HAmatőr Fórum
Üdvözlünk,
Vendég
. Kérjük
jelentkezz be
vagy
regisztrálj
.
1 óra
1 nap
1 hét
1 hónap
Mindig
Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek:
Főoldal
Súgó
Keresés
Naptár
Felhasználók
Felhasználók megtekintése
Tagok keresése
Bejelentkezés
Regisztráció
HAmatőr Fórum
»
Egyéb témák
»
Társalgó
»
Lejáró engedélyek
« előző
következő »
Nyomtatás
Oldalak:
1
2
[
3
]
4
5
...
22
Le
Szerző
Téma: Lejáró engedélyek (Megtekintve 69588 alkalommal)
ha7az
Administrator
Hero Member
Re:Lejáró engedélyek
«
Válasz #30 Dátum:
2013 Május 06, 17:33 »
Örülök, hogy megoldódott.
Naplózva
73 es DX!
Feri
ui: Tévedni emberi dolog, de másra kenni még emberibb.
ui: Eljön az idő, amikor a dolgok értéke már alacsonyabb, mint az általuk elfoglalt hely értéke. /HA7TY/
ui2: Ha valakinek problémája van veled, mindig jusson eszedbe, hogy az az ő problémája!
HA5CBM
Hero Member
«
Válasz #31 Dátum:
2013 Május 06, 17:58 »
Az egyik Moldova könyvben szerepel egy kiváló mondat: szabál', szabál', embert zabál. Valamiért ez jutott eszembe...
Naplózva
hg5ojw
Vendég
«
Válasz #32 Dátum:
2013 Május 20, 11:24 »
sikerült a regisztrációm. kaptam visszajelzést a sikeres űrlapkitöltés elküldéséről. most már csak várok türelmesen.
Naplózva
HA1TN
Hero Member
«
Válasz #33 Dátum:
2013 Május 20, 21:27 »
Nos, én pontosan 2 hete küldtem be, egy 2-es körzeti barátommal egyszerre, neki megjött postán minden, nekem még ide Pestre semmi. Ami a furcsa, hogy az ügyfélkapun megnézve látszólag semmit nem töltöttem fel, semmi nyoma nincs, hogy kitöltöttem az űrlapot, leszámítva azt az weboldalt, ami akkor jött fel, amikor a küldést indítottam, miszerint az sikeres volt. Szóval várok türelmesen. Már majdnem jó, kicsit méf csiszolnak rajta és tökéletes lesz
Naplózva
73!
HA1TN - Norbi
Ha-7-at
Hero Member
«
Válasz #34 Dátum:
2013 Május 20, 21:34 »
hagyományos módon adtam le múlthét pénteken NMHH-ban 30napot mondtak majd kiderül 2 perc alatt megvolt.
Naplózva
HA1TN
Hero Member
«
Válasz #35 Dátum:
2013 Május 27, 09:35 »
Hurrá, hurrá, tűzijáték, konfetti, fanfárok! Megvan a megújított engedélyem. Na de hogyan? Miután gyanússá vált hogy 2-es körzetben élő barátom két hete megkapta az ügyfélkapun együtt, egyszerre beküldött kérelemre az új engedélyt, én meg még nem, felhívtam Kiss Nándort az NMHH-nál (egyből ezt kellett volna tennem.) Jeleztem neki a problémát, mire szinte kétségbeesve azt kérdezte, hogy az "Ügyféééélkapuuuun??? Hát az nem működik rendesen. Küldje be postán inkább." Nagyon kedves és segítőkész volt, mert aztán utánanézett, hogy valóban beérkezett a kérelmem, sőt ki is postázták. A baj az volt, hogy a postázási címem nem egyezett meg a QTH bejelentett címével, és a postázási cím házszámába a QTH házszáma került (valószínűleg a webes űrlap változóit összekeverte a készítő.) Így egy teljesen invalid címre ment a boríték és vissza is pattant hozzájuk. Levitte az ügyfélszolgálatra én meg bementem érte személyesen. Öt év múlva már tökéletesen fog működni ez, érzem
Naplózva
73!
HA1TN - Norbi
HA6GG
Jr. Member
«
Válasz #36 Dátum:
2013 Május 27, 16:47 »
Gratulálok a megújított engedélyedhez Norbi !
Én idén februárban adtam be a kérelmet, mondjuk a klasszikus postai úton. Úgy éreztem ez mégiscsak jól be van járatva
Három hét múlva, márciusban már hozott is a postás mindent. Hogy is mondjam...örültem mint dx-er a terjedésnek
Akik még várnak, azoknak pedig türelem és kitartás. Ha mégsem, akkor érdemes Norbi példáján okulva utána nézni.
Naplózva
hg5ojw
Vendég
«
Válasz #37 Dátum:
2013 Június 07, 16:56 »
halleluja! tudtam hogy két héten belül megjön. és így is lett.
