Szerző Téma: Vicc  (Megtekintve 372665 alkalommal)

ha3flt

• Vendég
Re:Vicc
« Válasz #1125 Dátum: 2019 Május 16, 15:31 »
Neked milyen operációs rendszered van a hűtőgépededneek? Ubuntu...:

https://www.omgubuntu.co.uk/2015/05/meet-the-smart-fridge-that-runs-ubuntu

Külön tetszenek a belülre rakott USB csatlakozók mondván, hogy nem árt, ha olyan eszközöket akarsz fejleszteni, amiket hidegben is tesztelni kell...

Nem elérhető HA7EG

• Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #1126 Dátum: 2019 Május 16, 18:24 »

Külön tetszenek a belülre rakott USB csatlakozók mondván, hogy nem árt, ha olyan eszközöket akarsz fejleszteni, amiket hidegben is tesztelni kell...
Windows jobb lenne,  az jobban fagy .....
73'Gyuri HA7EG

ha3flt

• Vendég
« Válasz #1127 Dátum: 2019 Május 16, 20:47 »
Jaj. Linuxban viszont meg tudod nézni, melyik sorban van a hiba, ami miatt nem fagy...

Nem elérhető ha8mc

• Jr. Member
  • **
    • Profil megtekintése
« Válasz #1128 Dátum: 2019 Május 16, 22:24 »

Nem elérhető ha8mc

• Jr. Member
  • **
    • Profil megtekintése
« Válasz #1129 Dátum: 2019 Május 16, 22:29 »

Ez egy légkondícionált Ubuntu terminál. Kérem ne nyissa ki az Ablakokat!

Elérhető ha7az

• Administrator
  • Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #1130 Dátum: 2019 Május 16, 22:42 »
Csoda, hogy a fagyott pingvint még senki sem sütötte el.
73 es DX!
Feri
ui: Tévedni emberi dolog, de másra kenni még emberibb.
ui: Eljön az idő, amikor a dolgok értéke már alacsonyabb, mint az általuk elfoglalt hely értéke. /HA7TY/
ui2: Ha valakinek problémája van veled, mindig jusson eszedbe, hogy az az ő problémája!

ha3flt

• Vendég
« Válasz #1131 Dátum: 2019 Május 26, 01:04 »

ha3flt

• Vendég
« Válasz #1132 Dátum: 2019 Június 06, 20:59 »
Ha valaki még nem hallott volna az Apple ezer dolláros monitorállványáról - drágább, mint némelyik rádió -, most itt az alkalom. Az alábbi egy jól sikerült, nem minden szarkazmus nélküli képzettársítás a szokásos mémportálról (vagy mi is az). :-)

Nem elérhető HA5OPI

• Sr. Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #1133 Dátum: 2019 Június 06, 22:05 »
Ha valaki még nem hallott volna az Apple ezer dolláros monitorállványáról - drágább, mint némelyik rádió -, most itt az alkalom.

Ez már kezdi idézni a tulipánhagymás időket...
73 de HA5OPI, op István

Nem elérhető HA3UF

• Jr. Member
  • **
    • Profil megtekintése
« Válasz #1134 Dátum: 2019 Június 07, 21:26 »
Ha valaki még nem hallott volna az Apple ezer dolláros monitorállványáról - drágább, mint némelyik rádió -, most itt az alkalom. Az alábbi egy jól sikerült, nem minden szarkazmus nélküli képzettársítás a szokásos mémportálról (vagy mi is az). :-)

Kéretik nem bántani a 2001 Űrodüsszeia filmet!
Az én QSL-lapomat ez motiválta

Üdvözlettel:
Lajos
HA3UF

ha3flt

• Vendég
« Válasz #1135 Dátum: 2019 Június 11, 21:38 »
Bocsánat, elfelejtettem válaszolni rá. Természetesen nem az Űrodüsszeia filmek a gázosak (még ha egy film nem is tud annyit nyújtani, mint egy könyv)... Egyedi lap lett. :-)

Nem elérhető HA3UF

• Jr. Member
  • **
    • Profil megtekintése
« Válasz #1136 Dátum: 2019 Június 12, 06:57 »
:-)
Köszönöm!
 -_-
73,
Üdvözlettel:
Lajos
HA3UF

ha3flt

• Vendég
« Válasz #1137 Dátum: 2019 Július 02, 01:06 »
Talán ez sem vicc, de hadd álljon itt az utókornak... :-)

Szóval egy ideje divatosak az R-Core trafók (https://www.ebay.de/itm/30VA-HIFI-copper-R-core-transformer-Output-0-220V-0-14V-for-tube-preamp-L5-3/192528385117), aminek nem igazán néztem utána, de zárt is a magja, meg a 230 V külön csévetesten van a kisfeszültségtől - szóval ránézésre elég szimpatikus, amúgy a toroid ennek ellenére nyilván jobb a lemezmagnál. De ha rendes rézdróttal van megtekerve, aminek nemcsak a külseje van rézből (és nem műanyagból van a mag...), talán még jó is. Bár az gyanús, hogy komoly disztibútoroknál még egyet sem láttam. Viszont nekem is van egy-kettő, amiket sokat használok, és nincs baj velük.

