Szerző Téma: Emlékek  (Megtekintve 1241 alkalommal)

Nem elérhető ha2mn

• Hero Member
    • Profil megtekintése
    • HA2MN's PAGES
Emlékek
« Dátum: 2021 Január 09, 04:40 »
Bevillanás

1970. január 9. 05:55 lokál. Hatalmas hó van, csillagos az ég, nagy a hideg.

Vevő: Molibdén nevű méretes, de gyönyörű szörnyeteg.  Antenna kb. 3,5 m hosszú mérőzsinór. 7 MHz - a sáv CW szegmense tele állomásokkal, közöttük sok amerikai, néhány karibi, néhány dél-amerikai. Nagy térerővel jönnek. A keleti broadcast adók már nem zavarnak, délutánig ismét az amatőröké a CW szegmens.

Jó lenne most egy amatőr állomáson döngölni a rezet!
73, dx de Tibi, HA2MN

HA5KZO

• Vendég
Re:Emlékek
« Válasz #1 Dátum: 2021 Február 26, 15:15 »
Nekem még az öt évvel ezelőtti dolgok se nagyon villannak be, de van olyan külföldi állomás (5B4AIX), aki még ennyi idő után is emlékszik arra, hogy volt QSO-nk. A hívójelem mellett a QTH-mra (Hunyadfalva) is emlékszik (egész szépen mondja). Jó érzés volt ezt hallani. :)

Még én magam sem emlékszem, hogy mikor és hol (melyik sávon, milyen frekvencián) QSO-ztam vele korábban.
Valószínűleg csak papíron logoltam a korábbi összeköttetést, mert az online logomban (hamlog.eu) nincs benne.

A mostani QSO-t videóra vettem, és felraktam a YouTube-ra emlékbe. Itt tudjátok visszanézni/visszahallgatni:
5B4AIX-HA5KZO 14.242 MHz QSO (2021.02.26, 12:26 UTC).

ha5di

• Vendég
« Válasz #2 Dátum: 2021 Február 26, 15:35 »
Nekem még az öt évvel ezelőtti dolgok se nagyon villannak be, de van olyan külföldi állomás (5B4AIX), aki még ennyi idő után is emlékszik arra, hogy volt QSO-nk. A hívójelem mellett a QTH-mra (Hunyadfalva) is emlékszik (egész szépen mondja). Jó érzés volt ezt hallani. :)

Talán, esetleg egy log programot használ?

HA5KZO

• Vendég
« Válasz #3 Dátum: 2021 Február 26, 15:55 »
Talán, esetleg egy log programot használ?

Az se kizárt.
De körülbelül öt évvel ezelőttre mondta a korábbi összeköttetésünket (nem pontosan meghatározva), és onnan gondoltam, hogy emlékezetből mondja.