Naplózva
sandor58
Vendég
«
Válasz #38 Dátum:
2013 Június 17, 17:44 »
Sziasztok!
Talán túl van lihegve...nekem 1 telefon a céghez(fölösleges volt,utólag kiderült)Aztán nyomtatvány letölt,kinyomtat,beküld tértivevényesen és no problem!Ennél 1szerűbb +oldás???(tudom...nem kellett volna telefonálni)
Naplózva
ha7az
Administrator
Hero Member
«
Válasz #39 Dátum:
2013 Június 17, 21:32 »
Igen van. A gépen kitöltöd és kattintasz hármat és már el is ment.
Naplózva
73 es DX!
Feri
ui: Tévedni emberi dolog, de másra kenni még emberibb.
ui: Eljön az idő, amikor a dolgok értéke már alacsonyabb, mint az általuk elfoglalt hely értéke. /HA7TY/
ui2: Ha valakinek problémája van veled, mindig jusson eszedbe, hogy az az ő problémája!
HA6GG
Jr. Member
«
Válasz #40 Dátum:
2014 Április 10, 02:00 »
Segítséget szeretnék kérni engedély ügyben.
Ismerősöm '83 tájékán vizsgázott, volt is hívójele sokáig. Néhány év kihagyás után megint szeretne engedélyt kérni de sajnos nem találja a bizonyítványt aminek a másolatát csatolni kellene a kérelemhez.
Ilyen helyzetben mit tehet? Van a hivatalnak nyilvántartása? Személyes adatok alapján vissza tudják keresni neki? Hova, kihez fordulhat?
Előre is köszönöm a segítséget.
ui.: valószínűleg nem lesz rest és felveszi a kapcsolatot a hivatallal, de gondoltam itt hátha lesz akinek van hasonló tapasztalata és lesz valami biztató kiinduló pont.
Naplózva
Icon
Icon
Sr. Member
Icon
«
Válasz #41 Dátum:
2014 Április 10, 06:35 »
Idézetet írta: HA6GG - 2014 Április 10, 02:00
Segítséget szeretnék kérni engedély ügyben.
Ismerősöm '83 tájékán vizsgázott,
Reménytelen az eset, ha nincs meg a papír vizsgabizonyítványa ne számítson rá, hogy a "hivatal" tud segíteni. Nincs ilyen régi adatbázisa. Valahogyan ássa elő a főld alól is ha nem akar újra vizsgázni. (De egy próbát megér)
Tibor hgcut
Naplózva
I(CON hg5icon ex hg5cut, Normafa Műhely és a Budapest Fővárosi Rádióamatőr Klub Alapító Elnöke
44/73/88/99, No DXCC HR Nr. 1, No DXCC HR CW, No YES, No 9 band DXCC, No Év Sportolója, No mrasz, No WAZ, No CBA, No WAC, No EU, No HSC, No VHS, No SHSC, No DIG, No RTC, No AGCW-DL, No USA, No U-CW-C,
HA6GG
Jr. Member
«
Válasz #42 Dátum:
2014 Április 10, 08:31 »
Tibor köszönöm szépen a választ.
Sajnos erre jutottam én is mert nem véletlenül kérhetik be a '98 előtti bizonyítványok másolatát. Nyüstölöm is hogy keresse...keresse...kerese. És amíg meg nem lesz próbálja őket megkérdezni hátha....de ne ebbe reménykedjen.
Ha valakinek van még ötlete szívesen veszem.
Naplózva
hg5ojw
Vendég
«
Válasz #43 Dátum:
2014 Április 10, 08:32 »
HA6GG ! van egy örömhírem számodra. úgyan így jártam mint te és csodák-csodája kézségesen elküldték a bizonyítvány számát emailben. ha legközelebb hosszabítasz a határozat is tartalamazni is fogja. ennek tanulságára a biztonság kedvéért le is írtam magamnak külön. nekem csak annyit kelett tenni hogy egy köszönő emailt írva értékeltem a hitatal segítségét. hajrá meg lásd vannak még happy endek is! sok sikert 73
Naplózva
HA6GG
Jr. Member
«
Válasz #44 Dátum:
2014 Április 10, 09:16 »
HG5OJW!
Köszönöm szépen a biztató jó hírt, már tolmácsoltam is az ismerősömnek. Szerencsére nekem meg vannak a papírok, de neki minden bizonyítványa (beleértve a rádióamatőr vizsgabizonyítványát is) eltűnt. Valószínűleg költözéskor egy helyre tehette őket, már csak a helyet kellene felkutatnia és előkerülne minden papírja
Mindenesetre ez egy biztató hír hogy talán mégis van remény
Naplózva
Nyomtatás
Oldalak:
1
2
[
3
]
4
5
...