Köszönöm a megnyugtatást!
Próbáltam vele mérni, bár nem áramkörben. Szerintem itt van a kutyus elhantolva....

Okoskodásom: A csúcsegyenirányító OA1160 germánium dióda (ez volt a fiókban), nyitófeszültsége 200-300mV. Lehet, hogy a jelszintnek ezt el kellene érnie, mert különben meg sem szólal. Ha nagy impedanciával terhelem, akkor a jel tuti felette van. A könyv leírása szerinti mérőfej "nagy impedanciás". Azért gyanakszom még mindig, mert a gépkönyv a mérés megkezdéséhez az írja, hogy az adó, és a csúcsenirányító oldal közvetlen összezárásával 2 párhuzamos vonalat kell látnom. Ezt kell 3 rácsnyira beállítanom.
Ez kiértékelhetetlenül összevissza áll.
próbáltam mérni is: A jelkábel, és a szonda testét összekötöttem. A két meleg ér közé egy kvarcot, majd egy párhuzamos rezgőkör tettem. meg sem találtam a rezonancia pontot. Pedig már nagyon belőném a UV3DI-3 VFO + változó KF panel freki együttfutását...

Létezik olyan, hogy egy vobler csak aktív kört médne? Szerintem nem. Sávszűrőket is ezekkel lőtték be.
Kicsit most letettem a műszert, és elkezdtem a UV3DI-3 tápegységét újraépíteni. Iván csodálatos hanyag eleganciával vezetékel...