Mégis ez ma már valószínűleg nem éri el az ingerküszöböt, mert pár év után itt a vadonatúj, forradalmi O Power Transzformátor, ami már a toroidnál is jobb, mármint a kínaiak szerint: https://www.ebay.de/itm/30VA-Type-O-Power-Transformer-Audio-DAC-Preamp-Headphone-Amplifier-AC-115V-230V/264226861194 :-)

Egy kis reklám az oldalról:
"Type O transformer has many advantages compare with toroidal transformer and R-core transformer, Lower DC resistance and leakage of magnetic flux, Also less vibration and better performance."

Ezzel már nem is érdemes foglalkozni:
"The sound of the type O power transformer is better than R-core and toroidal power tranformer, Very well extended at extremely bass and pitch,More energy and tight bass, The sound character is very crystal, Can hear more details which you can not notice from R-core or toroidal transformer, Also make a great stage imagine."

Nem elérhető ha6pc

• Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #1138 Dátum: 2019 Július 02, 06:10 »
Bocsánat, elfelejtettem válaszolni rá. Természetesen nem az Űrodüsszeia filmek a gázosak (még ha egy film nem is tud annyit nyújtani, mint egy könyv)... Egyedi lap lett. :-)

Ami az IT fejlődést illeti, azt gondolom, nagyon jól lemérhető a fejlődés mértéke.  :D
A filmről: Köztünk maradjon, de ritka ótvar egy film volt. Ezen nem változtat az egyébként valóban ötletes QSO-lapod.
Persze, mindannyian másképpen láthatjuk, ezen nem vitatkoznék.
Én elkövettem azt a hibát, hogy könyv formában előbb olvastam; lehet, azért vártam többet.

Nem elérhető ha6pc

• Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #1139 Dátum: 2019 Július 02, 06:16 »
Talán ez sem vicc, de hadd álljon itt az utókornak... :-)

Szóval egy ideje divatosak az R-Core trafók (https://www.ebay.de/itm/30VA-HIFI-copper-R-core-transformer-Output-0-220V-0-14V-for-tube-preamp-L5-3/192528385117), aminek nem igazán néztem utána, de zárt is a magja, meg a 230 V külön csévetesten van a kisfeszültségtől - szóval ránézésre elég szimpatikus, amúgy a toroid ennek ellenére nyilván jobb a lemezmagnál. De ha rendes rézdróttal van megtekerve, aminek nemcsak a külseje van rézből (és nem műanyagból van a mag...), talán még jó is. Bár az gyanús, hogy komoly disztibútoroknál még egyet sem láttam. Viszont nekem is van egy-kettő, amiket sokat használok, és nincs baj velük.

Mégis ez ma már valószínűleg nem éri el az ingerküszöböt, mert pár év után itt a vadonatúj, forradalmi O Power Transzformátor, ami már a toroidnál is jobb, mármint a kínaiak szerint: https://www.ebay.de/itm/30VA-Type-O-Power-Transformer-Audio-DAC-Preamp-Headphone-Amplifier-AC-115V-230V/264226861194 :-)

Egy kis reklám az oldalról:
"Type O transformer has many advantages compare with toroidal transformer and R-core transformer, Lower DC resistance and leakage of magnetic flux, Also less vibration and better performance."

Ezzel már nem is érdemes foglalkozni:
"The sound of the type O power transformer is better than R-core and toroidal power tranformer, Very well extended at extremely bass and pitch,More energy and tight bass, The sound character is very crystal, Can hear more details which you can not notice from R-core or toroidal transformer, Also make a great stage imagine."

Meg kell említenem, hogy "headphone amplifier"-ek esetében minden lehetséges.
Alkalmasint évszázados törvények megdőlése, Tesla, Gauss,Lenz és a többiek kábelkorbácsokat készítenek normában-minimálbérért.
De sokkal valószínűbb, hogy nem a transzformátoron, hanem a profiton van a hangsúly.