Szerző Téma: Karma  (Megtekintve 4431 alkalommal)

HA5KZO

• Vendég
Re:Karma
« Válasz #15 Dátum: 2021 Január 27, 15:15 »
Kár tagadnom, tényleg idegesít. Még úgy is, hogy tudom, hogy az egész csak egy értelmetlen hülye játék. Na de mindegy. Játszhatunk így is.

Az elmúlt napokban pusztán bosszúból én is nyomtam pár embernek mínuszt. Természetesen nem csak úgy véletlenszerűen. Az online felhasználóknál szépen látszik annál a felhasználónál, aki éppen mínuszt ad, hogy "egy tag lehurrogása". Olyankor rendszerint növekszik egyel a mínuszaim száma, tehát indirekt módon lehet tudni, hogy ki az, akitől kapom.

Egyébként igen, valóban 24 óra.

Az viszont szerintem szomorú, ha ez hozzájárul a fórum látogatottságához.

bob

• Vendég
« Válasz #16 Dátum: 2021 Január 27, 15:31 »
Legyen egy kis "empátiás" érzéked, most képzeld el, milyen kínszenvedés
lehet minden nap ezért bejelentkezni, kivárni az időt, "minusz nyomás", majd kimenekülés  -_-
(mi lenne itt ha nem kellene bejelentkezni a "karma játékhoz"  -_- )  73DX

Nem elérhető Zöldfülü

• Newbie
  • *
  • Kőszeg-
    • Profil megtekintése
« Válasz #17 Dátum: 2021 Január 27, 15:38 »
Ne izgasd magad Zoli. Nem tudom miként működik ez a dolog de nekem már -1 volt és még teljesen be sem fejeztem a regisztrációt. :-)Nálam semmi olyan nincs amivel adni tudnák mínuszt de nem is hiányzik.

bob

• Vendég
« Válasz #18 Dátum: 2021 Január 27, 15:45 »
Idézem magamat  -_-

"Az egyik játékos hirtelen "nem tetszéséből, felindulásából" nyom egyet a minuszon és annyi.

A másik alig várja, hogy leteljen a 24h (asszem ennyi ?) és újra nyomhasson ugyanazoknak
folyamatosan rendszeresen minden nap. Nélkülük lecsökkenne az oldal (reg) látogatottsága."

Borítékolom, az első "mínuszod" oka a névtelenséget használó becenév.
De már írtam Zolinak, ez egy számítógép és NEM AZ ÉLET, a kettő között mély szakadék vagyon.
(családban a PC szigorúan csak munkaeszköz-isi, utána azonnal kikapcs) .....

HA5KZO

• Vendég
« Válasz #19 Dátum: 2021 Január 27, 15:48 »
Legyen egy kis "empátiás" érzéked, most képzeld el, milyen kínszenvedés
lehet minden nap ezért bejelentkezni, kivárni az időt, "minusz nyomás", majd kimenekülés  -_-
(mi lenne itt ha nem kellene bejelentkezni a "karma játékhoz"  -_- )  73DX

HA7AZ Feri az előző oldalon azt írta, hogy "Az egész csak egy játék. Van aki scriptet használ így aztán senki se vegye komolyan az egészet."

Szerintem a scripteléshez nem nagyon kell bejelentkezni. Megoldja az egészet a script. Úgy, ahogy FT4-ben megoldja a QSO-t a WSJT-X program.
Vagy mondhattam volna akár ROS-t, vagy SIM31/SIM63-at is. De ez már egy másik téma.

A karma (plusz-mínusz) osztogatáshoz, ha jól emlékszem, akkor minimum 50 hozzászólás szükséges az adott felhasználó részéről.
Mármint attól a felhasználótól, aki a plusz-mínuszt szeretné másoknak osztani.

bob

• Vendég
« Válasz #20 Dátum: 2021 Január 27, 15:58 »
Azt nem gondoltam, hogy "csapot nyitok", így stop részemről ..

A video remek Imi tollából, ez legalább igazi ham témakör
https://www.youtube.com/watch?v=w1J2xVFSITo

73

HA5KZO

• Vendég
« Válasz #21 Dátum: 2021 Január 27, 16:22 »
Nem csap az. :)
Csak két hozzászólásra reagáltam egy hozzászólásban. Az utolsó bekezdés "Zöldfülü" felhasználónak szól.

