Pang ez a topik,mint ahogyan a sáv is.Március vége-Április eleje óta gyakorlatilag nem tapasztalok forgalmat,még az oly kitartó OK2BVG is máshol próbálkozhat.Nálam annyi "érdemleges" történt még Márciusban,hogy egy meglazult kikötési pont miatti földzárlattal kigyújtottam kerti avart,ami csak azért nem befolyásolta a gyümölcstermést károsan,mert már úgyis lefagyott akkorra.Itthon azért nem dicsekedtem senkinek
Szervusztok!A ha6px főoldalról elérhető "TA-gallery"-n megtekinthető a tengerentúlról érkezett jelek kisebb mennyisége-egy kis antennatuning után.Továbbá érdekes forgalom 505kHz-en is.
Szervusztok!Jelentem,halál és sivatag van a sávon;megfigyelni semmit nem tudok már hónapok óta.A cluster szerint is egyre kevesebb állomás próbálkozik,lehet,hogy kiégett,lefutott az egész-Európa szerte egyre inkább eltűnnek az azelőtt igen aktív állomások.(Még a végén magam is kénytelen leszek visszatérni rövidebb hullámhosszra.)Kérdésem: Van-e,lenne-e igény,hogy ujra beüzemeljük a HG6N 137kHz-es vevőt,amit később ti is távkezelve használhatnátok,NET-ről érzékenység és frekvenciabeállítás lehetőségével.Az adót azt mindenki maga készítené,tapasztalat,hogy 10...100W bemenővel és akármilyen "hosszú"dróttal lehet QSO-zni.(Persze minél erősebb/jobb annál jobban szól)Tehát: Legyen,vagy ott egye a fene az egészet-kövessük az Uniós "harmonizációt"?(Esetleg csináljunk távkezelhető adót is? Bár ezt nem merném felügyelet nélkül hagyni-a már említett tűzeset miatt.)