Szerző Téma: KAB SDR  (Megtekintve 6448 alkalommal)

Nem elérhető HA1TN

• Hero Member
    • Profil megtekintése
Re:KAB SDR
« Válasz #15 Dátum: 2019 Szeptember 19, 14:14 »
/off
Én azért mindig azon röhögök, hogy pl. a nálunk dolgozó n fejlesztőből a 90% lényegesen nagyobb tudású mint az IT ebben a témában, mégis megpróbálnak ilyen primitív dolgokkal szop@tni minket. (n nem kis szám)
/on
73!
HA1TN - Norbi

ha3flt

• Vendég
« Válasz #16 Dátum: 2019 Szeptember 19, 14:49 »
Az is érdekes jelenség, mikor Indiából, ahová 24-órában futnak be egy multi cég hálózati jelentései, hívnak fel azzal, hogy ezt és ezt a programot, amit felraktál, talán el kellene távolítani a gépedről, különben...

ha3flt

• Vendég
« Válasz #17 Dátum: 2019 December 18, 22:56 »
HF vevő: http://kabsdr.bkom.hu:8074/
Jól működik, 7010-en N2MM/Carol QSO-zik, K1ZM még nála is jobban jött az előbb (MiniWhip).

bob

• Vendég
« Válasz #18 Dátum: 2019 December 21, 03:04 »
Kinai nem amatőr táviró állomás, jó vevő + terjedés vizsgálathoz. 73DX

ha3flt

• Vendég
« Válasz #19 Dátum: 2019 December 21, 08:58 »
K1ZM még nála is jobban jött az előbb
Mondjuk, nem csoda - most néztem csak meg, mekkora állomás is az... :-) Van honlapja.

HA5KZO

• Vendég
« Válasz #20 Dátum: 2021 Január 17, 14:33 »
VHF vevő: http://kabsdr.bkom.hu:8073/

A VHF vevő jelenleg jelszót kér. A HF vevő rendesen működik.

Nem elérhető HA5OPI

• Sr. Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #21 Dátum: 2021 Január 17, 14:50 »
Az is érdekes jelenség, mikor Indiából, ahová 24-órában futnak be egy multi cég hálózati jelentései, hívnak fel azzal, hogy ezt és ezt a programot, amit felraktál, talán el kellene távolítani a gépedről, különben...

Térdenállva könyörgöm... miért kell céges vason (legyen az telefon, laptop) magánügyeket intézni???

Én azzal készítettem egy időben ki a HR-esek idegeit (egyszer állást keresgéltem), hogy amikor búgó hangon elsorolták, hogy van ám céges laptop meg telefon mint extra juttatás (tehát tekintsem a fizetésem részének), akkor visszakérdeztem, hogy a takarítónőnek is külön juttatás, hogy kap a munkájához felmosófát? Mert nekem kétkártyás telefonom van, van privát kártyám, céges telefont soha nem használok magán célokra és van otthon PC meg laptop is, mert nem vagyok hülye, hogy a céges gépen intézzem a privát dolgaimat.

Ilyenkor pislogtak mint hal a szatyorban...

Nem tudom, hogy miért jó valakinek, hogy a cég, a munkaadója, belelát még a gatyájába is, belelát a privát levelezésébe, a netezési dolgaiba, hogy kiket hív telefonon és kik hívják, mindezt mikor, és utána az illető csodálkozik, hogy elpárologtak a jogai a privát szférára.

És ezt ne vedd magadra, csak kibukott belőlem.
73 de HA5OPI, op István

ha3flt

• Vendég
« Válasz #22 Dátum: 2021 Január 17, 15:10 »
Te se vedd magadra, de ez is egy elég komoly melléfogás, nem tudom, hogy jött elő, honnan vetted a "magánügyeket". Talán az SDR miatt - visszaolvastam.

