Lakihegyi vezérlő: 135.5-136 kHz-ig 100.000 watt teljesítményt pumpálhat a légkörbe. Remélem ezzel nem akar élni, csak bebiztosította magát minden eshetőségre.
Hallotta már valaki az adót?
Szól,mint a 48-as üteg. Ellenben "szobatiszta"; kellemes meglepetés-szinte semmit nem zavar.
Szervusztok!Minap lapozgatva a régebbi Rádiótechnika-újságokat érdekes cikkre leltem.Az 1989/9-es számban beszámolnak egy sikeres magyar kisérlet-sorozatról,ami ugyanarra képes,mint az itttárgyalt hosszúhullámú adók,csak sokkal olcsóbban; a meglévő KH műsoradókat felhasználva.A kisérletek pontosan 20 éve kezdődtek a győri főiskola bevonásával.A lényege,hogy AM adóknál -az egyébként információt nem hordozó-vivőt fázismodulálták,+/- 40 Hz lökettel.Bebizonyosodott,hogy az így nyert 50bit/sec remekül megfelel alacsonyabb sebességű átvitelre,még szabályozott vivőjű adóknál is.Ezzel szemben ma itt van nekünk ez a 136kHz-es adó,ami még annyit sem tud,mint a kísérleti rendszer,csak sokkal drágábban.A kilencvenes évek közepe táján megépítettem a leközölt kísérleti demodulátort,de már nem találtam vele hazai adókon egy bitecskét sem,amit demodulálhatott volna.Egyáltalán nem tudni semmit a további fejleményekről;miért maradt abba,ha egyszer igény mutatkozott rá később?
Szervusztok!Minap lapozgatva a régebbi Rádiótechnika-újságokat érdekes cikkre leltem.Az 1989/9-es számban beszámolnak egy sikeres magyar kisérlet-sorozatról,ami ugyanarra képes,mint az itttárgyalt hosszúhullámú adók,csak sokkal olcsóbban; a meglévő KH műsoradókat felhasználva.A kisérletek pontosan 20 éve kezdődtek a győri főiskola bevonásával.
Nem tudom, hogy ugyanarról vagy egy másik alkalmazásról beszélünk-e, de emlékeim szerint a Kossuth alatti kissebességű adatátviteli csatorna egyik alkalmazása egy vészhelyzeti (háborús) riasztási rendszer volt vagy lett volna az illetékes párt és állami vezetők illetve szervezetek számára.73... Béla, HA5DI