a jövőben is. A gazdálkodásának a részletei sem érdekelnek mostantól úgy, ahogy a Magyar Posta szolgálatainak igénybevételénél sem törődöm vele. A MRASZ szervezésű rádióforgalmi versenyeken nem fogok részt venni addig, amíg a mostani szabályok szerint rendezik és értékelik azokat.

Döntésem indokai a HADX 2003 verseny eredményhirdetése alapján
-   nem sportszerű a NYÍLT kategória bevezetése a hazai versenyzőkre. Hátrányos megkülönböztetés ez a hazai versenyzőkkel szemben, ami a nemzetközi rádióforgalmi versenyek rendezési szokásaival sem egyezik.
-   nem sportszerű, és ellentétes a nemzetközi gyakorlattal az eltérő adóteljesítményeket használók eredményeinek együtt való értékelése.
-   nem sportszerű, ahogy a két kiemelt versenyállomás, HG3DX és HG0HQ operátorai a minősítési rendszerben úgy kapjanak pontot, hogy közben ténylegesen nem versenyeznek egymással, és az elért eredményüket sem publikálják.
-   nem sportszerű és nem is egyezik a nemzetközi gyakorlattal az, ahogy az MTTOSZ értékelő bizottság az értékelést végezte. A versenyzők nem kaptak semmilyen visszajelzést a jegyzőkönyvek formai hibáiról a jegyzőkönyv beadási időszakban, és esélyük sem volt azok javítására.

Sajnálom, hogy a MRASZ, az IARU tagja a nemzetközi gyakorlattól eltérően csak a magukat sportolónak valló rádióamatőrök szervezetévé vált. A saját tagsági státuszomat a „pártoló tagság” elnevezést megtévesztőnek tartom. A mai MRASZ szervezetét a magam részéről nem támogatom, csak a QSL továbbítási szolgáltatását veszem igénybe.

73
Üdvözlettel: Holman Tamás