Egy cég élete sohasem tökéletesen szervezett, a programozói munka (meg sok más) pedig nyitott; másodpercenként kell az internethez fordulni információkért, részmegoldásokért, különben éhen hal az ember. Nem lehet minden miatt engedélyért rohangálni, mert az sokba kerül, mellesleg időben is, szabályokat kell betartani, ugyanakkor elvárt, hogy boldogulj.

Ilyen segítség például egy-egy program, aminek segítségével elvárt sebességgel lehet megoldani a problémát, vagy egyáltalán meg lehet - szemben a nem lehettel. És ma már nem is a license a probléma, hiszen rengeteg van a nyitott forrású és/vagy szabad felhasználású szoftverekből.

A gond az, mikor egy ilyen frissen telepített, amúgy ártalmatlan és vírusvédelmeken át a gépedre kerülő programra a felügyelő cég, szoftver, akármi még külön ráharap egy policy alapján - mint amikor a vírusvédelem nyíg, hogy állj, ez a software ismeretlen, nem használják a világban, tehát veszélyes (...), meg persze előre elkészített listák vannak a tiltott applikációkról, amiben pl. a torrent kliensek biztosan benne vannak. (Itthonról sem használok olyat évek óta.)

Szóval annak a kellemetlenségéről és furcsaságáról beszéltem, amikor jön a telefonhívás a világ másik feléből, csak győzd megérteni az akcentusát, ami alapján azt a telepített programot azonnal, de rögtön el kell távolítanod a gépedről, különben...

ha3flt

• Vendég
« Válasz #23 Dátum: 2021 Január 17, 15:27 »

Nem tudom, mitől van ekkora zaj meg recsegés odafent is. Ez a baj, hogy a sok lelkes ember kirakja a vevőket, de csak egy töredékük használható, ill. egyáltalán elviselhető.

Nem elérhető HA5OPI

• Sr. Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #24 Dátum: 2021 Január 17, 15:56 »
Te se vedd magadra, de ez is egy elég komoly melléfogás, nem tudom, hogy jött elő, honnan vetted a "magánügyeket". Talán az SDR miatt - visszaolvastam.

Igen, az triggerelt.:-)
73 de HA5OPI, op István

Nem elérhető HA1TN

• Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #25 Dátum: 2021 Január 18, 09:10 »
Mondjuk egy 2 hétig tartó PCB huzalozásnál én pl. szívesen hallgatok RH sistergést is :)
73!
HA1TN - Norbi

ha3flt

• Vendég
« Válasz #26 Dátum: 2021 Január 18, 09:35 »
A normál sávzaj nem zaj, az aktív csend.

Nem elérhető HA1TN

• Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #27 Dátum: 2021 Január 18, 10:39 »
Illetve hallgatnék, ha nem ilyen lehetetlen portokon menne a műsor. Ezt nem teljesen értem, hogy lényegében minden websdr ilyen elborult portokra van téve. Miért? Esetleg Proxypass-al lehetne aldomainekre tenni az egyes "csatornákat" és nem lenne ilyen probléma.
73!
HA1TN - Norbi

ha3flt

• Vendég
« Válasz #28 Dátum: 2021 Január 18, 11:36 »
Nem lenne muszáj a default portokon használni, sok helyen semmi sincs a 80-ason ugyanott, de végül is hagyomány, hogy mindennek megvan a saját helye. András azt mondta, azért választotta a 8073-ast, mert a 73 olyan barátságosan hangzik a mi fülünknek. :-)

Nem elérhető HA1TN

• Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #29 Dátum: 2021 Január 18, 11:46 »
Ez végül is jogos, mármint a 73. Már csak a helyi IT-t kell meggyőznöm hogy jó lenne ha nem csak a 80 meg a 443 portok lennének nyitva a cégnél kifelé. De mivel ez nem fog menni, úgyhogy nem hallgatok sávzajt nyáktervezés közben :( Legalábbis nem élőben :D
73!
HA1TN - Norbi