A videóban elhangott dologgal és a mínuszozókkal kapcsolatban amúgy simán párhuzam is vonható.
Jó eséllyel azok mínuszoznak rendszeresen, akik a sávokban a szándékos QRM-et is csinálják. Mondjuk mind a kettőre van megoldás.

A fórumon lehet, hogy úgy fogok tenni, mint Truman Burbank az 1998-as "The Truman Show" című filmben. Kimegyek a nyitott ajtón.
Magyarul töröltetem magam a fórumról. Azzal vendég státuszt fogok kapni, így utána ide írni nem fogok tudni, de legalább eltűnik a plusz és a mínusz is, így akik azzal szórakoznak, hogy mínuszokat osztogatnak, kénytelenek lesznek majd más "préda" után nézni, én pedig egy csomó idegtől megkímélem magam.

Nem elérhető ha7az

• Administrator
  • Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #22 Dátum: 2021 Január 27, 16:37 »
Zoli!

Pozitívnak kell lenned!

Egyáltalán nem véletlen, hogy van aki sok pluszt szed össze. Most az egyszer, kezd akkor mindkettőt a elölről.
73 es DX!
Feri
ui: Tévedni emberi dolog, de másra kenni még emberibb.
ui: Eljön az idő, amikor a dolgok értéke már alacsonyabb, mint az általuk elfoglalt hely értéke. /HA7TY/
ui2: Ha valakinek problémája van veled, mindig jusson eszedbe, hogy az az ő problémája!

ha3flt

• Vendég
« Válasz #23 Dátum: 2021 Január 27, 16:49 »
Uszkve száz-százötven Hollywood-i film végződhetne váratlan happyenddel ennyi vaníliasodótól... gratulálok. De a problémák ettől kicsit sem változnak.

HA5KZO

• Vendég
« Válasz #24 Dátum: 2021 Január 27, 17:02 »
Oké, akkor törlés nélkül tiszta lappal újrakezdem (köszönöm a lehetőséget), és próbálok pozitív lenni.
Most egy darabig csendben maradok.

Nem elérhető ha7sg

• Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #25 Dátum: 2021 Január 27, 20:31 »
Szia Zöldfülű!
"Nálam semmi olyan nincs amivel adni tudnák mínuszt de nem is hiányzik."
Modjuk egy morzebillentyű?
QSO közben adod, hogy -....- 3 fok van, de itt hidegebbnek tűnik..
73: 7SG Gabor

Nem elérhető Zöldfülü

• Newbie
  • *
  • Kőszeg-
    • Profil megtekintése
« Válasz #26 Dátum: 2021 Január 27, 20:53 »
"QSO közben adod, hogy -....- 3 fok van..."
Bár ott tartanák.

Nem elérhető CB szökevény

• Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #27 Dátum: 2021 Január 28, 21:56 »
A karma itt van.
Hülyével vitatkozni, olyan mint egy galambbal sakkozni: ledönti a bábukat, rápottyant a táblára, aztán peckesen ugrál, hogy ő nyert.

Elérhető ha5uy

• Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #28 Dátum: 2021 Január 29, 21:52 »
quote]A karma itt van.[/quote]

Odaszögelted a macskalábat a fotó kedvéért vagy csak összepréselted?
A kép szerint kínzod az állatot. Nem kellene ilyet csinálnod.
Szólj a házmesternek, hogy jelentsen fel. ('Kovács Béláné' is szakszerűen tudja helyettesíteni).

Nem elérhető CB szökevény

• Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #29 Dátum: 2021 Január 29, 22:36 »
Odaszögelted a macskalábat a fotó kedvéért vagy csak összepréselted?

Körbenyomtam purhabbal :D. Amúgy annyit "kínoztam" szegényt, hogy több mint 17 évig élt. (Egyébként a lézeres kulcstartóval bármire rá lehetett venni.)

vy73!
Hülyével vitatkozni, olyan mint egy galambbal sakkozni: ledönti a bábukat, rápottyant a táblára, aztán peckesen ugrál, hogy ő nyert.