Szerző Téma: Egyéb témák  (Megtekintve 31279 alkalommal)

HA5KZO

• Vendég
Re:Egyéb témák
« Válasz #180 Dátum: 2021 Január 23, 20:37 »
ezen nem nyílik meg semmi ami mozog, szól ..stb

Ezt biztos nem nekem írtad, nem osztottam meg videót mostanában, legalábbis itt nem, csak a Vicc topikban.

Az előző oldalon én említettem meg egy Facebook-os videót bob sztorija kapcsán, és bob arra válaszolt a fentivel. :)

A videó lényege annyi, hogy "Soha, de soha ne versenyezz senkivel, soha, de soha ne mérd magad senkihez, mert mindig ha elnézel az egyik oldalra, és látod, hogy neked attól több van, neked attól jobb van, és te meg tudtad mutatni, hogy neked milyen jó, amikor elnézel a másik oldalra, fogsz találni valakit, akinek tőled is több van, akinek tőled is szebb van, akinek tőled is jobb az élete. Soha ne versenyezz! Saját magad, saját magadhoz hasonlítsd!"

Ezt szó szerint így mondja a videó végén Csarni Norbert. És szerintem abszolút igaza van.

bob

• Vendég
« Válasz #181 Dátum: 2021 Január 23, 20:48 »
Zoli én nem reagáltam semmidre, tévedsz-fantáziálsz. (ahhoz el kellene olvasnom valamit ?)

Tibor, persze hogy nem. Csak meséltem, semmi személyes.
Azt ki is felejtettem, hogy bizonyos méretű (vagy tipus ?) képet, grafikát sem nyit meg.
Pl a "packet" topikban 2ecz (válasz32) afsk ábrájához át kellett váltanom, hogy lássam mi az,
mert alaphelyzetben csak egy üres kis szürke mező van a helyén ..... nálam.
Sok más oldalon vidáman "muzsikál" igy a pc, hiszen nincs semmiféle terhelés alatt,
csak sejtem, hogy tele hatalmas képekkel, videókkal, hangokkal ami abszolút nem érdekel.
Együtt élek a néha megjelenő hibaüzenetekkel, szabadon fordítva, hogy
"az ön ügyei nem alkalmas az oldalunk feldolgozására"  -_-  Lehet választani, nem a gép dönt.
A pc világ már teljesen net-kényszer, a munka laptopmon (w10) kénytelen vagyok ezt
elviselni, de hobbi-ham szinten alaposan meg lehet húzni határvonalat, hogy mit nem ...
W7 -es laptopom már nincs meg, az "szegény" nem is látta az internetet, azon csak RTTY ment.

73DX

ha3flt

• Vendég
« Válasz #182 Dátum: 2021 Január 23, 21:17 »
Jobban jársz egy uBlock Origin-nel. Akkor látod is egy weblap tartalmát - a képek sokszor szerves részei. Tiltani abban is lehet mindenfélét és kiterjedt listákkal jön, amik már eleve tartalmazzák a reklámok blokkolását, magyar-specifikus lista is van, mert valaki karbantartja.

bob

• Vendég
« Válasz #183 Dátum: 2021 Január 23, 21:24 »
Jobban jársz egy uBlock Origin-nel. Akkor látod is egy weblap tartalmát - a képek sokszor szerves részei. Tiltani abban is lehet mindenfélét és kiterjedt listákkal jön, amik már eleve tartalmazzák a reklámok blokkolását, magyar-specifikus lista is van, mert valaki karbantartja.
Kössz, jól hangzik. Utána nézek. 73DX

ha3flt

• Vendég
« Válasz #184 Dátum: 2021 Január 23, 21:35 »
Ha megtaláltad és elég jól fut a gépeden (a túl régi/lassúnál nem tudom, hogyan viselkedik), akkor a bővítmény beállításai közt be kell kapcsolni szinte az összes listát a szlovák stb. nemzeti listákon kívül, majd a frissítés gombot megnyomni (a tiltólistákat fogja letölteni) - úgy lesz teljes.

Az is nagyszerű, hogy ha valami nincs a tiltólistában, csak megnyomsz egy gombot a uBlock Origin bővítmény ikonján, rámutatsz arra a képre vagy más HTML elemre, ami nem tetszik, és egy kattintással el tudod tüntetni. Néha több kattintással, mert pl. egy felugró reklámnak nemcsak a képét, hanem a dobozát is el kell tüntetni. Ez lehet ideiglenes és végleges is - utána szövegesen szerkeszthetők a saját feltételeid.

Egyre több a fejlett weblap, védekeznek a reklámirtók ellen, ilyenkor egy-egy véletlenszerű szám van az adott HTML elem nevében (osztályában stb.), így bonyolult kiirtani, ha lehet egyáltalán, de a többség még nem ilyen. Ja, és néha újra kell tölteni az elemek tiltása után az oldalt, hogy működjön.

Ügyes vagy, úgyhogy kis gyakorlattal te fogsz irányítani szinte mindent a megnyitott weblapokon. :-)

Ha egy-egy oldal nem működik rendesen, akkor kell csak kikapcsolni, ezt az állapotot is megjegyzi oldalaként. Ritkán találkozom ilyennel, de vannak.

HA5KZO

• Vendég
« Válasz #185 Dátum: 2021 Január 23, 21:50 »
Zoli én nem reagáltam semmidre, tévedsz-fantáziálsz. (ahhoz el kellene olvasnom valamit ?)

Akkor tévedtem. Rosszul következtettem. Pedig egyértelműnek tűnt. Adta magát a szöveg.
Így viszont akkor már én sem értem, hogy mire (kinek a hozzászólására) írtad azt, hogy "ezen nem nyílik meg semmi ami mozog, szól ..stb".

HA5KZO

• Vendég
« Válasz #186 Dátum: 2021 Január 23, 22:35 »
Így már értem. Általánosságban véve írtad a médiára. Csak elsőre Tibi sem értette.
Nálam egyébként az említett dolgok (Facebook, Twitter) nincsenek letiltva, csak a reklámok.
Amit Tibi javasolt (uBlock Origin), az nálam is fut több böngészőben is. Szerintem is jó bővítmény.
Ami még jó, az az Adblock Plus.
A YouTube-hoz (a YouTube videóknál megjelenő reklámok blokkolásához) meg időnként váltogatni kell a reklámblokkoló bővítményeket.

Nem elérhető HA5CBM

• Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #187 Dátum: 2021 Március 12, 19:16 »