Szerző Téma: Re: A MRASZ WEB oldala: a társalgási rész folytatása  (Megtekintve 4195 alkalommal)

ha2joe

• Vendég
Re: A MRASZ WEB oldala: a társalgási rész folytatása
« Dátum: 2007 Február 20, 19:27 »
Ha már elméletekről van szó: Thomas Gold ciklikus modellje szerint  az örökkévaló világegyetem elgondolás tarhatatlan, mivel véges időn belül termodinamikai egyensúlyba kerülne.
A kozmikus entrópia növekedése az univerzum tágulásának tudható be.
Ezáltal azt jelezte előre: a világegyetem összehúzódásakor minden visszafelé játszódik le-az entrópia ismét csökken, miközben a termodinamika második főtétele a vissszájára fordul.
(az idő is visszafelé múlna).
Ez minden rendszert érintene, az emberi agyat, és az emlékezést is.Az idő iránya így lélekteni értelemben is megváltozik, "a jövőre emlékeznénk" a múlt helyett. Az általunk összehúzódásnak  nevezett szszakaszban minden tudattal bíró lény fordítva élné a múltat, és a jövőt, miközben úgy hinnék hogy a a táguló szakaszban járnak!
Amennyiben e visszájára fordulás eredményeként a világegyetem valóban szimmetrikus az időben, a Nagy Bumm és a Nagy Reccs átfedi egymást, és az idő körbezárul...

Mit számít már eszerint hogy az emberi agy mit érzékel?  :mellow:

Nem elérhető ha6pc

• Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #1 Dátum: 2007 Február 20, 19:56 »
Továbbmenve az időt el is hanyagolhatjuk,minthogy az univerzum számára az nem is létezik. Tér van,meg anyag és energia. Nagy kollégám szerint ez utóbbi kettő szorzata állandó.

ha2joe

• Vendég
« Válasz #2 Dátum: 2007 Február 21, 14:43 »
A.E.-re gondolsz? Igen, idő mint olyan nem létezik mivel relatív. Anyag és energia nem ugyanaz? Na ha már a "tér" fogalma felmerül akkor szükségszerű az "idő" jelenléte... na ezzel hirtelen nem tudok mit kezdeni, majd utánolvasok  :huh:

Amúgy miről szól a fórum elején található idézet? "A napokban jelentették be, hogy magyar tudósok szerint az ősrobbanás nem is szólt akkorát, mint amekkorának vélték eddig."

Üdv 73!

Nem elérhető ha6pc

• Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #3 Dátum: 2007 Február 21, 15:31 »
Hááát...izé,vagy anyag-vagy energia. Valamelyik nagyobb amerikai egyetemen sikerült anyagot közvetlenül sugárzássá alakítani , és bizonyíthatóan nem ellopták-viszont hiányzott. Az pedig már európai eredmény,mikor két (valamilyen) lézersugár interferenciájából anyag keletkezett. Sajnos nem emlékszem,hol olvastam erről. Elő szokott fordulni itt a fórumon egy hőfizikus-fizikus.  73!

ha5di

• Vendég
« Válasz #4 Dátum: 2007 Február 21, 16:19 »
...
Sajnos nem emlékszem,hol olvastam erről.
...

STARTREK VOYAGER? Pl. ott a Doktor, mint lézerholografikusan materializált tagja a személyzetnek...

ha5flt

• Vendég
« Válasz #5 Dátum: 2007 Február 21, 16:30 »
Szóval mégsem hülyék a fényevők...

Nem elérhető ha6pc

• Hero Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #6 Dátum: 2007 Február 21, 18:01 »
Szóval mégsem hülyék a fényevők...
Persze,hogy nem. Képzeld,bemegy a bárba és "..egy dupla ligtht-os light-ot sok infrával; imádom a fűszerest!"

ha2joe

• Vendég
« Válasz #7 Dátum: 2007 Február 22, 01:16 »
Elméleti, vagyis inkább filozófiai kérdésnek (gondolatnak) vetettem fel h. lényegében a anyag ill energia ugyanaz csak más formában.
 :mellow:

ha2joe

• Vendég
« Válasz #8 Dátum: 2007 Február 23, 16:07 »
Fényevők? hát én inkább a fényivók kategóriába sorolnám magam.
ezt a "helles bier"-re értem :)))
Na h.végén ennek a szenvedélyemnek is remélem helyet adok a
"jelenleg" működésképtelen rig, és még meg nem újított
adóengedély hiánya miatt...
 :mellow: