Szerző Téma: Re: Ismét magyar az űrben!  (Megtekintve 5109 alkalommal)

Nem elérhető torolve

• Hero Member
    • Profil megtekintése
Re: Ismét magyar az űrben!
« Dátum: 2007 Február 04, 14:48 »
Kedves Tamás!

A HA5SIK követésére szóló felhívás az "ISS Sat EME" témakörbe került, mert nem akartam erre is egy külön menüpontot felvenni a frame-be...

Én a nekem küldött, közérdeklődésre számot tartó híreket gyűjtöttem csokrokba.

Ami az EME összeköttetéseket illeti, azok is akik Bay Zoltán nyomában járva időt és energiát nem kímélve munkálkodtak, hogy összeköttetéseket létesítsenek távoli rádióamatőr állomásokkal, tudósítottak a kísérletekről. Ezeket sokan érdeklődéssel olvasták.

Nekik az volt a fontos, hogy bemutassák, mi minden lehetséges 50 Mhz-en.

Nekem meg az, hogy a hír szent és a vélemény szabad.

Most azt szeretnénk, ha Te is bekapcsolódnál a kísérletekbe, feliratkoznál a HAMSPACE levelező-listára és majd az ISS felé fordítanád az antennád fejét -őseink tiszteletére, akik a Kárpát-medence felé fordították a lovaik fejét...

Az MRC webhely magyar nyelvű fedőlapján legfelül van egy kis emberforma. Mögötte van egy link ami arra is válaszol, hogy "hova álljanak a belgák".

gl de ha6nn
Bandi

Szia Bandi!

Köszönöm a hírt és a személyes meghívásodat.

HA3UU állomás EME eredményeit nem tartom a magam számára követendőnek, még ha a HA5MRC honlapján kell is a látnom HA5SIK bejelentéssel együtt. Nagyon izgat az 50MHz EME, de megértem, hogy 10W ERP teljesítménykorláttal kell megelégednünk két működő TV adó mellett. Ha majd kapunk EME összeköttetéshez szükséges adóteljesítményre engedélyt, akár kísérleti alapon is, szívesen beszállok a kísérletezésbe magam is.

A HA5MRC kezdőlapon lévő hivatkozás mögötti üzenet a szívemből szól: személyes pozitív példamutatást igényel a társadalom, ezen belül a mi közösségünk is. Közösség vezetőjétől és listaadmintól egyaránt amiatt, hogy jogosan elvárható legyen a közösség tagjaitól ugyanaz.
http://www.szeretemmagyarorszagot.hu/

Örülök a hírnek, hogy ismét magyar lesz az űrben. A HA5SIK állomásra fogok figyelni áprilisban. Remélem, lehet random összeköttetésem az állomással. Ha mégsem, akkor mások listás összeköttetéseinek is fogok tudni örülni.

Mivel a válaszom elsősorban a pozitív példamutatásnak a fontosságáról szól, ide a társalgóba helyezem el.
« Utoljára szerkesztve: 2007 Február 04, 14:56 írta ha5pt »

ha6nn

• Vendég
« Válasz #1 Dátum: 2007 Február 04, 15:29 »
Kedves Tomi!

Köszönöm szépen a mértékadó válaszod!

Izgalmas napok lesznek április elején. Jönnek szépen a jelentkezések és a listán is gyarapszik az előfizetők száma.

Megéri a fáradságot felkészülni, hiszen április közepén már -remélhetőleg- indul az MS/Es szezon.

Én is úgy készülök, hogy minimum megfigyelem az ISS forgalmazását.

gl de ha6nn
Bandi

Nem elérhető hg2ecz

• Hero Member
    • Profil megtekintése
    • http://hg2ecz.ham.hu
« Válasz #2 Dátum: 2007 Február 04, 21:25 »
Én is úgy készülök, hogy minimum megfigyelem az ISS forgalmazását.

Az ötlet nem is rossz. Aki viszont tartósan megfigyeli, kérném szépen felvenni számítógépre és mp3 vagy ogg formátumban megörökítjük az utókor számára (HamWiki-re is kitehetnénk - mint érdekességet). Nem mindennapos esemény a magyar nyelvű QSO az ISS fedélzetén tartózkodó emberrel.